Vai ceļojumu tehnoloģiju uzņēmumi ir globālā mēroga iekarotāji?

Divas nozares, kas globālā mērogā piedzīvojušas milzīgu augšupeju un turpina gūt panākumus, ir automašīnu nomas brokeri un IT uzņēmumi. Apvienojot abas nozares, veidojas ceļojumu tehnoloģiju (“travel tech”) kompānijas, kas ir perspektīva biznesa niša, jo iespējams sasniegt un apkalpot klientus pat tālākajos pasaules nostūrus.

Auto nomas nozare pēdējos gados piedzīvojusi būtiskas izmaiņas, pieaudzis automašīnu nomas brokeru uzņēmumu skaits, kas tiešsaistē piedāvā dažādus auto par konkurētspējīgām cenām. Šie brokeri darbojas kā starpnieki starp klientiem un automašīnu nomas uzņēmumiem, piedāvājot plašu transportlīdzekļu un to atrašanās vietu klāstu. Šādas tiešsaistes platformas, kas sevi dēvē par ceļojumu tehnoloģiju uzņēmumiem, ir pilnībā izmainījušas tradicionālo automašīnu nomas nozari un radījušas jaunas izaugsmes iespējas.

Savukārt IT nozare ir digitālās revolūcijas priekšgalā, nodrošinot inovatīvus risinājumus dažādās darbības jomās. IT uzņēmumiem ir bijusi pirmšķirīga nozīme, lai ne tikai saglabātu procesu norisi Covid-19 laikā, bet arī jaunu uzņēmējdarbības modeļu radīšanā. Ar progresīvām tehnoloģijām un novatoriskām idejām IT uzņēmumi ir kļuvuši par vadošajiem spēlētājiem globālajā biznesa vidē. Un te nonākam pie jautājuma, kāpēc ceļojuma tehnoloģiju uzņēmumi ir starptautiskās biznesa vides iekarotāji?

Viens no galvenajiem un, manuprāt, būtiskākajiem iemesliem ir spēja izmantot tehnoloģijas. Novēroju, ka joprojām ir tādi uzņēmumi, kuri nevēlas pieņemt digitālās tehnoloģijas, un tāpēc potenciāls uzrunāt starptautisku auditoriju būtiski sarūk. Lai sasniegtu klientus visā pasaulē, ceļojumu tehnoloģiju uzņēmumu svarīgākais “trumpis” ir augsti attīstīti IT risinājumi, kas arī man palīdzējuši izveidot globāla mēroga uzņēmējdarbību. Esam izstrādājuši tiešsaistes automašīnu nomas rezervēšanas platformu ar zvanu centru, kas apkalpo klientus 17 valodās. Varu apgalvot, ka ikdienas mūsu darbība ir cieši saistīta ar nepārtrauktu IT sistēmas atjauninājumu izstrādi, digitālo mārketingu un efektīvu meklētājsistēmu izmantošanu, jo visas rezervēšanas procesa darbības notiek tiešsaistē.

Jau pirms 15 gadiem man bija skaidrs, ka jāiet tieši ceļojumu tehnoloģiju virzienā jeb jādibina auto nomas tiešsaistes platformas uzņēmums, kas tūrisma nolūkos nodrošina klientiem automašīnas visā pasaulē. Varu teikt, ka šo lēmumu nenožēloju!

Ceļš, lai iekarotu kontinentus, nebija viegls un stratēģiski “izpletāmies” dažādos reģionos. Sākotnēji mērķis bija apkalpot Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas klientus, kur bija liels tirgus potenciāls. Tomēr pēc iebrukuma Ukrainā saprotam, ka daudzi uzņēmumi pārvērtējuši savu labvēlīgo attieksmi un uzvedību pret Krieviju kā uzņēmējdarbībai draudzīgu valsti. Šeit arī pierādās starptautiskās darbības priekšrocības, jo pirms kara uzsākšanās Ukrainā, mums bija izdevies iekļūt arī rietumvalstu tirgos, kas nodrošināja nepārtrauktu klientu apkalpošanu. Pakāpeniski par uzņēmuma galveno tirgu kļuva Ziemeļamerika, Austrālija un Jaunzēlande, savukārt ātrai attīstībai Eiropā traucē tirgus sadrumstalotība. Svarīga komponente ceļojumu tehnoloģiju uzņēmējdarbības attīstībai ir attiecību dibināšana ar ārvalstu partneriem. Darbojoties nozarē teju 20 gadus, esmu sapratis efektīvas pieejas, kā veidot attiecības ar biznesa partneriem, kas var noderēt arī citiem ceļojumu tehnoloģiju uzņēmumiem.  

