Dodies ekspedīcijā uz filmas Zvaigžņu kari "planētu" Sahāras tūksnesī

Tunisijas nācionālais tūrisma birojs aicināja Travelnews.lv doties ceļojumā uz Tunisiju, lai iepazītu šīs zemes dabas un vēstures dārgumus.

Ārējās teritorijas, sektors "Arkanis". Attālums līdz galaktikas centram – 43 tūkstoši gaismas gadi. Planēta-tuksnesis Tatuīns (Tatooine), kas griežas apkārt dubultzvaigznei, ir kontrabandistu un gangsteru mītnes zeme. Vairākus gadsimtus Tatuīns bija orbitālu kauju vieta starp vairākiem bandītu grupējumiem, tāpēc planētas virsma ir nosegta ar kosmisko kuģu vrakiem. Oficiāli planēta Tatuīns bija kolonizēta pirms dažiem gadsimtiem. Papildus dažādu rasu kolonistiem uz planētas dzīvo arī aborigēni: rosīga un kaitinoša tauta džavi un agresīvās klejotāju ciltis tuskēni. Planētas pārvaldes forma ir pilnā anarhija. Vienīgais, kam pieder vismaz kaut kāda vara, ir noziedzīgas pasaules karalis, hattu rasas pārstāvis – Džabba Hatt (Jabba the Hutt).

Filmu "Zvaigžņu kari" mīlētāji noteikti jau ir sapratuši, ka runa iet par Anakina Skaivokera (Anakin Skywalker), nākamā sittu pavēlnieka Darta Veidera, dzimto pasauli.

Tunisiju ir iemīlējuši režisori no visas pasaules. Šeit tika filmētas tādas filmas kā "Zvaigžņu kari" (I, II, IV daļas), "Gladiators", "Indiāna Džonss", "Andželika un sultāns", "U-571" un vēl daudzu citu filmu epizodes. Šāda Tunisijas popularitāte ir izskaidrojama ar aizraujošiem un daudzveidīgiem skatiem: Vidusjūras piekraste, kalnu grēdas, Sahāras smiltis, brīnumainas pilsētas mauritāņu stilā un Romas impērijas saglabājušies pieminekļi.

IV filmas "Zvaigžņu kari" dekorācijas tika uzceltas ar režisora Džordža Lukasa komandu netālu no Neftas pilsētas, 15 kilometru attālumā no Alžīrijas robežas. Šajā reģionā ir ļoti sauss klimats, tas ļāva dekorācijām labi saglabāties 35 gadu garumā. Šodien šī vieta vilina tūristus, arī tos, kuri nekad nav redzējuši nevienu no "Zvaigžņu karu" filmām. Staigājot neparasto pilsētu, rodas sajūtas, ka tiešām atrodies uz citas planētas – visapkārt ir dīvainas konstrukcijas un ēkas, bet tālāk ir tikai tuksneša smiltis.

Zvaigžņu karu mīlētājiem būs grūti "salikt kopā" šīs dekorācijas ar kādu konkrētu filmas daļu, jo daudzas lietas filmā tika uzlabotas ar datorgrafikas palīdzību: no dekorāciju ēkām tika uzbūvētas ielas, laukumi, milzīga pilsēta.

Tomēr iespēju apmeklēt šo vietu, apceļojot Tunisiju, noteikti nevajadzētu laist garām. Īpaši, ja ceļojiet kopā ar bērniem, kuri pirms ceļojuma noskatījās visas sešas "Zvaigžņu kari" filmas.


Vairāk informācijas par Tunisiju kā tūrisma galamērķi var atrast interneta vietnē www.tourismtunisia.com

 
Travelnews.lv pateicas Tunisijas nacionālajām tūrisma birojam un tā pārstāvei Elkie Pupek par profesionāli organizētu ceļojumu, jaunu pieredzi un neaizmirstamiem iespaidiem, kurus atstāja šī brīnumaina un neparasta zeme.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 04.05.2024 Svinēt ziedoni ūdenstornī Liepājas reģiona TIB
4. maijā Karostas ūdenstornī, Ģenerāļa Baloža ielā 29, Liepājā, notiks vienas dienas mūzikas, mākslas un laikmetīgā teātra festivāls | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.55184078sec.