Degvīna muzejs Vīnē piedāvā 14 dzērienu degustāciju

Lai gan ķeizara laiki sen pagājuši, Austrijas galvaspilsēta Vīne joprojām saglabā vecās ķeizariski karaliskās tradīcijas. Arī Degvīna muzejs Vīnes vecpilsētā (Alt-Wiener Schnapsmuseum) ir viena no tādām vietām, kur iespējams izbaudīt 19. un 20. gadsimta mijas atmosfēru.

Vispirms muzeja apmeklētājiem liksies, ka viņi ir apmaldījušies, - pilsētas 12. rajonā nav saglabājies gandrīz nekas no Hābsburgu dinastijas spožuma, un tomēr – starp 20.gadu sešstāvu dzīvojamām mājām paslēpusies Degvīna muzeja ēka Vilhelma ielā 19 – 21 (Wilhelmstraße) ir pamanāma un piesaista uzmanību. Kopš 1902. gada ēka pieder Fišeru ģimenei un kalpojusi par ģimenes degvīna ražošanas biznesa šūpuli. Tikai pirms pāris gadiem pieņemts lēmums vēsturiskās telpas atklāt apmeklētājiem.

Galveno bijušās uzņēmuma vadības telpu grezno ķeizara Franča Jozefa portrets, arī 1914.gadā ražotais kases aparāts joprojām ir darba kārtībā. Pēc ievada stāstījuma par degvīna vēsturi apmeklētāji kopā ar gidu ielūkojas degvīna darīšanas procesā ražošanas telpās. Īpašas pieminēšanas vērti ir vairāki Degvīna muzeja izstrādājumi, piemēram, liķieris „Vīnes asinis” (Wiener Blut) ar 56 % alkohola saturu, - tas ir ne vien stiprākais Fišeru ģimenes dzēriens, bet izceļas arī ar to, ka uz tā bāzes tika veidots 2011. gada Vīnes Operas balles īpašais kokteilis. Savukārt „Šēnbrunnas zeltam” (Schönbrunner Gold) pievienots 23 karātu zelts.

30 minūšu ilgās ekskursijas beigās muzeja apmeklētājiem tiek piedāvāta degustācija, un, ja ar pusstundu ekskursijai šķiet par maz, tad to noteikti nevar teikt par degustējamo dzērienu skaitu! Degustācijā iespējams pagaršot 14 liķierus un degvīnus, turklāt muzeja saimnieki labprāt papildina apmeklētāju glāzes.

Ieejas biļete Degvīna muzejā maksā 6 eiro (cenā iekļauta ekskursija gida pavadībā un 14 dzērienu degustācija). Apmeklējums iepriekš jāpiesaka pa epastu [email protected] vai tālruni: 0043-1-8157300.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala, kas iekaros jūsu sirdi un prātu! Latvia Tours
Kipra ir trešā lielākā sala Vidusjūrā un ir populārs tūrisma galamērķis, pateicoties tās skaistajām pludmalēm, bagātajai vēsturei un | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūties citādāk – izvēlies Albāniju! Latvia Tours
Nomaļotas pludmales, viesmīlīgi cilvēki un aizraujoša kultūra – viss Tevi gaida Albānijā! | Skatīt vairāk
no 389 EUR
Koncerts Dzirnavu ezeriņa promenādē Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12.jūnijā plkst.19.00 Dzirnavu ezeriņa promenādē muzicēs bigbends “Valmieras puikas” un saksofonu ansamblis “Valmieras meitenes”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40529013sec.