Vēsturiskais festivāls «Dinaburg 1812» būs piepildīts ar mūsdienu ritmiem un melodijām

14. un 15. jūlijā Daugavpils cietoksnī notiks 6. starptautiskais vēsturiskās rekonstrukcijas festivāls “Dinaburg 1812” (programma šeit). Lai gan festivāls ir pazīstams ar savu vēsturisko tēmu – atskatu uz 1812. gada notikumiem, kad franču karaspēks nespēja salauzt maza, bet drosmīga garnizona pretestību – tā programma ieinteresēs gan senatnes mīlētājus, gan jaunu iespaidu meklētājus. Daugavpils cietoksnis būs piepildīts ar mūsdienīgiem ritmiem un melodijām. Iepriekš cietokšņa vaļņi jau ir dzirdējuši metāla un rokmūzikas smagos akordus, bet šogad festivāla “Dinaburg 1812” apmeklētāji varēs iepazīt un izbaudīt hiphopa, indīroka un blūza noskaņas.

Vēstures rekonstrukcijas festivālu atklās hiphopa vakars

Festivāla atklāšana un iesildīšanās pirms tā galvenajiem notikumiem, sāksies piektdien, 14. jūlija vakarā. Plkst. 20:00 Marka Rotko mākslas centra pagalmā sāksies hiphopa festivāls “Saujā benzins”. Pasākuma producente - ŪGA.

Festivāla apmeklētājus priecēs tandēms BRUOLĀNS & ŪGA (“Ausmeņa Records”), kā arī JEZUPS pie pults.

BRUOLĀNS ir latgaliešu hiphopa zvaigzne no Preiļiem, kurš ar repu aizrāvies jau 2000.gadā. Savos tekstos mākslinieks atspoguļo vidi un notikumus, kas notiek viņa dzīvē.

ŪGA - latgaliešu repa princese. 2021. gadā viņa ieguva Zelta Mikrofona balvu, kā arī Latgales kultūras balvu “Boņuks”. ŪGA sadarbojas ar Latvijā pazīstamākajiem izpildītājiem, kā Jānis Šipkēvičs (Shipsea), Dināra Rudāne, Artūrs Skutelis, Patrisha, Tablis, MC Ras u.c.

Sadarbībā ar režisoru Ruslanu Fradkinu ŪGA uzņēma kriminālklipu “Biedeigas B”, kam noteikti būs arī turpinājums. Pašlaik kopā ar džeza grupu AVE POHUS strādā pie jauna albuma.

Hiphopa festivāla īpašie viesi - apvienība PAFS no Jelgavas. PAFS sastāvā spēlē grands MC Ras (Ruslans Fadejevs), bītmeikers Kviesis un Miks Vilnis. Grupa nesen laida klajā savu otro albumu “VISUMS”, kura kompozīcijas varēs dzirdēt arī festivāla apmeklētāji.

Līdzās viesmūziķiem, īpašu šarmu festivālam piešķirs Daugavpils deju grupu priekšnesumi. Pasākumu atklās EFéra Dance Studio dejotāji, bet turpinājumā, kopā ar reperiem - StopTime Dance Studio.

Мūzika mieram un ampīra stila dejas

Sestdien, 15.jūlijā, Daugavpils cietoksnī norisināsies vairāk nekā 200 gadu seni notikumi. Apmeklētāji varēs vērot Nikolaja vārtu atklāšanas ceremoniju un pusdienlaika lielgabala šāvienu, svētku dalībnieku gājienu, un kļūt par lieciniekiem kaujām par cietoksni. Taču bez batālijām pārsteigs arī ielu teātra mākslinieku priekšnesumi, dejas un, protams, mūzika.

Plkst. 17:00, laukumā aiz Cietokšņa Kultūras un informācijas centra, ar programmu “Mūzika mieram” uzstāsies stīgu kvartets, kurā muzicēs mūziķi no kamerorķestra “Daugavpils Sinfonietta”. Programmā skanēs 19. gadsimta sākumam raksturīgi skaņdarbi.

Savukārt plkst.18:00 šeit būs vēsturiskas dejas ampīra stilā. Festivāla apmeklētāji varēs redzēt dejas, kuras savulaik tika dejotas balles zālēs un izbaudīt tērpu skaistumu, kā arī iemācīties dažas kustības un iepazīties ar aizgājušā laikmeta etiķeti.

