10 šokējoši karstas vietas, kurp doties, lai aizbēgtu no ziemas

Tuvojoties gada aukstākajiem mēnešiem, mūsu platumu grādos dzīvojošie ļaudis bieži vien mēdz pasapņot par nokļūšanu kādā dienvidu pludmalē, kur būtu iespējams atbrīvoties no virsdrēbēm un izjust karstās saules staru pieskārienus.

Taču domājams, ka pat viskvēlākie saulmīļi pašās karstākajās vietās uz Zemes spētu izturēt vien īsu mirkli. Bet, ja tomēr vēlaties pārliecināties par savām piemērošanās spējām apstākļiem, kad gaisa temperatūra regulāri pārsniedz plus piecdesmit grādu pēc Celsija, jums jādodas uz kādu no zemāk minētajiem galamērķiem.

Dalola, Etiopija

Dalolā, kas atrodas Etiopijas ziemeļos, vērojama gaužām neparasta un skarba ainava. Šeit zemi rotā dažādu sāļu plankumi un peļķes spilgtās krāsās. Dalola ir arī vieta, kur uzstādīts augstākās vidējās temperatūras rekords uz Zemes – ik mēnesi tā šeit ir augstāka par cilvēka ķermeņa vidējo temperatūru jeb 37 grādiem pēc Celsija.

Nāves ieleja, Kalifornijas štats, ASV

Nāves ieleja tiek uzskatīta par karstāko vietu pasaulē. 1913. gadā gaiss šeit iesila līdz 56,7 grādiem pēc Celsija. Nāves ieleja ir arī tūristiem viegli sasniedzama pieturvieta – šeit iespējams piestāt pa ceļam no Lasvegasas uz Losandželosu.

Kebili, Tunisija

Kā liecina pētījumi, Kebili oāze, domājams, bijusi apdzīvota jau tūkstošiem gadu. Tas norāda, ka cilvēks patiesībā var gluži labi dzīvot pat īpaši karstos apstākļos. Augstākā fiksētā gaisa temperatūra Kebili ir 55 grādi pēc Celsija.

Khargas oāze, Ēģipte

Khargas oāze noteikti patiktu tiem ceļotājiem, kuri dievina gan ārkārtīgu karstumu, gan vēsturi. Khargā atrodams Ibisa templis, kurš datējams ar aptuveni 2 500 gadu senu pagātni, kā arī citi vēsturiski objekti, kas liecina, ka šeit savulaik atradusies sena tirdzniecības ceļa pieturvieta. Tomēr Kharga labi pazīstama arī ar rekordaugstām gaisa temperatūrām – šeit vairākkārt fiksēti 50 grādi pēc Celsija.

Udnadata, Austrālija

Pavisam nelielā Udnadatas pilsētiņa, visticamāk, nav uzskatāma par īpašu pievilcīgu pieturvietu ceļotājiem. Tomēr, ja vēlaties izbaudīt Dienvidaustrālijas skarbumu kopā ar spēcīgu devu karstuma, tas ir lielisks galamērķis. Udnadatā, kur augstākā jebkad fiksētā temperatūra ir 50,5 grādi pēc Celsija, agrāk atradās dzelzceļa līnijas galapunkts. Viskarstāk šeit ir laika posmā no novembra līdz martam.

Džida, Saūda Arābija

Džida, atšķirībā no citām konservatīvās Saūda Arābijas pilsētām, bieži vien tiek dēvēta par visai liberālu vietu. Tomēr tā labi pazīstama arī klimatisko īpatnību dēļ – gaisa temperatūras rekords šeit ir 51,7 grādi pēc Celsija.

Liesmojošie kalni, Siņdzjanas province, Ķīna

Ķīnas ziemeļrietumu Siņdzjanas province lepojas ar bagātīgu kultūrvēsturisko mantojumu. Tā reiz bijusi cieši saistīta ar leģendām apvīto Zīda ceļu. Šeit atrodas arī itin poētiski (bet atbilstoši) nodēvētie Liesmojošie kalni, kur temperatūra bieži vien sasniedz 48 un pat vairāk grādus pēc Celsija. 

Atēnas, Grieķija

Nav noslēpums, ka no mūsu platumu grādiem ne visai tālo, rosīgo un blīvi apdzīvoto Grieķijas galvaspilsētu vasarās itin bieži pārņem teju neizturama svelme. Atēnās gaisa temperatūra bieži pārsniedz 40 grādus, taču absolūtais rekords ir 47,8 grādi pēc Celsija, kas ir augstākā mūsdienu meteoroloģijas vēsturē fiksētā temperatūra Eiropā.

Daštelūta tuksnesis, Irāna

Dasht-e Lut – tulkojumā no persiešu valodas tas nozīmē "Tukšuma tuksnesis". Šis apvidus, protams, ir neapdzīvots, jo uzskatāms par vienu no sausākajām vietām pasaulē. Tuksnesī, kurā galvenokārt sastopamas vien klintis, smiltis un sāls līdzenumi, NASA satelīti vairākkārt fiksējuši zemes virsmas temperatūru (nevis gaisa) virs 70 grādiem pēc Celsija.

Marrākeša, Maroka

Marrākeša, kas ir viens no iecienītākajiem ceļojumu galamērķiem Ziemeļāfrikā, piesaista tūristus ar savu tuksnesīgo garu un gadsimtiem senajām tradīcijām, piemēram, krāšņo tirgus laukumu Djemaa el Fna. Marrākešā fiksētais gaisa temperatūras rekords ir nedaudz virs 49 grādiem, tomēr jāņem vērā, ka laika posmā no novembra līdz aprīlim tā bieži vien noslīd arī zem 20 un pat 10 grādiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12803793sec.