Divi Daugavpils tūrisma objekti saņem augstu novērtējumu tūrisma konferencē

2023. gada 30. novembrī Balvu Kultūras un atpūtas centrā norisinājās ikgadējā Latgales tūrisma konference, kurā pulcējās kupls Latgales un Latvijas tūrisma nozares pārstāvju skaits, tūrisma profesionāļi un uzņēmēji.

Latgales reģiona tūrisma nozare turpina attīstīties un pilnveidoties, pēdējo gadu laikā ir tapuši vairāki jauni ar tūrismu saistīti piedāvājumi. Pēc Latgales Tūrisma informācijas centru apmeklējuma datiem, Latgalē 2023. gadā tika reģistrēti 1 516 005 apmeklējumi. No tiem 58% bija Latvijas iedzīvotāju apmeklējumi un 42% ārvalstu viesu apmeklējumi. Latgales Tūrisma asociācija turpina plānveidīgi īstenot reģionu popularizējošas aktivitātes, pirmkārt, tieši Latvijā, kā arī vairākos prioritāros ārzemju mērķtirgos. Latgales reģions turpina stiprināt savas pozīcijas kā atpazīstams un interesants tūrisma galamērķis.

Latgales tūrisma konferences noslēgumā tika sumināti “Gada balvas” saņēmēji dažādās nominācijās. Gada balvas mērķis bija izcelt labākos tūrisma profesionāļus – tūrisma objektus, uzņēmējus, gidus un tos, kuri ikdienā ar lepnumu darbojas Latgales tūrisma nozarē un veicina reģiona atpazīstamību. Šogad pretendentu vērtēšanu veica nacionāla un reģionāla līmeņa eksperti: LIAA Tūrisma departamenta Vecākā projektu vadītāja Kristīne Mickāne, “Divu krastu radio”, un “Latvijas radio 2” raidījuma “Breivdīnuos iz Latgolu” vadītāja Laura Sondore, dabas tūrisma entuziasts un “Purva bridēju” gids Kristaps Kiziks, “Latgales Tūrisma gada balvas 2022” saņēmēja Augšdaugavas novada Lielbornes muižas saimniece Nora Poiša un Latgales Tūrisma asociācijas Tūrisma speciāliste Laura Spundere.

Šogad deviņām nominācijām bija pieteikti 49 objekti, t.sk. Daugavpils tūrisma objekti. Nominācijā “Labākais jaunais tūrisma objekts (pašvaldības objekts)” uzvaras laurus plūca Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs “Inženieru arsenāls”. Savukārt "2023. gada izcilības balvu" ieguva Daugavpils Rotko muzejs.

Abi tūrisma objekti sekmē tūrisma un kultūras jomas, kā arī kopējā reģiona attīstību. Rotko muzejs darbojas jau 10 gadus un ir nozīmīgs laikmetīgās mākslas, kultūras un izglītības centrs. Rotko muzejs ir viens no apmeklētākajiem tūrisma objektiem Daugavpilī, 10 gadu laikā šeit viesojušies apmeklētāji un mākslinieki no dažādām pasaules valstīm.

Lai gan Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs “Inženieru arsenāls” tika atklāts 2023. gada maijā, tas kļuvis par iecienītu apskates objektu Daugavpils cietoksnī un piesaista plašu apmeklētāju loku. Pēc objekta atklāšanas, to jau ir apmeklējuši ciemiņi no dažādām Latvijas pilsētām, kā arī apmeklētāji no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Nīderlandes, ASV, Lielbritānijas, Spānijas, Ukrainas un citām valstīm. 2023. gada maijā – septembrī objektā tika reģistrēti 21 807 apmeklējumi.  Šobrīd Inženieru arsenāls ir ievērojams industriālā mantojuma, izglītības, kā arī kultūras un tūrisma objekts. Centrā tiek organizētas ekskursijas, darbnīcas bērniem, savukārt arsenāla pagalmā tiek rīkotas auto izstādes, moto sezonas atklāšanas pasākumi, koncerti un daudz kas cits. Jau šajā nedēļas nogalē Inženieru arsenāla pagalmā tiks atklāta Ziemassvētku vecīša rezidence. Tā savas durvis apmeklētājiem vērs 3. decembrī un darbosies līdz 8. janvārim.

Daugavpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un Tūrisma departaments pateicas organizatoriem par tik skaistu pasākumu! Lepojamies un turpinām darboties kopā arī turpmāk, lai veicinātu Latgales reģiona un Daugavpils pilsētas tūrisma attīstību!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.465487sec.