Atraktīvs un ritmisks sestdienas vakars festivāla noslēgumā

Mūsdienīgs un īpašs, kā salds kokteiļu ķirsis šajā muzikālajā mikslī, būs festivāla noslēguma koncerts sestdien, 15. jūlijā plkst. 20:00.

Kā pirmie uzstāsies “Willow Farm” – indīroka grupa no Liepājas. “Willow Farm” šī būs pirmā uzstāšanās Daugavpilī visā grupas, gandrīz 30 gadu ilgajā, pastāvēšanas vēsturē.

Lai arī atskaņotās mūzikas stils laika gaitā ir nedaudz mainījies, grupas galvenā iezīme vienmēr ir bijusi intelektuāla rokmūzika ar saturīgiem tekstiem.

Paši grupas dalībnieki stāsta, ka nekad nav definējuši savu mūzikas stilu un spēlē to, ko jūt. “Pasaulē vissvarīgākās ir emocijas, kuras mēs ieviešam pasaulē ar mūziku un dziesmu vārdiem,” saka grupas līderis Emīls Dreiblats.

Nākamgad grupa svinēs 30 gadu jubileju. “Willow Farm” jau ir pieci albumi, un šopavasar viņi laida klajā jaunu dziesmu “Vienkārši būt”, iezīmējot izmaiņas skanējumā un darba sākšanu pie jauna, sestā, albuma. Šo dziesmu un citus skaņdarbus no albumiem “Mēness jūrā zīmē taku” un “Pasaule ir viss, kas gadās”, varēs dzirdēt festivāla “Dinaburg 1812” noslēgumā.

Plkst. 21:00 uz skatuves kāps Jegors Kovaikovs un grupa “Duende”. “Duende” izceļas ar īpašu art-skanējumu, mūziķiem ir tuva flamenko un latino stilistika. Grupa jau vairāk nekā 15 gadus ir pieprasīta gan Latvijā gan ārvalstīs. Jegors Kovaikovs ir ne tikai daudzu ģitāristu konkursu uzvarētājs, bet arī dziedātājs-poliglots. Grupā viņš dzied spāņu, arābu, turku, krievu un čigānu valodās. 2016. gadā Jegors Kovaikovs piedalījās projektā “Balss” Krievijā, 2017.gadā “X-faktor” šovā Kijivā. Kā viesmākslinieks ir piedalījies Jūrmalas “Jaunajā vilnī” un Latvijas mūziķu sastāvā 2013. gadā “Eirovīzijā” Zviedrijā.

Plkst 22:00 savu uzstāšanos sāks slavenie Latvian Blues Band. Pēc Eiropas koncerttūres Latvijas blūza zvaigznes viesosies Daugavpilī. Latvian Blues Band jau 2000. gadā tika saukti par  Eiropas blūza fenomenu. Kolektīvs ir piedalījies arī leģendārajā Chicago Blues Festival Amerikā, devušies lielā koncerttūrē Kanādā. Latvian Blues Band bija pirmā blūza grupa no Latvijas, kas spēlēja Čikāgas klubos. Šī ir viena no retajām grupām, kuru atsaucīgi uzņem blūza dzimtenē Amerikā.

Tāpat Latvian Blues Band ir piedalījušies daudzos Eiropas blūza festivālos: Euro Jazz Atēnās, Sierre Blues Šveicē, Narcao Blues Sardīnijā un citos. Latvian Blues Band ir pirmā blūza grupa Latvijā, kura nespēlē “kaverus” (pazīstamus skaņdarbus), bet izpilda savus oriģināldarbus. Festivālā “Dinaburg 1812” viņi mūs priecēs ar jaunu, enerģisku un atraktīvu programmu – dzirdēsim blūzu, soulu, fanku.

Nāciet piedzīvot vēsturi un baudīt daudzveidīgu mūzikas programmu festivālā “Dinaburg 1812”!

Festivāla pasākumi apmeklētājiem ir bezmaksas.

Festivālu rīko: Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra.

Festivāls ir organizēts ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par tā saturu pilnībā atbild Daugavpils valstspilsētas pašvaldība un tas var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.

Festivālā tiks filmēts un fotografēts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47159696sec.