Tunisija - 1300 kilometru piekraste, tuksnesis un kalni

Āfrikas valsts Tunisija ir patiesi unikāls un Latvijas ceļotāju aprindās vēl īsti neizzināts ceļojumu galamērķis. Kāds ceļotājs, tur viesojoties, priecājas par tūksnesīgajiem plašumiem, kāds cits bauda pārgājienu takas kalnos, vēl kāds cits - Vidusjūras ūdeņu sniegtās aktivitātes, vēl kāds cits - lutinošo atpūtu kūrortos, iepazīst seno vēsturi, bauda aromātiem bagāto ēdienu mākslu, nozūd krāsainajos tirdziņos vai kādu citu aktivitāti no neizsmeļamā klāsta. Tūroperators “Novatours” dalās ar aktivitāšu iespējām Tunisijā.

Vidusjūras siltie ūdeņi

Viens no lielākajiem Tunisijas dārgumiem ir caurspīdīgā, tīrā, zivju un lielisku pludmaļu pilnā Vidusjūras piekraste, kas ir aptuveni 1300 km gara un saviem viesiem tā piedāvā bagātu klāstu izklaides iespējas.

Atpūta pludmalē: Tunisija ir pazīstama ar savām skaistajām smilšu pludmalēm. Apmeklētāji var atpūsties, sauļoties un baudīt siltos ūdeņus populāros pludmales galamērķos, piemēram, Hammametā, Susā, Skanes un Mahdijā.

Peldēšana un snorkelēšana: Vidusjūras kristāldzidrie ūdeņi padara peldēšanu un snorkelēšanu par neaizmirstamu pieredzi. Zemūdens pasaulē var iepazīt krāsainās zivis un koraļļu rifus.

Niršana ar akvalangu: Tunisija piedāvā lieliskas iespējas niršanas entuziastiem. Niršanas centrus un klubus var atrast teju visās piekrastes pilsētās, nodrošinot niršanas iespējas gan iesācējiem, gan pieredzējušiem nirējiem. Vidusjūras zemūdens viesiem ir iespēja izpētīt zemūdens alas, rifus un kuģu vrakus.

Ūdensslēpošana: Daudzi Tunisijas pludmales kūrorti un piekrastes pilsētas nodrošina ūdensslēpošanas un ūdensslēpošanas iespējas. Apmeklētāji var iznomāt ūdens motociklus vai pievienoties organizētām ekskursijām, lai izbaudītu aizraujošus braucienus pa viļņiem.

Kaitsērfings. Daudzi uzskata Tunisiju par kaitsērfinga paradīzi. Un šī sporta veida galvaspilsēta ir Džerba, kur sastopas gan rūdīti viļņu iekarotāji, gan tādi, kas vēl tikai vēlas pamēģināt šo ūdens prieku.

Burāšana: Tunisijas jahtu ostas, tostarp prestižā Port Yasmine Hammamet, laipni gaidīta ciemos burāšanas entuziastus. Brauciens ar buru laivu vai jahtu ļauj izpētīt satriecošo piekrasti un tuvējās salas sev piemērotā tempā.

Laivu braucieni: viscaur gar krastu ir pieejami laivu braucieni, sākot no īsām ekskursijām līdz visas dienas ekskursijām. Šajos ceļojumos bieži ietilpst tādas aktivitātes kā peldēšana, snorkelēšana un apskates vietas, ļaujot atklāt slēptus līčus, jūras alas un gleznainas piekrastes ainavas.

Noslēpumainais Sahāras tuksnesis

Tunisijas dienvidu daļa ir ievijusies Sahāras tuksnesī, kas ir viens no lielākajiem tuksnešiem pasaulē. Tā ir unikāla un burvīga apskates vieta ar varenu klāstu aktivitāšu iespēju.   

Sahāras tuksneša tūres: Viens no drošākajiem veidiem, kā iepazīt tuksnešu plašumus, ir zinoša gida vadītas ekskursijas. Ir pieejamas vairāku dienu ekskursijās, kas ietver kamieļu pārgājienus, oāžu pilsētu, piemēram, Douz un Tozeur, apmeklējumus un nakšņošanu tradicionālajās beduīnu nometnēs.

