Senioru deju kolektīvs «Atbalss» aicina uz 35 gadu jubilejas koncertu

2024. gada 23. martā plkst. 17.00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a, Daugavpilī) notiks Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra senioru deju kolektīva “Atbalss” 35 gadu jubilejas koncerts “Sirdī deja atbalsojas”.

Koncerta skatītāji tiks priecēti ar skaistākajām latviešu skatuviskajām dejām, lustīgiem latgaliešu dančiem, jaunām horeogrāfijām, kā arī lietuviešu dejām. Svētku koncertu kuplinās laika gaitā iegūtie draugu kolektīvi: senioru deju kolektīvi “Linas” (Panevēža, Lietuva), “Ozolzīles” (Ilūkste), “Sagša” (Limbaži), “Šaltupe” (Izvalta) un vidējās paaudzes deju kolektīvi “Dviete” (Dviete) un “Laismeņa” (Daugavpils). Ieeja koncertā bez maksas.

Kā norāda paši kolektīva dejotāji: “Vārds “atbalss” plūst caur kolektīvu ik dienu – vai tas būtu kāju piesitienos, vai mēģinājumu čalās… Bet pāri visam mūsos atbalsojas deja. Tā arī ir tapis kolektīva nosaukums “Atbalss”, kad vairāki dejotāji sanāca kopā, lai turpinātu savu sirdslietu un dejas soļos atbalsotu jaunību.” Arī kolektīva vadītājs teic: ““Atbalss” dejotājos dzīvo enerģija, mīlestība pret deju un azarts, kas izpaužas tikai sev raksturīgā manierē. Ikviens dejas stāsts tiek izdejots ar vieglu soli, spīdumu acīs un lepnumu par savām saknēm un Latgali. Ne velti saka, ka “īsta mīlestība nezūd, tā vienmēr atjaunojas” un tas ir novērojams dejotājos vēl šodien.”

Senioru deju kolektīvs “Atbalss” dibināts 1989. gadā. Vairāk nekā 30 gadu garumā ir koncertēts kā Latvijā, tā arī ārvalstīs ar īpaši gatavotām koncertprogrammām. Kolektīva pirmais vadītājs Mečislavs Caune. No 2004. līdz 2021. gadam kolektīvu vadīja horeogrāfs Ivars Mironovs, bet no 2021. gada kolektīva vadītājs ir Dāvis Greļevskis. Kolektīva ilggadējais koncertmeistars – Eduards Zariņš.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana Daugavpils valstspilsētas pašvaldības publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” struktūrvienība “Latviešu un latgaliešu kultūras centrs”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51919413sec.