Ūdens kvalitāte Eiropas peldvietās un pludmalēs novērtēta kā laba

Pagājušajā nedēļā publicēts Eiropas Savienības un Eiropas Vides aģentūras ziņojums par ūdens kvalitāti populārākajās peldvietās un pludmalēs. No ziņojuma izriet, ka 92,1 % Eiropas Savienības peldvietu un pludmaļu ūdens kvalitāte ir peldēšanai piemērota, tas ir, tajās tiek izpildīts vismaz minimālais kvalitātes standarts, bet 77 procenti peldvietu atbilst pašām stingrākajām prasībām, kas nozīmē uzlabojumu par 3,5 procentiem, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Visaugstākā ūdens kvalitāte Eiropas Savienībā šobrīd ir Kipras, Horvātijas, Maltas un Grieķijas peldvietās un pludmalēs. Šajās valstīs visaugstākajām kvalitātes prasībām atbilst vairāk nekā 90 procenti visu peldvietu. Arī visas atlikušās šo valstu peldvietas izpilda likumdošanā izvirzītās ūdens kvalitātes prasības.

Tīrāko pludmaļu un peldvietu saraksta lejasgalā atrodas Nīderlande, Latvija, Luksemburga un Beļģija, - šajās valstīs stingrākajām normām atbilst salīdzinoši mazāks peldvietu skaits. Jo īpaši tas attiecas uz iekšzemes ūdeņiem.

Eiropas iecienītākajās atvaļinājumu pavadīšanas valstīs ūdens kvalitāte kopumā ir laba – Spānijā, Portugālē un Itālijā vairāk nekā 80 procenti peldvietu un pludmaļu piedāvā augstāko ūdens kvalitāti.

ES un Eiropas Vides aģentūra pētījuma ietvaros analizēja ūdens kvalitāti vairāk nekā 22 tūkstošos peldvietu visās 27 ES dalībvalstīs, nosakot dažādu vīrusu un baktēriju, minerāleļļu, mazgāšanas līdzekļu un indīgu skābju klātbūtni ūdens paraugos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kurshi Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72995806sec.