Aktīva darbība tiešsaistē

Mūsdienu digitālajā laikmetā uzņēmumiem ir ļoti svarīgi nodrošināt 24/7 klātbūtni tiešsaistē. Tas nozīmē, ka ir nepieciešama mājaslapa, kura ir optimizēta meklētājprogrammām un tajā regulāri tiek atjaunināta aktuālā informācija. Tā ir galvenā vizītkarte, kuru redzēs potenciālie biznesa partneri! Mūsu gadījumā diezgan agresīva digitālā mārketinga stratēģija sinerģijā ar aktīvu starptautisko kompāniju, piemēram, “Skyscanner”, “Travelsupermarket”, “Kayak” partnerattiecību veidošanu, palīdzēja pēc pandēmijas dubultot peļņu vairāk nekā divas reizes salīdzinājumā ar 2019. gadu.

Starptautiskās tirdzniecības izstādes un konferences

Starptautisku izstāžu un konferenču apmeklēšana ir lielisks veids, kā iepazīties ar potenciālajiem partneriem un klientiem no visas pasaules. Klātienes pasākumi nodrošina vietu, kur demonstrēt savus produktus un pakalpojumus, kā arī iespējams uzzināt jaunākās tendences. Mana pieredze rāda, ka sevišķi noderīgas izstādes ceļojumu tehnoloģiju nišā ir “World Travel Market,” “International Travel Market”, “Arabian Travel Market”, “Fitur” un “International Car Rental Show”. Dalība šajās izstādēs mums palīdzējusi noslēgt līgumus ar auto nomas kompānijām, kas ir pasaules tirgus līderi.

Ilgtermiņa attiecības ar ārvalstu partneriem

Ilgtermiņa attiecību veidošana ar ārvalstu partneriem ir ļoti svarīga, lai gūtu panākumus ceļojumu tehnoloģiju nozarē. Tas nozīmē ieguldīt laiku un resursus, lai izveidotu spēcīgus saziņas kanālus, izprastu kultūru atšķirības un veidotu uzticību. Svarīgi ir spēt operatīvi reaģēt uz partneru vajadzībām, lai rastu abpusēji izdevīgus risinājumus.

Tirgus tendences

Visbeidzot, uzņēmumiem, kas vēlas darboties ceļojumu tehnoloģiju nozarē globālā mērogā, ir svarīgi būt informētiem par tirgus tendencēm. Tas nozīmē regulāri sekot līdzi nozares jaunumiem un analizēt datus, lai noteiktu jaunas izaugsmes iespējas. Pašreiz novērojam tendenci, ka klienti domā “zaļāk” un ilgtspējīgāk, tāpēc auto nomas piegādātāji sāk savos piedāvājumos vairāk iekļaut elektromobiļus. Arī pandēmijas laiks ir mainījis auto nomas tirgu un novērojam, ka palielinājušās pakalpojumu cenas sakarā ar to, ka uzņēmumi bija spiesti samazināt auto parku, taču tagad cenšas atgūt iepriekšējos apjomus.

Manuprāt, ceļojumu tehnoloģiju uzņēmumi ir globālā mēroga iekarotāji, jo šāds tūrisma un IT nozaru apvienojumus rada ērtu klientu sasniegšanu un apkalpošanu no jebkuras vietas pasaulē. Uzskatu, ka ceļojumu tehnoloģiju uzņēmējdarbība ir perspektīva biznesa niša, kurā tuvākajos gados sagaidāmas vēl daudz inovācijas tajā skaitā mākslīgā intelekta izmantošana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07863784sec.