Zorbinga negadījumā Krievijā traģiski iet bojā atpūtnieks

Plašu rezonansi tā dēvētā "zorbinga" cienītāju, kā arī atrakcijas organizētāju vidū visā pasaulē izraisījis negadījums Krievijā, kurā traģiski bojā gāja kāds atpūtnieks.

Piedalīšanās ekstrēmajā atrakcijā jeb "ripošanā" gigantiskā, piepūšamā lodē traģiski beigusies divu bērnu tēvam Denisam Burakovam. Viņš kopā ar draugu šādi izlēma ķert adrenalīnu, atpūšoties slēpošanas kūrortā Ziemeļkaukāzā.

Šausminošo negadījumu videomateriālā bija iemūžinājuši viņa draugi.

Piepūšamajai bumbai, kurā atradās Deniss un viņa kompanjons Vladimirs Ščerbovs, vajadzēja apstāties nolaidenas slēpošanas nobraucienu distances galā, taču atrakcija nenoritēja kā plānots.

Videomateriālā dzirdams, ka tikko pēc lodes nogrūšanas kāds no aculieciniekiem iekliedzas šausmās, konstatējot, ka tā "atkal" ieņēmusi nepareizo trajektoriju.

Tā kā attiecīgajā nogāzē nav speciālu barjeru, kas palīdzētu apstādināt lodi ārkārtas gadījumā, tā turpināja ceļu pāri asām klinšu šķautnēm, pazūdot skatienam un beidzot apstājoties uz aizsaluša ezera. Aculiecinieki notikušo aprakstījuši kā "katastrofu".

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, lode, kurā atradās divi cilvēki, noripoja vairāk nekā pusotru kilometru. Burakovs vēl bijis dzīvs, kad glābēji viņu atraduši, taču smagu kakla un muguras traumu dēļ viņš miris ceļā uz slimnīcu.

Otrs vīrietis, kas atradās lodē, hospitalizēts ar smadzeņu satricinājumu un neskaitāmām atvērtām brūcēm.

"To, ko viņi izjuta, ripojot lejup, ir grūti pat iztēloties. Tāds spiediens ir salīdzināms ar to, ko izjūt kosmonauti," minēts kādā Stavropoles laikrakstā.

Uzsākta negadījuma izmeklēšana – ekstrēmās atrakcijas organizatoriem var nākties pavadīt cietumā pat līdz 10 gadiem.

"Zorba" jeb ripojošās lodes atrakcijas izgudrotāji acumirklī pievērsuši uzmanību traģiskajam notikumam, cerot nākt klajā ar drošības pasākumu kodeksu, ko būtu nepieciešams ievērot atrakcijas organizatoriem visā pasaulē. Viņi piebilduši, ka līdz šim jau dokumentēti vairāki līdzīgi incidenti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91588402sec.