5 Ziemassvētku tirdziņi, kas noteikti jāapmeklē Ziemeļeiropā

Lielākā daļa Baltijas un Norvēģu fjordu kruīzu braucieni notiek vasarās, kad dabas skati un pilsētas ir krāšņi ziedošas, bet decembrī Skandināvijas un Baltijas valstu galvaspilsētās noteikti jāapmeklē Ziemassvētku tirdziņi. Ieskats piecos Ziemassvētku tirdziņos, kas atrodas Ziemeļeiropā.

Somija

Helsinkos, Svētā Tomasa tirgū blakus ostai, kur redzams plašs skats uz Baltijas jūru, ir vairāk kā 100 tirgošanās vietas, kur var iegādāties pašdarinātās dāvanas, piemēram, koka rotaļlietas, sveces, adījumus, Ziemassvētku rotājumus un tradicionālos Somijas produktus - grauzdētas mandeles. Noteikti apskatiet arī Ziemassvētku gaismām rotāto Aleksanterinkatu un apmeklējat Ledus parku dzelzceļa laukumā, lai pavadītu laiku slidojot vai nobaudot karstvīnu, kura sastāvā ir garšvielas un šņabis.


blog.radissonblu.com

Zviedrija

Stokholmas Ziemassvētku tirgus atrodas vecpilsētā, Stortorget laukumā, blakus Karaļa pilij un tās sarkanajiem paklājiem. Tirdziņā pārdod zviedru Ziemassvētku saldumus un rokdarbus, stikla bumbas un eglīšu rotājumus. Nesteidzīgi varat baudīt vīnu vai karstvīnu, ēst un nobaudīt kūpinātas desiņas, aļņa gaļu un pat…ziemeļbriedi.


Norvēģija

Oslo galvenais Ziemassvētku tirgus atrodas Spikersuppa parkā, līdzās Nacionālajam teātrim. Tirdziņš izvietots pilsētas centrā, dažu minūšu gājienā no ostas un tirdzniecības vietās, kas ir vairāk par simtu, tiek tirgotas koka rotaļlietas, grauzdēti rieksti, karstvīns un ar rokām gatavotas koka rotaļlietas.

blog.housetrip.com


Igaunija

Tallinas Ziemassvētku tirdziņš apbur ar pasakainu atmosfēru un atrodas uz bruģētas ielas vecpilsētas rātslaukumā. Senais pilsētas centrs rada filmu cienīgu noskaņu visu cauru gadu, bet Decembrī sniega ieskautais Raekoja laukums iegūst pat maģisku sajūtu. Te, pēc Igaunijas iedzīvotāju domām, aizsākās Ziemassvētku eglītes tradīcija, kas radās Tallinā 1441. gadā. Te atrodas arī atklātā tipa slidotava un daudzas tirgotavas, kur iespējams iegādāties igauņu darinātos rokdarbus.


Dānija

Kopenhāgenas Nyhavn Ziemassvētku tirdziņš atrodas gleznainajā un senajā ostas piekrastē un tas ir pārpildīts ar košām kafejnīcām un restorāniem, kuru logos vērojamas pilsētas rotātās mājas. Skaisti dekorēts ar lampiņu virtenēm, tirdziņš ir pārbagāts ar ēdiena tirgošanās vietām un rokdarbu darinājumiem. Pilsētā atrodas ari iekštelpu tirdziņš Tivoli dārza atrakciju parkā, kur valda iepirkšanās kņada, ko rada pircēji un aktīvie Ziemassvētku dāvanu meklētāji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49096203sec.