Ziemas ceļojumu milži - Ēģipte un Tenerife - kurp doties gada nogalē

Gada nogalei dāvājot mums papildu brīvdienas, daudzi vasaras mīļi steidz plānot atpūtas braucienu uz kādu siltu galamērķi. Latviešu ceļotāji ziemas sezonā ir īpaši iemīļojuši ceļot uz Ēģipti un Kanāriju salu Tenerifi. Tūroperators “Novatours” stāsta, ar ko katrs galamērķis ir īpašs un ko tie piedāvā ceļotājiem gada nogalē.

Laikapstākļi

Ēģipte - galvenie kūrortu centri (Hurgada un Šarm eš šeiha) decembrī lutina ar siltu temperatūru diapazonā no 18-25 °C, kas nodrošina iespēju baudīt "viss iekļauts" atpūtu pie baseina, peldes jūrā, sauļošanos un aktivitātes brīvā dabā.

Tenerife - salīdzinājumā ar Ēģipti, klimats ir maigāks un temperatūra svārstās  ap 22 °C. Lai gan decembrī Tenerife lutinā latviešus ar sauli un siltumu, tomēr tie nedaudz atpaliek no Ēģiptes.

Kāpēc šie galamērķi

Ēģipte, Hurgada - šis ir viens no svarīgākajiem Sarkanās jūras piekrastes tūrisma centriem. Tas izveidojies zvejnieku pilsētiņas vietā, un no Kairas to šķir 450 kilometri. Kūrorts ieņem vienu no pirmajām vietām pasaulē viesnīcu skaita ziņā. Pilsēta, kuras piekrastē ir vairāk nekā 200 viesnīcu, vēl aizvien turpina attīstīties. Hurgada ir slavena ar savu zemūdens pasauli, tāpēc tur savu atvaļinājumu pavada un ar sportu nodarbojas daudzi zemūdens peldēšanas entuziasti. Gandrīz katrā lielākajā Hurgadas viesnīcā ir iespējams noīrēt zemūdens peldēšanai nepieciešamo aprīkojumu. Iesācējiem tiek rīkoti kursi, kurus vada pieredzējuši instruktori.

Ēģipte, Šarm eš Šeiha - viens no prestižākajiem un dārgākajiem kūrortiem Sarkanās jūras piekrastē. Šeit ir ļoti maz divu un triju zvaigžņu viesnīcu, taču pastāv lieliska četru un piecu zvaigžņu viesnīcu izvēle. Arī Šarm Eš Šeihas nosaukums ir labi zināms zemūdens peldēšanas cienītājiem. Šeit pavisam tuvu krastam ir iespējams nirt un vērot koraļļu rifus. Pilsēta piesaista tūristus ar interesantām ekskursijām, kuras tiek organizētas tikai šajā kūrortā.

Tenerife - Tenerife ir lielākā no Kanāriju arhipelāga salām. To bieži mēdz dēvēt par mūžīgā pavasara salu, jo tajā visu gadu valda maigs un silts klimats. Vulkāniskā sala ir tik unikāla, ka to var dēvēt par atsevišķu kontinentu. Šeit saplūst dažādas ainavas: saulainā dienvidu daļa ar galvenajiem tūristu kūrortiem un pludmalēm, pamestā austrumu piekraste, kalnainie rietumi un zaļie un ziedošie ziemeļi. Ne mazāk tūristu iemīļota ir salas centrālā daļa, kur atrodas viens no Spānijas pazīstamākajiem nacionālajiem parkiem Las Cañadas del Teide un Spānijas augstākais kalns ar Teides vulkānu, kura virsotni decembrī klāj sniegs.  

Tuksnesis un vulkāns

Ēģiptē satiekas Sarkanā jūra, Vidusjūra un plašais Sahāras tuksnesis. Tuksnesīgos plašumus šeit iespējams baudīt daudz un dažādos veidos. Gan Hurgada, gan Šarm eš Šeiha piedāvā iepazīt smilšu bezgalību aizraujošos braucienus ar kvadracikliem, mierpilnās izjādēs kamieļa mugurā, kā arī baudot nakšņošanu beduīnu nometnēs.

Tenerife ir mājvieta majestātiskajam Teides vulkānam. To ieskauj Teides Nacionālais dabas parks, kas ir iekļauts UNESCO pasaules mantojumu sarakstā. Mēdz teikt, ka ainava atgādina Mēness vai Marsa virsmu, vai arī mūsu planētu dinozauru laikmetā.

Aktivitātes

Ēģipte - bez jau iepriekš minētajām niršanas un snorkelēšanas iespējām un tuksnesīgajiem plašumiem ceļotāji Ēģiptē var baudīt aizraujošas ekskursijas uz vēsturiskiem apskates objektiem, Sarkanās jūras pludmales, pilsētu autentisko šarmu, tirgus krāšņumu un bagātības, kā arī gardu arābu un citvalstu virtuves ēdienus.

Tenerife - pateicoties maigajam klimatam, šo salu īpaši ir iemīļojuši aktīvas atpūtas cienītāji, kas var baudīt pastaigas un pārgājienus dabas takās, kā arī vērot vaļus un delfīnus un izaicināt adrenalīna līmeni dažādās ūdens sporta aktivitātēs.

Gada nogales svētku svinēšana

Ēģipte - lai arī paši ēģiptieši Ziemassvētkus svin vēlāk jānvārī, decembra nogalē gan Hurgadā, gan Šarm eš Šeihā ir manāmas svētku noskaņas. Viesnīcās un daudzos restorānos šajā laikā pieejamas īpašas svētku maltītes ar tematisku ēdienkarti, koncertiem un priekšnesumiem.

Savukārt gadu mija tiek svinēta skaļi un spoži pludmalēs, viesnīcās un pilsētās, tomēr neatkārtojamu pieredzi var dāvāt brauciens Nīlas kruīzā, kad apkārt notiekošo uguņošanu var vērot no elegantas laivas.

Tenerife - sala savus viesus sagaida ar krāšņiem tradiconālajiem svētku notikumiem. PIlsētas un ciemus caurvij svētku dekorācijas, Ziemassvētku tirdziņi un dažādi notikumi (teātri, koncerti, pasākumi).

Candelaria pilsētā ik gadu tiek būvētā īpaša, krāšņa un vizuāli iespaidīga Kristus dzimšanas aina, kas arvien pulcē milzu skaitu apmeklētāju. Galvaspilsētas Santa Krusa de Tenerife (Santa Cruz de Tenerife) Ziemassvētku tirdziņš ir vērienīgākais svētku tirgus Tenerifē. Tas viesus lutina ar amatnieku darinātiem amatniecības izstrādājumiem, plašu dāvanu klāstu un, protams, gardiem ēdieniem.  

Jaunā Gada sagaidīšanai ir daudz iespēju - dejas visu nakti kādā no daudzajiem naktsklubiem, uguņošanas vērošana cilvēkiem pidītās ielās, relaksējošas atpūtas baudīšana pasaules klases viesnīcā, uguņošanas un tālu horizontu baudīšana pludmalē u.c.

Gan Ēģipte, gan Tenerife ir brīnišķīgi ceļojumu galamērķi laikā, kad Latvijā valda ziema. Abi labprāt gaida ciemos ceļotājus gada nogales svētkos - katrs ar savu unikālo un īpašo. Uzdāvini sev citādākus svētkus, uzdāvini sev vasarīgu sauli!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14018106sec.