Seviļā notiek skaistākie pavasara svētki

Katru gadu Seviļa (Spānijā) vienu nedēļu dzīvo vien pavasara svētku noskaņās, ko īpašu padara mūzika, dažādi gardumi, dejas un dzīvesprieks. Feria de Abril ir starptautiski un iemīļoti svētki, kas notiek Seviļā laikā no 20.04.2010 līdz 25.04.2010. Pirmo reizi pasākums notika 1847. gadā - tolaik kā lopu tirgus, bet ar laiku svētki kļuva aizvien populārāki, līdz zaudēja komerciālo raksturu un kļuva par tautas svētkiem. Seviļas iedzīvotājiem dalība svētkos kļuvusi gandrīz obligāta - uz veselu nedēļu vairāk nekā tūkstoš būdiņas svētku teritorijā kļūst par to otrajām mājām, kur cilvēki satiekas, dejo un priecājas līdz pat rītam.

Oficiāli fiesta sākas pirmdienas pusnaktī ar tā saucamo gaismu izmēģinājumu, kad festivāla laukumā un pie gandrīz piecdesmit metru augstajiem vārtiem tiek iedegtas neskaitāmas spuldzītes un krāsainas lampiņas dažādās kombinācijās. Būdiņas, stendi un nojumes svētku laukumā ir tā vieta, kur feria laikā notiks svētki - tur satiksies draugi, radi un viesi, tiks dzerts vīns un nobaudītas vietējās tradicionālās specialitātes, dziedāts un dejots. Seviļas iedzīvotāji ir ļoti atvērti, tāpēc nebrīnieties, ja tiekat uzlūgts uz deju. Jāatceras, ka lielākā daļa svētku būdu ir privātīpašums un tajās drīkst ieiet tikai ar īpašnieka atļauju vai kopā ar tā pazīstamiem. Ir arī tāda būdiņas, kur ieeja atļauta visiem. Pie ieejas festivāla teritorijā atrodas informācijas stends, kur var uzzināt, kuri stendi paredzēti plašākai sabiedrībai.

Svētku laikā daudzi cilvēki nēsā tradicionālos Andalūzijas tautastērpus. Vīrieši tērpjas tradicionālajā zemnieku ģērbā, bet sievietēm ir rišainas kleitas flamenko dejotāju vai čigāniešu stilā. Pa dienu laukumā sastopami arī daudzi jātnieki un jātnieces zirgos, kā arī grezni pušķotas karietes. Tā saucamajā Paseo de Caballos var piedalīties arī apmeklētāji, kuriem ir iespēja noīrēt karieti ar kučieri, bet tieši blakus svētku laukumam atrodas Calle del Infierno - atrakciju laukums ar daudziem karuseļiem un atsvaidzinājumu būdām. Vēl viena svētku atrakcija ir vēršu cīņas. Koridas Plaza de la Maestranza laukumā katru dienu apmeklē daudz cilvēku. Biļetes uz cīņām jāiegādājas atsevišķi.

Pēc nedēļu ilgiem Feria de Abril svētkiem svētdienas pusnaktī tie beidzas. Svētku noslēgumu atzīmē ar grandiozu uguņošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Margarita Balanas Lielajā dzintarā Liepājas reģiona TIB
11. maijā Liepājas Simfoniskais orķestris 143. koncertsezonu noslēgs kopā ar čellisti Margaritu Balanas | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Trakai TIC
,


Limbažu TIC
,


Viesistaba
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41327sec.