Daugavpilī būs skatāms deju koncertuzvedums «Dūd rūku, mameņ!»

Daugavpilī būs skatāms deju koncertuzvedums «Dūd rūku, mameņ!»

2024. gada 3. maijā plkst. 19.00 Daugavpils Kultūras pilī (Smilšu ielā 92) notiks latviešu skatuviskās dejas koncertuzvedums „Dūd rūku, mameņ!” (no latgaliešu valodas – „Dod roku, māmiņ!”).

Uzvedumā piedalīsies Rīgas kultūras un tautas mākslas centra „Mazā ģilde” deju ansamblis „Daiļrade” (vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne), Daugavpils Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra Deju ansamblis „Laismeņa” un Vidējās paaudzes deju kolektīvs „Laismeņa” (vadītāja Diāna Soldāne), Bērnu deju kolektīvs „Pienupīte” (vadītāja Inga Pīnupe) un Līgatnes Kultūras nama Vidējās paaudzes deju kolektīvs „Zeperi” (vadītāja Patrīcija Zemniece).

Koncertuzvedums „Dūd rūku, mameņ!” ir stāsts par jaunas meitas nonākšanu sievas godā, brīdi, kad jādodas prom no dzimtajām mājām, pirmo iepazīšanos ar jauno saimi, māsas un brāļa attiecībām un vienu no svarīgākajiem notikumiem dzīvē – vedībām. Uzveduma galvenā varone ir ieslīgusi savā pasaulē, domājot par sevi un taureņiem vēderā, piemirst svarīgāko dzīves vērtību un spēku – ģimeni. Viņas saruna ar māmiņu, ļauj sajust mīlestību un ģimenes atbalstu, kas, savukārt, mātei liek atmiņā ataust dzīves notikumam, kas būtu jāizstāsta savai meitai pirms jaunā dzīves posma.

Biļetes: Daugavpils Kultūras pils kasē (darbdienās plkst. 16.00-19.00 un 3 stundas pirms koncerta) un Biļešu paradīzes kasēs. Cena: 3,00 eiro.

Latviešu skatuviskās dejas koncertuzvedums „Dūd rūku, mameņ!” ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 4. kursa bakalaurantes Patrīcijas Zemnieces diplomdarba eksāmens. Koncerta dejotāji nav izvēlēti nejauši – Patrīcijas dejas ceļš cieši savijies ar visiem koncertā iesaistītajiem kolektīviem: savas deju gaitas viņa ir uzsākusi Daugavpilī, bērnu deju kolektīvā „Pienupīte”, vēlāk tās turpinājusi deju ansamblī „Laismeņa”, bet šobrīd dejo vienā no Latvijas vadošajiem kolektīviem, deju ansamblī „Daiļrade”. Paralēli studijām Patrīcija strādā arī par deju kolektīva „Dzērvenīte” pedagogu un Līgatnes vidējās paaudzes deju kolektīva „Zeperi” vadītāju.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienības „Latviešu un latgaliešu kultūras centrs”.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana vēsturiskajām un publicitātes vajadzībām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48766112sec.