Austrālijas vēstniecības cer pielikt punktu absurdām tūristu prasībām

Pēc tam, kad kāds Austrālijas pilsonis valsts vēstniecībā ārzemēs pieprasījis aizdevumu, lai varētu samaksāt par prostitūtas pakalpojumiem, bet kāds cits lūdzis palīdzību seska padzīšanā, iecerēts darīt visu, lai turpmāk nenāktos uzklausīt absurdas ceļotāju prasības.

Austrālijas ārlietu ministre Džūlija Bišopa šonedēļ paziņoja, ka turpmāk tie valsts pilsoņi, kuri ārzemēs grūtībās būs nonākuši savas nolaidīgas rīcības dēļ, var cerēt uz vien minimālu palīdzību. Viņa norādījusi, ka ceļotājiem vēstniecībās būtu jāvēršas vien ārkārtas gadījumos.

"Vēstniecība nebūt nav paredzēta tam, lai apmaksātu jūsu ūdensmotocikla remontu vai viesnīcas rēķinu, aizdotu portatīvo datoru vai nodrošinātu biroja telpas," atzinusi Bišopa, minot konkrētas ceļotāju prasības, ar kurām viņi vērsušies valsts vēstniecībās ārvalstīs.

Kā viens no dīvainākajiem minēts kāds atgadījums Austrālijas vēstniecībā Bangkokā, kur reiz ieradies kāds vīrietis kopā ar prostitūtu un lūdzis aizdevumu, lai varētu samaksāt par tikko saņemtajiem pakalpojumiem. Kāds cits ceļotājs savukārt pieprasījis, lai viņam tiktu piešķirts bruņots automobilis, bet vēl kāds lūdzis palīdzību, lai no kāda nama padzītu sesku. Turklāt vairāki austrālieši, kuri 2004. gadā tika evakuēti no postošā cunami skartajiem reģioniem Dienvidaustrumāzijā, lidojumā mājup pieprasīja pirmās klases sēdvietas.

"Lielākajā daļā vēstniecību bieži ierodas ļaudis, kurus mēs varam nodēvēt ne citādi kā par parazītiem. Viņi atkal un atkal atgriežas vēstniecībā, jo iztērējuši visu savu naudu vai saskārušies ar citām personiskas dabas problēmām, un sagaida, ka mēs tās visas atrisināsim," atzinis Austrālijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Džastins Brauns.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49338102sec.