Latvijā viesojas viens no pasaulē atzītākajiem bārmeņiem

Uzņēmis apgriezienus  pasaules bārmeņu konkurss World Class, kurā, kā zināms, šogad piedalās arī pašmāju censoņi. Pieteikšanās ir noslēgusies, un pirmie soļi pasaules tendenču apgūšanā jau ir sperti – 25. janvārī Latvijā viesojās viens no pasaulē pieprasītākajiem kokteiļu mākslas dizaineriem Dennis Zoppi.

25. janvārī nozares speciālists, kurš guvis pieredzi dažādos pasaules bāros, bija ieradies Rīgā, lai iedvesmotu, motivētu un izglītotu pašmāju bārmeņus. Konkursa World Class mērķis ir attīstīt kokteiļu un dzērienu kultūru, tāpēc šai virzienā koncentrējas arī pašmāju nozares speciālisti – izglītoties, augt un piedāvāt arvien augstāku kvalitāti.

Dienas pirmajā daļā Bar Department notika Dennis Zoppi vadīta meistarklase, kurā bija iespēja ne tikai klausīties un vērot itāliešu izcelsmes bāra iluzionistu darbībā, bet arī uzdot jautājumus un pašiem iemēģināt roku viņa ekstravagantajos risinājumos.

Uzmanība, ko 2016. gada World Class konkursa finālists velta detaļām, ir kā valdzinājums, kam nav iespējams turēties pretī, bet nebeidzamā dzīvība, kas, šķiet, spēj iedvesmot ikvienu, liek gribēt tiekties uz augstākajiem mērķiem. Meistarklases laikā Dennis piedāvāja netradicionālus dzērienu pasniegšanas veidus, to garšu it kā izceļot no glāzes un ienesot apkārtējā vidē – garšvielas, uzkodas, sausā ledus efekts, sūnas un smaržas, kas dzērienu liek sajust arī caur degunu.

Vakara daļā, kas risinājās restorānā COD, tika likts akcents, ne tikai lai sveiktu un iedrošinātu mūsu bārmeņus, bet arī lai iedvesmotu tiekties uz arvien augstākiem mērķiem, jo Dennis bija gluži kā mākslinieks, kas ar eleganci, pavisam nemanāmi ierauj skatītāju savā kokteiļu maģijas stāstā.

Kad World Class 2012. gada finālists Dennis darbojās aiz bāra, šķiet, tiek pārkāpti visi fizikas un dabas likumi, pakļaujoties viņa instinktīvajai un nemanāmajai darbībai, kuras rezultātā glāzes paceļas debesīs, šķidrums pārvēršas par garumā stiepjamu vielu un kokteiļi ieņem vēl nebijušas formas, krāsas un garšas. Popkorns, spēļu kārtis un plastmasas glāzes atdzīvojas ar jaunu jēgu un kļūst par bāra virtuoza darba instrumentiem.

Viņa specializācija ir jaunas garšu kombinācijas un prātam neaptverami dzērienu pasniegšanas veidi. Dennis ir ne tikai dzērienu eksperts, viņam ir arī liela pieredze bāru vadīšanā un globālu pasākumu organizēšanā, tādējādi nozarē savu pozīciju nostiprinot gan no mākslas, gan biznesa rakursa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80301499sec.