Dāvida statuja Japānā "biedē bērnus"

Kādā Japānas pilsētā uzstādītā Mikelandželo Dāvida statujas replika kļuvusi par vietējo iedzīvotāju neapmierinātības cēloni – viņi uzskata, ka kailā skulptūra jāietērpj apakšbiksēs, jo tā biedējot bērnus.

Okuizumo pilsēta, kas atrodas Simanes prefektūras rietumu daļā, kā dāvinājumu no kāda vietējā biznesmeņa saņēma piecu metru augstu Mikelandželo pasaulslavenā renesanses meistardarba, kā arī sengrieķu Milosas Venēras skulptūras replikas. Tās tika uzstādītas vietējā parkā, kurā atrodas arī skriešanas treks, beisbola stadions, tenisa korti, kalnu riteņbraukšanas maršruts un bērnu rotaļu laukums.

"Vairāki cilvēki pilsētas likumdevējiem atzinuši, ka bērni bīstas no jaunajām statujām, jo tās esot pārāk lielas, turklāt parkā parādījušās negaidīti," atzinis Jodži Morinaga, pilsētas amatpersona.

"Tās ir neapģērbtu cilvēku skulptūras, un šādi mākslas darbi ir liels retums mūsu reģionā. Daži ļaudis acīmredzot uzskata, ka tās var kaitēt bērniem," viņš piebildis.

Lai gan liela daļa vietējo iedzīvotāju jauno māksliniecisko pienesumu vērtē kā pozitīvu, daži ļaudis lūguši varas iestādes Dāvidu "apģērbt".

Tomēr tiek liktas lielas cerības, ka ar laiku pilsētiņas iedzīvotāji spēs novērtēt skulptūras, turklāt tās varētu kļūt par uzskates līdzekli vietējo mākslas izglītības iestāžu audzēkņiem, kā arī palīdzēt piesaistīt tūristus.

Jāpiebilst, ka 2013. gada februāra sākumā Tokijā tika arestēts fotogrāfs Leslijs Kī, kurš nodarbojies ar grāmatu tirdzniecību, kurās attēloti vīriešu dzimumorgāni. Lai gan Japānā plaši pieejami dažādi pornogrāfiskie materiāli, likums nosaka, ka cilvēku ģenitālijas attēlos nepieciešams maskēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.641325sec.