Daugavpilī tuvojas «Rīgas ielas svētki»!

Jau šīs nedēļas sestdienā, 2023.gada 16.septembrī, plkst. 20.00 Daugavpils Rīgas ielā 10.reizi norisināsies par tradīciju kļuvušie Rīgas ielas svētki, kuru tēma šoreiz ir „10 toņi pilsētai”.

Kā ierasts, svētku laikā no Rīgas ielas sākuma (pie stacijas) līdz pat Ģimnāzijas ielas krustojumam būs iespēja „ķert” mākslu tās daudzveidīgajās izpausmēs – gan vērojot notiekošo, gan pašiem piedaloties. Zinātkārākie svētku apmeklētāji, kuri gribēs apgūt jaunas iemaņas, varēs piedalīties galdniecības, grafiti, deju un citās meistarklasēs, jaunieši uz īpaši viņiem paredzēto „tusiņu” tiek aicināti Viestura ielas krustojumā, savukārt automīļu tikšanās vieta ieplānota Alejas ielā. Plkst. 20.00 uz savām koncertprogrammām un muzikālajām performancēm aicina orķestris „Daugavpils Sinfonietta” (Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā), Jānis Drēģeris un rock band (Alejas ielas krustojumā) un klezmeru ansamblis (Mihoelsa ielas krustojumā), bet plkst. 22.00 Alejas ielas krustojumā savu skanējumu uzsāk reiv party ar CROWBAR. Pārsteigumus ir sagatavojušas gan „dzīvās skulptūras”, gan leļļu teātris, gan DJ Ripo un DJ Vii, deju grupa „Stoptime”, kā arī citi svētku dalībnieki.

„Mijoties gaismas saspēlei ar mūziku, satiekoties vēsturei ar mūsdienām, vērojot ar mistiku apvīto „dzīvo skulptūru” kustības un dzirdot rēcošo sacīkšu auto skaņu, kā arī baudot daudzveidīgās performances, meistardarbnīcas, izstādes, dejas un citas aktivitātes, „Rīgas ielas svētku” jaudu papildināsiet arī jūs, katrs mūsu pasākuma apmeklētājs! Uz tikšanos Rīgas ielas svētkos!”, tā aicina svētku rīkotāji.

Rīgas ielas svētkus rīko Daugavpils valstpilsētas pašvaldības iestāde „Kultūras pārvalde”. Svētku radošā komanda: Māris Susejs, Līga Čible un Sergejs Vasiļjevs.

Rīgas ielas svētki Daugavpilī pirmo reizi notika 20. gadsimta 90. gadu sākumā, bet 2014. gadā šī tradīcija tika atjaunota un ir kļuvusi par ikgadēju septembra pasākumu. Daugavpils Rīgas iela ir vērtīga kultūrvides ainavtelpa, un tā ir unikāla ar to, ka ir viena no pirmajām gājēju ielām Latvijā.

Informējam, ka pasākums var tikt fotografēts un filmēts Daugavpils pašvaldības publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44824505sec.