105 gadus vecs japāņu tūrists cer iekļūt Ginesa rekordu grāmatā

Kāds ļoti cienījama vecuma japānis – 105 gadus vecais Saburo Šoči, kas dzimis 1906. gadā, devies pasaules apceļošanas braucienā, cerot iekļūt Ginesa rekordu grāmatā kā vecākais cilvēks, kas lidmašīnā apceļojis apkārt zemeslodei.

Par savām jaunākajām atziņām un plāniem mundrais večuks, tērpies koši sarkanā žaketē un melnā cilindrā, nedēļas nogalē stāstījis Cīrihes lidostā sanākušajiem žurnālistiem, - Cīrihē viņš uzkavējās pāris stundas starp lidojumiem.

Saburo ilgmūžības noslēpumam esot divi atminējumi – vienmēr smaidīt un vienmēr gulēt tikai uz muguras. Turklāt ik dienu viņš uztur sevi formā ar pamatīgu vingrojumu kompleksu, bet lielāko lidojuma laiku vīrietis pavadot miegā. Lai justos pietiekami ērti, Saburo gan neceļo ekonomiskajā klasē, bet izvēlas vienīgi pirmās klases ērtības. 2012. gada 15. augustā Saburo Šoči ieradīsies Sanktpēterburgā, tad lidos uz Frankfurti pie Mainas, taču ilgi uzkavēties Eiropā viņš nevarēs, jo 16. augustā, kad viņam aprit 106 gadi, vīrietis jau vēlas būt atgriezies savā dzimtenē.

Visas lidojumu biļetes Šoči apmaksā no savas kabatas, un maksa par iekļūšanu Ginesa rekordu grāmatā viņam nebūs nekāda mazā: lidojumu biļetes no Tokijas apkārt pasaulei izmaksās apmēram 10 200 eiro, plus lidostu nodokļi un nodevas.

Kā saglabāt spēkus tik ilgā ceļojumā, godkārīgais japānis zina tīri labi, jo šis nav viņa pirmais ceļojums apkārt zemeslodei. Pirmo reizi līdzīgā ceļojumā viņš devās 100 gadu vecumā – 2006. gadā, bet pēc tam devies vēl piecos līdzīgos braucienos apkārt pasaulei. Doma par iekļūšanu Ginesa rekordu grāmatā gan radusies tikai saistībā ar šā gada ceļojumu. Ar to gan viņam nebūšot gana, 2014. gadā Šoči cer uzstādīt nākamo rekordu – veikt savu desmito lidojumu apkārt pasaulei.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Naktsmītņu rezervācija Augšdaugavas novadā TAKA
Mums ir pieejams plašs nakstmītņu piedāvājumu klāsts: viesnīcas, viesu mājas, hosteļi, kempingi un telšu vietas, atpūtas kompleksi, brīvdienu un | Skatīt vairāk
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 Krēta. Karstais piedāvājums  Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 269 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14605188sec.