Omītes šiks un Austrumu šarms: pasaules labākās retro viesnīcas – 1. daļa

Jūgendstils, ziedi, Austrumu motīvi vai viesnīca vecmāmiņas viesistabas stilā?- daudzi hosteļi pēdējā laikā arvien vairāk pievēršas tā sauktajam vintage stilam, piedāvājot tūristiem ceļojumu laikā un atgriešanos vecajos, labajos laikos.

Jauniešu mītnes un hosteļi sen vairs nav tikai putekļiem klātas lētās naktsmājas jauniešiem ar divstāvīgajām gultām daudzvietīgos numuros. Tīrība, labs serviss, WC un duša istabā pēdējos gados kļūst par normālu piedāvājuma sastāvdaļu arī hosteļos, turklāt arvien biežāk, sekojot klientu gaumei, šīs ekonomiskās klases naktsmājas piedāvā jaunus interjera risinājumus, pievēršoties retro stilam.

Interneta rezervāciju portāls Hostelsclub.com apkopojis informāciju un klientu atsauksmes par pievilcīgiem vintage stilā ierīkotiem hosteļiem visā pasaulē. To vidū ir gan vecmāmiņas viesistabas stila viesnīciņas ar plīša segām un tamborētām mežģīnēm, gan padomju stila pērles, gan raibo un krāsaino pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu interjeri. Nav brīnums, ka daudzas no pasaules iecienītākajām retro stila ekonomiskās klases naktsmājām atrodas bijušā Austrumu bloka valstīs – acīmredzot tur vēl dzīvas atmiņas par samērā neseno pagātni, un arī cenu līmenis ir ļoti pieņemams.

1. Clink 78, Londona, Lielbritānija: Esiet sveicināti 20. gadsimta septiņdesmitajos! Hosteļa interjers veidots, iedvesmojoties no leģendārā Ņujorkas kluba Studio 54. Tas ierīkots kādreizējās tiesas ēkā un atrodas ballīšu kvartāla Kingskrosas (King`s Cross) tiešā tuvumā. Vidējā cena par nakti vienai personai – 25,31 eiro.

2. OstelDDR-Hostel, Berlīne, Vācija: bijušās Vācijas Demokrātiskās Republikas šarms izbaudāms pēc kādreizējās tautas republikas dizaina labākajiem paraugiem un nedaudz atgādina pionieru nometnes istabas. Hostelis atrodas netālu no Berlīnes Austrumu stacijas (Ostbahnhof). Vidējā cena par nakti vienai personai – 19,41 eiro.

3. Deja Vu Lodging, Klujnapoca (Cluj Napoca), Rumānija: par šī hosteļa dizaina iedvesmotāju uzskatāms slavenais kataloniešu arhitekts Antonio Gaudi. Savdabīgais dizains apvienojumā ar 19.gadsimta mēbelēm patiešām atgādina nelielos dzīvokļus Barselonas centrā. Hostelī ir trīs suite numuri ar terasēm un VIP istabas ar antīkām mēbelēm, bet nevienas daudzvietīgās istabas, kas ir tipiskas hosteļiem. Vidējā cena par nakti vienai personai – 19,62 eiro.

4. Mleczarnia, Vroclava (Wroclaw), Polija: šī hosteļa sauklis varētu būt „jūties kā pie vecmāmiņas” – jauki dekorētas istabas ar vecām mēbelēm, senām gleznām un īstu māju sajūtu. Kādreizējās pienotavas ēkas pirmā stāva kafejnīcā iespējams pasūtīt karsto šokolādi un mājas kūku – patiešām kā pie omītes! Vidējā cena par nakti vienai personai – 12,50 eiro.

5. Retro Hostel, Poznaņa (Poznan), Polija: skaņuplašu atskaņotājs, veci radioaparāti, košas sienas – ļoti labi saglabātā un atjaunotā jūgendstila villā pašā Poznaņas centrā iespējams atgriezties sen aizgājušo dienu atmosfērā. Tikpat stilīgas kā koplietošanas telpas ir arī 12 viesu istabiņas, kas katra iekārtota individuāli, demonstrējot cieņu pret detaļām. Grāmatu mīļotājiem tiek piedāvāta arī bibliotēka. Vidējā cena par nakti vienai personai – 14,17 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 18.05.2024 Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 15.05.2024 Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14112806sec.