«McDonald’s» pieņēmis darbā Daugavpils iedzīvotājus jaunajam restorānam

Daugavpilī “McDonald’s” noslēdzis darba līgumus ar 30 iedzīvotājiem, kuri ieņems kasiera amatu jaunajā uzņēmuma restorānā Daugavpilī. Pieci Daugavpils iedzīvotāji jau ir kļuvuši par restorāna menedžeriem, savukārt vēl pieci darbinieki, kuri ir pieņemti darbā un kuriem jau ir “McDonald’s” restorānu darba pieredze, būs no Rīgas. Kopumā restorāna darbības nodrošināšanai “McDonald’s” ir radījis 40 jaunas darba vietas. Jaunais restorāns Daugavpilī būs “McDonald’s” pirmais restorāns ārpus Rīgas un tiks atvērts 15.novembrī.

Oktobra sākumā “McDonald’s” organizēja darbinieku pieņemšanas kampaņu Daugavpilī, lai izvēlētos 30 kandidātus uz kasiera amatu. Kopumā “McDonald’s” saņēma vairāk nekā 150 CV pieteikumus, kas ir augsts rādītājs uz izsludināto amata vakanci reģionu pilsētās. No saņemtajiem pieteikumiem grupu intervijām tika atlasīti un tajās piedalījās 60 cilvēki, no kuriem “McDonald’s” izvēlējās 30 fināla kandidātus, ar kuriem šonedēļ noslēdza darba līgumus.

“Mēs veicām aktīvu darbu pie atbilstošu darbinieku atlases un esam gandarīti, ka uz šo brīdi jaunajam Daugavpils restorānam ir atrasti darbinieki visām 40 darba vietām. Kopumā personāla atlases kampaņa bija ļoti veiksmīga, amatu kandidātu kvalitāte bija laba, kā arī atsaucība uz darba sludinājumu bija ievērojama, kas apliecina iedzīvotāju augsto interesi par darba iespējām starptautiskā un uz izaugsmi orientētā uzņēmumā, kāds ir “McDonald’s”,” saka Veronika Šagova, “McDonald’s” pārstāvniecības Baltijas valstīs “Premier Restaurants Latvia” personālvadības vadītāja.

“Nodarbinātības valsts aģentūras” (NVA) direktore Baiba Paševica:  “Lai valsts ekonomika atveseļotos un bezdarbs būtiski samazinātos, nepieciešama strauja un stabila uzņēmējdarbības attīstība, jaunu uzņēmumu, ražotņu un līdz ar to jaunu darba vietu izveide. Kopš 2010. gada aprīļa bezdarba līmenis valstī turpina samazināties, taču brīvo darba vietu skaits joprojām ir nepietiekams. Oktobra vidū  NVA kopumā bija reģistrēti 131122 bezdarbnieki un 3701 aktuālās vakances, savukārt NVA Daugavpils filiālē – 8318 bezdarbnieki un tikai 167 vakances. Tādējādi Daugavpilī uz vienu darba vietu pretendē 50 bezdarbnieki un tas ir vairāk nekā vidēji valstī. Tāpēc uzdrošinos teikt, ka jebkura  jauna darba vietas izveide ir atbalstāma un sekmējama, jo tā sniedz savu artavu pašvaldības un valsts ekonomikas attīstībā, kā to ar savu piemēru apliecina “McDonald’s”.”

Šā gada oktobra vidū bezdarba līmenis Latvijā nav mainījies un tas ir tikpat, cik septembra beigās – 11,6% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, liecina NVA dati. Visaugstākais bezdarba līmenis joprojām ir Latgalē – 19,7%, savukārt Daugavpils pilsētā saskaņā ar NVA operatīvajiem datiem bezdarba rādītājs ir 9,9%.

““McDonald’s” ir viens no lielākajiem darba devējiem Baltijas valstīs, un uzņēmuma 27 restorānos strādā 1500 darbinieki. “McDonald’s” saviem darbiniekiem nodrošina dažādas motivācijas programmas, regulāras apmācības zināšanu un prasmju celšanai, stabilu atalgojumu un plašas izaugsmes iespējas, kas pieejams starptautiskā uzņēmumā, kā arī stipendijas tiem darbiniekiem, kuri studē bakalaura un maģistra programmās. Arī jaunajiem darbiniekiem “McDonald’s” nodrošinās kompleksas apmācības, lai darbiniekiem celtu kvalifikāciju un restorāna klientiem varētu sniegt labāko servisu. Kopumā šogad Latvijā “McDonald’s” darbinieku apmācībās un motivācijas programmās ieguldīs gandrīz 100 000 eiro,” piebilst V.Šagova.

Atklājot restorānu Daugavpilī, “McDonald’s” iezīmēs sākumu uzņēmuma paplašināšanās plāniem reģionos. Šobrīd Rīgā darbojas astoņi “McDonald’s” restorāni, taču Daugavpilī būs pirmais “McDrive” restorāns divos stāvos. Tas atradīsies 18.Novembra ielā 42 blakus Baltkrievijas republikas konsulātam un būs “McDrive” restorāns, kurā varēs baudīt ēdienu gan iekštelpās, gan ērti piebraukt un veikt pasūtījumu ar mašīnu. Tāpat restorāns ietvers “McCafe” gardas kafijas un konditorejas cienītājiem, īpaši iekārtotas telpas bērniem – “Gym and fun room” fiziskām aktivitātēm un izklaidei un unikālu “Birthday party room” svinību rīkošanai.

Maltas kompānija “Premier Capital” ir “McDonald’s” attīstības licences īpašnieks Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Grieķijā un Maltā. “Premier Capital” 54 restorānos katru gadu tiek apkalpoti vairāk nekā 24 miljoni apmeklētāju un uzņēmums nodarbina vairāk nekā 2000 cilvēku. “Premier Capital” plāno ieguldīt 14 miljonus latu attīstībā un paplašināt savu tīklu līdz 35 restorāniem Baltijas valstīs līdz 2013.gadam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Daugavkrasti
,


Daugavpils TIC
,


Līvānu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49791384sec.