Iepazīsti Holivudu divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Losandželosa ir ideāla vieta jūsu brīvdienām, ja vēlaties ieraudzīt kādu slavenību prožektora gaismā.

Kādēļ doties ceļā jau tagad?

Sarkanie paklāji ilgi apbur šo rosīgo kalna pilsētu, kur pasaules klases iepirkšanās, nakts dzīve un slavenību valdzinājums satiekas dažos valsts visekstravagantākajos pasākumos. Un tas viss tikai īsa brauciena attālumā no pilsētas pludmales un tūristu iecienītām pārgājienu vietām - kalniem.

Orientēšanās pilsētā

Losandželosā nav konkrēta centra. Tā vietā, šī plašā metropole pulcē pilsētas, kuras ziemeļos ieskauj kalni, austrumos tuksnesis un rietumos Klusais okeāns .

Holivuda ir nemierīga pilsēta ar debesskrāpjiem, ziemeļrietumos ar pārpildītām ielām un tieši zem Holivudas kalniem tās teritorija aizņem aptuveni 38 kvadrātkilometrus.

Holivudas galvenās maģistrāles ir Holivudas bulvāris, Saulrieta bulvāris un Santa Monika bulvāris, kuri atrodas rietumos, Klusā okeāna virzienā.

Apmešanās viesnīcā

Viesnīca The Redbury (www.theredbury.com)  atrodas tuvu pilsētas aktivitāšu vietām un šīs viesnīcas daile veidota modes fotogrāfa Metjū Rolstona vadībā. Numuriņi veidoti britu bohēmas stilā un no tām paveras skats uz Kapitolija ieraksta torņa. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 341 dolāriem jeb 186,30 Ls par nakti.

Ja vēlaties kaut ko vēl maciņam draudzīgāku, izvēlieties viesnīcu Hollywood Orchid Suites (www.orchidsuites.com), kas piedāvā pieklājīgus numuriņus sākot no 119 dolāriem jeb 65,01 Ls par nakti. Šī viesnīca atrodas nieka attālumā no Slavas alejas.

Nesen atjaunotā viesnīca Hotel Bel-Air (www.hotelbelair.com) piedāvā tradicionālo vērtību valdzinājumu un tā atrodas gleznainā kanjonā tikai dažus kilometrus uz rietumiem no Holivudas. Divvietīgo numuriņu šajā viesnīcā iespējams izbaudīt sākot no 617 dolāriem jeb 337,09 Ls par nakti.

Pirmā diena

Losandželosas apmeklēšana nav iespējama bez fotogrāfēšanās pie slavenā Holivudas uzraksta, lai gan jūs varētu apgrūtināt daži tūristi, kas rosīgi dodas pārgājienā šajā kalnā, kur atrodas šis uzraksts. No šejienes paveras plašs skats uz Losandželosas līci un Grifita observatoriju.

Kā jau vairums izpētes braucienu pa Losandželosu, viss sākas  ar auto. Sāciet ar Kodak teātri (www.kodaktheatre.com) Holivudas bulvārī, kur tiek izklāti sarkanie paklāji apbalvošanas ceremonijām. Tūrisma biroja (www.discoverlosangeles.com) darba laiks katru dienu no pulksten 10.00 – 22.00, bet svētdienās no pulksten 10.00 – 19.00). Noteikti jāapskata uz trotuāra izveidotā Slavas aleja, kas atrodas Holivudas bulvārī.

Lai apskatītu Holivudas uzrakstu, virzieties Sangabriela kalnu virzienā, lai izbaudītu  šo skatu un jūs pamanīsiet, ka ceļš asi maina virzienu, uz kreiso pusi. Turpinot iet līdz ceļa galam, drīz vien pamanīsiet Holivudas uzrakstu, kas atrodas aptuveni 91 metrus virs jums.

Otrā diena – pēcpusdienā nedaudz kultūras

Miljardieris Džons Pauls Getijs palīdzējis radīt visbagātāko mākslas muzeju pasaulē. Mūsdienās šis muzejs piedāvā divas no Amerikas ekstravagantākajām kultūras izklaides vietām. Dodoties uz ziemeļiem, Getija Villu (www.getty.edu; darba laiks no pirmdienas līdz trešdienai no pulksten 10.00 – 17.00, ieteicams biļetes rezervēt), iespējams apskatīt senlietas. Pēc tam apmeklējiet Saulrieta bulvāri, lai nokļūtu Getija Centrā, kalna virsotnē (darba laiks no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 10.30 – 17.30), kurā var aplūkot plašu rietumu mākslas kolekciju, sākot no viduslaikiem līdz pat mūsdienām. Papildus tam jūs aizraus elpu aizraujoši skati no šī centra brīnišķīgajiem dārziem. Ieeja ir bez maksas, bet maksa par autostāvvietu ir 15 dolāri jeb 8,19 Ls.

Pastaiga gar pludmali

Noteikti apmeklējiet tā saukto muskuļu pludmali, kurā atrodas āra vingrošanas zāle, kur trenējies arī Arnolds Švarcenegers. Šeit varat vērot arī, kā jaunieši veic trikus skeitparkā, kā arī apmeklēt basketbola spēli āra laukumos, kur tika uzņemta filma White Men Can't Jump .

Nobeigumā

Lai piedzīvotu patiesu Amerikas medusmaizi, kurā ietilpst karsējmeitenes, ātrās ēdināšanas ēdieni, milzīgie ekrāni, sekojiet pūlim un apmeklējiet vienu no pilsētas sporta mačiem. Losandželosas ''Dodgers'' beisbola spēle notiek ''Dodger'' stadionā (www.ladodgers.com; biļete maksā sākot no 39 dolāriem jeb 21,31 Ls) un varat to apmeklēt, kamēr ziema pārvērš šo pilsētu par beisbola pilsētu (līdz pat aprīļa beigām). Savukārt Losandželosas ''Clippers'' (www.clippers.com; biļetes no 15 dolāriem jeb 8,19 Ls) un ''Lakers'' (www.lakers.com; biļetes no 30 dolāriem jeb 16,39 Ls) basketbola spēles notiek ''Staples'' centrā.

Bet ja šīs spēles nav jums pa prātam, tad Amerikas futbola līgas Losandželosas Galaxy spēles (www.lagalaxy.com; biļetes no 30 dolāriem jeb 16,39 Ls), kurās spēlē Deivids Bekhems, notiek Home Depot centrā, kas ir aptuveni 45 minūšu brauciena attālumā uz dienvidiem, Orindžas apgabalā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53063512sec.