Baltkrievijas viesnīcās atkal parādījušās trīs cenas: "savējiem", krieviem un ārzemniekiem

Sarunas par vienotu tarifu Baltkrievijas viesnīcās dzīvojošajiem norit jau daudzus gadus. Pirmā, kas pāris gadus atpakaļ "izlīdzināja" cenas bija valsts galvaspilsēta. Šeit dzīvošanas maksa sen jau nav atkarīga no tūrista valsts, kurā viņš dzīvo. Kāds, kas ir komandējumā no cita Baltkrievijas reģiona, tūrists no Lielbritānijas vai viesis no Krievijas par viesnīcas numuru maksās vienotu cenu. Tomēr cita situācija ir reģionos. Apmēram pusgadu atpakaļ Brestskayas, Gomeļas un citu reģionu viesnīcas – pat tās, kuras jau pārgājušas uz vienoto tarifu – atkal ir sadalījušas tūristus "pēc pasēm".

Piemēram, Gomeļas viesnīcā "Turist" divvietīga divistabu luksa numura maksa baltkrieviem sastāda 660 tūkstošus rubļu (76 dolārus pēc kursa), tāds pats numurs ārzemniekiem izmaksās 95 dolārus. Viesnīcā "Horizonts", kas atrodas pilsētā Baranoviči, cenas ir tieši tāpat sastādītas - trīs kategoriju tūristiem.

Dzīvošana visvienkāršākajā numurā (vienistabas vienvietīgs numurs ar televizoru, ledusskapi, ērtībām un wi-fi) ārzemju tūristam izmaksās 45 dolārus, bet krievu un baltkrievu tūristam - 38 dolārus. Jāatzīmē, ka Gomeļā krievu tūristus pielīdzina ārzemju tūristiem, tad Baranovičos tieši pretēji, cenas krieviem ir tādas pašas kā vietējiem. Savukārt viesnīcā "Belorusj" vienvietīgs vienistabas numurs baltkrievam izmaksās ap 40 dolāriem, krievam 45 dolārus, bet citas valsts iedzīvotājam 57 dolārus.

Pēc vienas no Bretskaya apgabala viesnīcas plānošanas daļas direktora teiktā neoficiālā sarunā, patiešām likumā ir noteikts vienots tarifs dzīvošanai viesnīcā gan Baltkrievijas iedzīvotājiem, gan NVS valstīs dzīvojošajiem. Neskatoties uz to, neviens viesnīcām neaizliedz piemērot atlaidi tieši Baltkrievijas pilsoņiem. Kas attiecas uz citu valstu pilsoņiem – tad šeit viesnīcas ir brīvākas savos uzskatos attiecībā uz cenas noteikšanu kas var atšķirties no Baltkrievijas un NVS valstu pilsoņiem piedāvātā tarifa.

Šīs pašas viesnīcas administrācijas pārstāvji sacīja, ka lielākā daļa apgabala viesnīcu jau bija pārgājušas uz vienotām cenām, bet pēc tam analizējot rezultātus, atgriezās pie iepriekšējās sistēmas jeb tarifu dalīšanas.

Par cenu noregulēšanu viesnīcās, valsts līmenī jau bija runāts 2005. gadā. Pēc gada tika apstiprinātas metodiskās rekomendācijas par viesnīcas tarifu formēšanas kārtību. Saskaņā ar to dokumentu no Krievijas Federācijas pilsoņiem ir ieteikts ņemt tik pat lielu samaksu par istabu cik no baltkrieviem. Pārējo NVS valstu pilsoņiem jāmaksā pēc tādiem tarifiem kādi ir apstiprināti Baltkrievijas pilsoņiem, tomēr netiek izslēgta iespēja, ka tiem tiks piemērots paaugstināts koeficients, bet to uzstāda vietējās institūcijas. Bet maksu par viesnīcas pakalpojumiem, kas tiek sniegti ārzemju tūristiem, ņemot vērā tirgus konjuktūru ir tiesīgi noteikt paši viesnīcu īpašnieki.

Toreiz pirmā viesnīca, kas sāka uzņemt viesus pēc vienota tarifa, neatkarīgi no to pilsonības bija "Minska". Pakāpeniski, kad pie vienota tarifa nonāca visas Minskas viesnīcas, kaislības ap šo jautājumu norimās.

Par laimi visas Minskas viesnīcas jau sen ir pārgājušas uz vienotu tarifu un ar tām strādāt ir vienkāršāk. Taču reģionos, it īpaši nelielu pilsētu viesnīcās tāda prakse vēl joprojām pastāv. Viesnīcas šādu situāciju skaidro ar zemo noslogojumu. Tas nozīmē, ka, lai no viesnīcas tās augsto cenu dēļ nenovērstos baltkrievi, kuri brauc komandējumos, šai tūristu kategorijai tiek saglabāts visekonomiskākais tarifs. Savukārt tūristiem iebraucējiem, kuru atklāti sakot šajās viesnīcās nav tik daudz, jāmaksā pēc "pilnas programmas". Visas privātās viesnīcas, kā arī tikko atvērušās viesnīcas strādā pēc vienotas cenu sistēmas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Līgo svētki Gotlandes salā Latvia Tours
Gotlande un tai apkārt pieguļošās mazās saliņas patiks gan vēstures mīļiem, gan dabas mīļiem, gan aktīvās atpūtas cienītājiem, iespējas | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 31.05.2024 Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
5* atpūta Antālijas kūrortos Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis 5* viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma // Akcija līdz 04.06. | Skatīt vairāk
no 435 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4842689sec.