Maskaviešus satrauc masveida baložu bojāeja

Krievijas galvaspilsētas tūrisma nozares pārstāvjus pēdējā laikā satraukusi visai pamatīga problēma ar baložiem. Putni, saduroties ar šķēršļiem to ceļā, iet bojā masveidā, turklāt pastāv uzskats, ka to mirstībā vainojams slimības izraisītājs, kas var būt bīstams arī cilvēkiem.

Trešdien, 2013. gada 14. augustā, Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests paziņoja, ka baložu anomālā uzvedība skaidrojama ar tā dēvēto Ņūkāsla slimību, kas var tikt pārnesta arī uz cilvēkiem.

Savukārt Maskavas Veterinārās komitejas pārstāvji atzinuši, ka baložu masveida bojāejas cēlonis ir salmonellas izraisīta saslimšana. Kā ziņo Interfax, veterinārārsti mirušo putnu gremošanas traktos patiešām atklājuši bojājumus, kurus izraisījušas salmonellas baktērijas.

Tomēr izpētē atklāts, ka visi putni cietuši no tādas zarnu infekcijas, kas nav bīstama cilvēkiem, tā atzinis Leonīds Pečatņikovs, Maskavas mēra vietnieks sabiedrības veselības jautājumos. Viņš piebildis, ka tā nav ne putnu gripa, ne putnu mēris, ne kāda cita saslimšana, kas varētu kaitēt cilvēka veselībai.

Tikmēr Krievijas galvenais sanitārais inspektors Genādijs Oņiščenko apgalvo, ka situācija nevar tikt raksturota ar vārdu "epidēmija", kurš bieži izskan medijos. Viņš gan piebildis, ka bērnu vecākiem jābūt uzmanīgiem, ja viņu atvases ir nonākušas kontaktā ar slimajiem putniem.

Veterinārārsti atzīst, ka putnu salmonella nav bīstama cilvēkiem, tomēr vajadzētu izvairīties no tieša kontakta ar slimajiem baložiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.05.2024 - 31.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39776516sec.