Kamieļu pārgājieni: Šī ir būtiska tuksneša pieredze, kas ļauj mierpilni šķērsot smilšu kāpas, absolūti iegremdējoties tuksneša klusumā.

4 x 4 tuksneša safari: Tiem, kas adrenalīna bagātākus piedzīvojumus, jāpieredz 4 x 4 tuksneša safari. Prasmīgi autovadītāji izvedīs aizraujošos izbraucienos pa smilšu kāpām, ļaujot izjust tuksneša plašumu un apbrīnot plūstošo ainavu.

Smilšu dēļi: Līdzīgi kā ar snovbordu, tas ietver slīdēšanu lejup pa smilšu kāpām uz īpaši izveidota dēļa. Tas ir jautrs un uzmundrinošs veids, kā izbaudīt tuksneša reljefu.

Zvaigžņu vērošana: tuksneša attālā atrašanās vieta un minimālais gaismas piesārņojums padara to par ideālu vietu zvaigžņu vērošanai. Tuksnesī varat vērot satriecošu zvaigžņu un zvaigznāju skatus, kas nav viegli pamanāmi pilsētās.

Tuksneša kempings: Nakts pavadīšana zem zvaigžņotajām tuksneša debesīm ir neaizmirstama pieredze, kas dod iespēju izbaudīt apkārtnes mieru un skaistumu. Šo prieku var baudīt ar beduīnu stila teltīm iekārtotā nometnes vietā vai nakšņojot zem klajas debess.

Kalnu majestātiskais šarms

Tunisijas ziemeļrietumi ir kalnu reģions, kas ir daļa no varenajiem Atlasa kalniem. Šī teritorija lutina ne tikai ar elpu aizraujošiem dabas skatiem, bet arī ar aktivitāšu iespējām.

Pārgājieni: Tunisijas kalnainie reģioni ir caurvīti ar dažādu grūtības pakāpju pārgājienu maršrutiem, kas ved cauri gleznainām ainavām, mežiem un ielejām. Šeit sev piemērotu taku var atrast gan pieredzējuši taku gājēji, gan tādi, kas kalnus vēlas baudīt mierīgā pārgājienā.

Kalnu riteņbraukšana: Tunisijas kalnu reljefs nodrošina lielisku vidi kalnu riteņbraukšanas entuziastiem. Šeit iespējams gan iznomāt kalnu velosipēdu un doties ar to savā gaitā, gan pievienoties ekskursijām gida pavadībā.

Klinšu kāpšana: Kalnu masīvi aicina pārbaudīt savu izturību un veiklību klinšu kāpšanas piedzīvojumos. Būtiski gan ir sarūpēt sev atbilstošu aprīkojumu un būt pārliecinātam par savām zināšanām vai noorganizēt sev zinošu pavadoni..

Lēciens aizā.​ Ekstrēmu sajūtu cienītājiem vērts ir ieplānot lēciens ar virvi. Ikviens, kurš to izmēģinājis, piekrīt, ka tas kļūst par viņu atvaļinājuma neaizmirstamāko brīdi gan adrenalīna, gan iespaidīgo skatu dēļ.

Vidusjūra, Sahāras tuksnesis un Atlasa kalni ir Tunisijas dabas varenības ar bagādu devumu aktīvas atpūtas iespējām, taču ne mazāk interesanta ir valsts vēsture, ēdiena kultūra, dzīve un tradīcijas. Tā ir kā maģiskas krustceles, kurās mijas arābu un franču kultūras, daudzveidīga daba, apburoši lēns dzīves temps un vietējo iedzīvotāju karstasinīgums ar neizsmeļamu spēju priecāties par dzīvi.

Atvaļinājums Tunisijā nozīmē lieliskus laika apstākļus, komfortablas viesnīcas, aktivitāšu daudzveidību, gadu tūkstošiem senas kultūras tradīcijas un mūžam atmiņā paliekošas, lieliskas atmiņas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.85773611sec.