Ekskursijā «Iepazīsti Daugavpili» piedalījās rekordliels dalībnieku skaits

Novembris Daugavpilī tiek pavadīts patriotiskās noskaņās. Pilsēta ietērpta Latvijas karoga krāsās, bet par godu Valsts svētkiem pilsētniekiem un viesiem 19. novembrī bija iespēja doties bezmaksas ekskursijā ar gidu pa Daugavpili.

Vienības laukumā pulcējās 69 ekskursijas dalībnieki – daugavpilieši, Latvijas pilsētu iedzīvotāji, kā arī tūristi no Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Ukrainas, kuri kopā ar gidu Artūru Fišeru devās iepazīt Daugavpils vēstures līkločus un apmeklēt tūristu iecienītus gala mērķus pilsētā. Ekskursijas dalībniekiem tika piedāvāts izvēlēties, kuras iestādes apmeklēt. Pilsētas centrā grupa vēlējās iepazīt Latgales kulinārā mantojuma centru "Šmakovka" un cietoksnī plašāko motorizēto transportlīdzekļu ekspozīciju Latgalē - Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centru “Inženieru arsenālu”.

Ekskursija pa Daugavpili ir aktuāls piedāvājums, kā pastāstīja gids Artūrs Fišers: "Man kā gidam, bija ļoti patīkami, par tik lielu atsaucību un ierašanos uz ekskursiju. Gandarījums bija stāstīt par mūsu pilsētu ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, bet arī viesiem no citām Latvijas pilsētām un ārvalstīm - Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Ukrainas. Manuprāt, šādas pilsētas apskates ekskursijas ir ļoti nozīmīgas, to ir ieviesušas ļoti daudzas pasaules valstis un lielākās pilsētas. Daugavpilij ir ar ko lepoties un par sevi pastāstīt. Tiekamies arī citos maršrutos tikpat kuplā skaitā!"

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma departamenta tūrisma nodaļa pateicas ekskursijas gidam Artūram Fišeram un ekskursijas dalībniekam, kuri kopā devās izzināt Daugavpils vēstures līkločus un svarīgākos notikumus, dzirdēt stāstus par ievērojamām ēkām un to nozīmi, uzzināt par ievērības cienīgiem novadniekiem un viņu likteņiem, ieraudzīt jaunas un pārsteidzošas vietas, ļauties piedzīvojumam, gūt paliekošus iespaidus un pozitīvas emocijas! Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma departamenta tūrisma nodaļas vadītāja Astrīda Leščinska dalījās informācijā: "Ņemot vērā tik lielu apmeklētāju skaitu un pozitīvās atsauksmes, šādas bezmaksas gida ekskursijas Daugavpils iepazīšanai un apskatīšanai  rīkosim arī turpmāk, nedaudz mainot un pielāgojot maršrutus atkarībā no apmeklētāju vecuma un gadalaika. Mums ir liels prieks, ka bija tik liela apmeklētība, noteikti nākošgad, ar silta laika iestāšanos, ieviesīsim arī izzinošas pārgājienu dienas pa apkaimēm, velosipēdu izbraucienus un citas aktivitātes. Bet šogad aicinu piedalīties decembra plānotajās ekskursijās - 3. un 17. decembrī, kuras noteikti visus pārsteigs ar Daugavpils ietērpšanos Ziemassvētku noskaņās!"

Aicinām interesentus pieteikties nākamajai bezmaksas ekskursijai ar gidu pa Daugavpili, kas notiks 3. decembrī. Ekskursijas laikā tiks piedāvāts apmeklēt tūrisma objektus, kuros biļetes iegādāties nepieciešams pašiem ekskursijas dalībniekiem. Ekskursijas noslēgums paredzēts Ziemassvētku vecīša rezidencē (Inženieru arsenāla pagalmā), kur ekskursijas dalībnieki varēs baudīt svētku noskaņu, gardus ēdienus un siltus dzērienus, par kuriem būs parūpējušies vietējie uzņēmumi.

Pieteikties 3. decembra ekskursijai iespējams jau tagad, zvanot pa tālruni +371 26444810 vai rakstot uz epastu [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52110887sec.