5 galamērķi alus cienītājiem, kuriem neizdevās apmeklēt Oktoberfest festivālu

Ir klāt rudens, kad tradicionālie svētki "Oktoberfest" Minhenē piesaista alus cienītājus no visas pasaules. Tomēr ko darīt, ja jums nav sanācis piedalīties šajā alus un šķovēto kāpostu baudīšanas festivālā? Nekādu problēmu! Uzņēmums Booking.com (pasaulē vadošā platforma visplašākā naktsmītņu klāsta rezervēšanai) ir izpētījis starptautisku ceļotāju ieteikumus*, vērtējot vairāk nekā 1,4 miljonus naktsmītņu un vairāk nekā 120 000 galamērķu visā pasaulē, lai nāktu klajā ar iecienītākajiem galamērķiem alus cienītājiem.

Lūk, labākās pilsētas Eiropā, kur nobaudīt šo atspirdzinošo dzērienu:

Pilzene, Čehija

Pilzene ir alus brūvēšanas centrs jau kopš 1842. gada, kad šeit tika radīts pirmais Pilzenes lāgera alus. Mūsdienās leģendārajā Pilzenes alus darītavā "Urquell" apmeklētājiem ir iespēja doties pazemes ekskursijā pa pagrabiem un degustēt vislabāko Pilzenes alu, kas nācis tieši no mucas.

Brno, Čehija

Šeit atrodas senā alus darītava "Starobrno", kas pašlaik pieder uzņēmumam "Heineken". Brno ir vēl viena lieliski piemērota vieta, kur nogaršot pasaules līmeņa alu. Vietējie mēdz baudīt darītavas "Starobrno" alu "Ležák" (klasisku gaišo alu) un "Černé" (tumšo iesala alu) dzīvīgajā Sv. Jēkaba baznīcas rajonā. Kad vietējais alus ir iepazīts, noteikti nogaršojiet arī šejienes ēdienus, dodieties pastaigā un iepazīstiet kultūru – to visu iesaka vietnes Booking.com lietotāji, kas ir iepriekš apmeklējuši Brno.

Bamberga, Vācija

Šarmantajā Bambergā, kas pazīstama alus dēļ, ir lielākā alus darītavu koncentrācija vienā kvadrātkilometrā visā pasaulē. Uz visām šīm alus darītavām attiecas alus tīrības likums "Reinheitsgebot" – 500 gadu sens Bavārijas likums, kurā noteikts, ka alus ir jābrūvē, izmantojot tikai ūdeni, iesalu, raugu un apiņus. Bambergas vietējais darinājums – biezais un aromātiskais dūmalus "Rauchbier" – noteikti jāizmēģina. Otrs iemesls Brambergas apmeklēšanai ir tās gleznainā vecpilsēta, kas ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Brige, Beļģija

Alus veidu daudzums Beļģijā šķiet nebeidzams – no trapistu alus un tumšā stauta līdz apiņu "tripel" un augļu "kriek" tipa alum. Brigē ir radīts gardais "lambic" tipa alus, kas ir pieejams jebkurā vietējā bārā, tāpat kā simtiem citi alus veidi. Dodieties uz kādu no krodziņiem, piemēram, "’t Brugs Beertje", kur ir plaša beļģu alus veidu izvēle. Vietnes Booking.com ceļotāji šajā pilsētā iesaka arī nobaudīt garšīgos ēdienus un iepazīt pilsētas neparasto vēsturi un daudzpusīgās apskates vietas.

Lēvena, Beļģija

Lēvenā ne tikai atrodas pasaulē lielākā alus darītava "InBev", bet šajā pilsētā var arī atrast dažādus meistaru radītus alus veidus, ar ko remdināt slāpes. "Ochtend Kriek", "St. Adriaansbier" un "Nostra Domus" ir trīs no iecienītākajiem. Tā kā izvēle ir plaša, iesakām doties uz laukumu Oude Markt un lūgt vietējiem dalīties ieteikumos.

*Šīs pilsētas vietnes Booking.com lietotāji ir novērtējuši visaugstāk attiecībā uz alu. Galamērķiem bija jābūt vismaz 500 ieteikumiem par alu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.611233sec.