Slepkavību izmeklēšana – populārs atpūtas veids Lielbritānijā

Lielu popularitāti Lielbritānijā ir ieguvis atpūtas veids – „Murder Weekend“. Ikvienam ir iespēja kļūt par izmeklētāju, kas izmeklē kādu slepkavību. Tūristiem, lai piedalītos reālā spēlē, ir nepieciešams zināt angļu valodu, un kā ikvienam spēlētājam arī veikt sagatavošanās darbus vēl esot mājās, un tad attiecīgi pēc iepriekš saņemtajām instrukcijām - izvēlēties apģērbu un apdomāt darbības gaitu.

Nedēļas nogalē kādā no klusām Lielbritānijas viesnīcām pēc izdomāta segvārda, piemēram, dabas aizsardzības asociācijas konferences dalībnieks, visi spēles dalībnieki satiekas. Viens no dalībniekiem (lomu uzņemas profesionāls aktieris) ir „noslepkavotais”, bet pārējiem dalībniekiem ir uzdevums atrast slepkavu, pie kam tas ir jāizdara ātrāk nekā tiek arestēts noziedznieks (proti, līdz svētdienas pusdienlaikam).

Interesanti, ka spēles dalībniekiem ir atļauts uzdot jautājumus ikvienam, pat rakņāties citu personu privātjās mantās, taču ikvienam ir jābūt gatavam, ka viņš var nokļūt aizdomās turamo lokā. Sava versija par slepkavu ir jānodod rakstiskā formā. Spēles uzvarētājs, kas ir spējis noteikt slepkavas vārdu, saņem balvu.

Šīs spēles idejas autors ir kādas viesnīca strādniece Joy Swift, kura secināja, ka ļoti neinteresanti un skumīgi ir dzīvot viesnīcā tās „ilglaicīgajiem” klientiem. Tad viņa šo ideju piedāvāja viesnīcas īpašniekiem, un tas radīja ļoti lielu interesi. Viņa tagad raksta arī scenārijus šīm spēlēm. 2001.gadā viņa ieguva valsts apbalvojumu –Britu Impērijas ordeni, par ieguldījumu tūrisma nozarē.

Spēles popularitāte ir „aizgājusi” arī ārpus valsts robežām, jo Murder Weekend tagad tiek piedāvāts arī Ēģiptē, tajā pašā viesnīcā, kur Agata Kristi ir sarakstījusi savu slaveno romānu „Slepkavība Nīlā”.

Sīkāka informācija: http://murder.co.uk/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68175888sec.