Seišeļu tūrisma padome organizē iepazīšanās braucienu Latvijas tūrisma operatoriem

Seišeļu salas dēvē par paradīzi, Ēdenes dārzu, par skaistākajām salām zemes virsū. Iespējams, tā arī ir, taču tas jāpārbauda un jāredz katram pašam.

Seišeļu arhipelāgs atrodas Indijas okeānā. Tās ir 115 granīta un koraļļu salas, lielākoties - neapdzīvotas, tāpēc vēl jo vairāk pievilcīgas mierīgai, klusai atpūtai pie dabas.

Seišeļos nav ražošanas un lauksaimniecības. Šeit ir aizliegts būvēt jaunas viesnīcas un paplašināt tūrisma biznesu, lai nepalielinātu tūristu skaitu. Tie, kuri šeit reiz bijuši, atgriežas atkal un atkal.


Salās valda tropu klimats - no maija līdz septembrim gaiss ir diezgan sauss, gaisa temperatūra no 24 līdz 32 grādiem pēc Celsija, no oktobra līdz aprīlim - mitrs un karsts gaiss.

Lielākā un apdzīvotākā sala ir Mahe - tās galvaspilsēta ir Viktorija, kur atrodas arī Starptautiskā lidosta un lielākā osta visam salu arhipelāgam. Šeit arī atrodas lielākā daļa viesnīcu un četri kazino. Salā ir baltas, burvīgas pludmales, kokosriekstu un kanēļa plantācijas. Salu klāj krāšņa augu valsts, un no tās virsotnēm paveras neatkārtojami skati uz citām salām. Sala ir norobežota ar koraļļu rifiem, tās mierīgie, dzidrie ūdeņi piesaista daudzus dažādu ūdenssportu cienītājus. Lai arī salā ir aktīva ekonomiskā dzīve, tā nav zaudējusi savu dabisko pievilcību. Salā ir labi organizēts sabiedriskā transporta tīkls, ir iespējams iznomāt auto, kā arī aplūkot salu no putna lidojuma, dodoties ekskursijā ar helikopteri. Galvenās Mahes atrakcijas ir tirgus, simtgadīgie botāniskie dārzi, Nacionālais vēstures muzejs, koloniālisma laika arhitektūra, senas plantācijas un džungļi. Mornes Nacionālajā Parkā ir ierīkotas dabas takas, lai aplūkotu unikālas augu un dzīvnieku sugas.


Praslina ir otra lielākā valsts sala, atrodas 1 stundas brauciena attālumā ar prāmi vai 15 minūšu lidojuma attālumā no Mahes. Viena no neskartākajām salām, ja vispār pārējās Seišelu salas var dēvēt par cilvēku darbības pārveidotām. Praslina ir tropu salas prototips – neliela, bet ar ļoti bagātu augu un dzīvnieku valsti. Sala ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojumā, jo ir vienīgā vieta, kur savvaļā ir atrasta dubultā kokosrieksta palma, kuras augļi atgādina sievietes iegurni. Šeit ir atrodams Seišelu nacionālais simbols – melnais papagailis. Salā atrodas arī daudzas citas retas sugas. Praslina ir labs sākuma punkts ceļojumiem uz citām salām.


Ja Praslina civilizācijas ziņā vairākas desmitgades atpaliek no Mahes, tad La Digue ir vairākus gadsimtus aiz Praslinas. Šī ir perfekta vieta tropu miera un harmonijas baudīšanai. Labākais pārvietošanās veids ir velosipēds. Vietējie iedzīvotāji, kas nav nodarbināti tūristu apkalpošanā, ir vai nu zvejnieki, vai arī laivu būvētāji. Atrodas 3 1/2h attālumā no Mahes, un apmēram 30 minūtes no Praslinas. Vientuļās salas pludmales ir izcilas vietas drošai peldēšanai, makšķerēšanai, niršanai, lai baudīt krāšņo zemūdens pasauli.

Latvijas tūrisma operatori saka sirsnīgu paldies Seišeļu tūrisma padomei par lieliski organizēto iepazīšanās braucienu.

Plašāku fotogaleriju skatīt zemāk:

1. daļa

2. daļa


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Uzņēmumi


Limbažu TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56009698sec.