Pieci labākie Tunsijas muzeji vēstures mīļotājiem

Tunisija nav tikai saules un smilšainu pludmaļu zeme, šeit ir apslēptas arī ļoti aizraujošas liecības no pagātnes. Galvenie piesaistes objekti ir arheoloģiskie izrakumi un pieminekļi. Ceļotāji, kuri vēlās iemācīties vairāk par šo mistisko valsti, ir aicināti noteikti apmeklēt šos piecus, zemāk minētos, muzejus.

Bardo Nacionālais muzejs

Šis ir viens no vecākajiem Tunisijas muzejiem, jo darbojas jau no deviņpadsmitā gadsimta. Bardo muzejs ir viena no tām vietām, kuras esot obligāti jāapskata esot šajā valstī. Pati ēka stāv kā vēstures piemineklis un glabā iespaidīgus dārglietu krājumus, kā arī, dažādīgu romiešu mozaīku izvēli. Pati iespaidīgākā – Roman poet Virgil.

Kartāgas nacionālais muzejs

Tas atrodas Byrsa kalnā, kur agrāk norisinājās white fathers semināri. Šis muzejs glabā vislielāko arheoloģisko izrakumu krājumu visā Tunisijā. Tas arī strādā kā centrs zinātnei un kulturālā mantojuma saglabāšanai un menedžēšanai. Muzejā var atrast terracotta figūriņas, keramiku, metāla objektus un dažādus vērtīgus iežus.

Djerba Tradicionālā mantojuma muzejs

Houmt Souk atrodas Djerba Tradicionālā mantojuma muzejs, kas esot viens no Tunisijas visinteresantākajiem muzejiem. Tas arī tiek saukts par Sidi Zitouni etnogrāfisko muzeju un vietējie apmeklētāji šeit var iemācīties par agrikultūru, zvejošanu, podniecību un dažādiem apģērbiem.

Chemtou arheoloģijas muzejs

Chemtou arheoloģijas muzejs ir, 25 gadu smaga darba un izrakumu veikšanas Numidian pilsētā, auglis, kas vēlāk kļuva par daļu no Romas impērijas. Apmeklējuma laikā šeit varēsiet aplūkot vietējo ģeoloģiju un senos marmora palieku fragmentus no izbijušās Romas impērijas.

Sousse arheoloģijas muzejs

Vēl viens no svarīgiem muzejiem Tunisijā atrodas tieši pie Kasbah sienas, kas respektīvi atrodas Sousse pilsētas piekrastē. Uzreiz pēc Bardo nacionālā muzeja, šis muzejs iekļauj lielāko romiešu mozaīku kolekciju, kuras ir saglabājušās pat no 200 gada pirms mūsu ēras!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Jūrmalas TIC
,


Cēsu TIC
,


Motormuzejs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20455003sec.