Notiek Latvijas orientēšanās čempionāts vidējā distancē un stefetē

2012. gada 8. un 9. septembrī Daugavpils novada Līksnas pagasta karjerā "Smiltāji" norisinās viens no gada svarīgākajiem notikumiem ikviena Latvijas orientierista dzīvē – Latvijas čempionāts orientēšanās sportā vidējā distancē un stafetē.

Kā jau ierasts, pirmajā dienā noritēs cīņa par godalgām vidējā distancē 34 vecuma un atklātajās grupās, bet jau svētdien uz starta stāsies spēcīgāko klubu komandas, lai sacenstos par čempiona titulu stafetē.

Sacensības norisināsies Jaunās Forštates mežā, kurā atrodas vienas no nedaudzajām sauszemes kāpām Latvijā. Dalībniekiem būs iespēja orientēties vienā no tehniski sarežģītākajiem apvidiem Latvijā. Tā kā Jaunās Forštates mežā gandrīz nav izcirtumu un vējgāžu, nekas nekavēs dalībniekus sasniegt maksimālo skriešanas ātrumu. Taču jāpiebilst, ka vienlaikus arī orientēšanās prasīs lielu koncentrēšanos, un to šajā apvidū interesantāku padara gan plašās priežu jaunaudzes ar mikroreljefu, gan arī tas, ka daļa no šī apvidus orientēšanās sacīkstēm tiks izmantota pirmo reizi, bet pārējā platībā pēdējoreiz liela mēroga sacensībām izmantota pirms 13 gadiem.

Pēc saspringtas cīņas mežā dalībniekiem būs arī iespēja lietderīgi pavadīt brīvo laiku: kultūrvēstures cienītāji Daugavpilī varēs apskatīt tādus objektus kā Daugavpils cietoksni, Baznīcu kalnu vai Latgales Māla centru, turpretim dabas mīļotājiem nodrošinās iespēju apskatīt kādu no daudzajiem apkārtnes ezeriem, Nīcgales akmeni vai atrast desmit latu banknotē attēloto ainavu un Dinaburgas pilsdrupas "Daugavas lokos". Piedzīvojumu meklētāji varēs doties uz Silenes pusi, lai "pastaigātos" pa virvēm jaunizveidotajā "Lūšu takā", bet vislielākais gandarījums noteikti sagaida jauniešus, jo 8. augustā jau no plkst. 15:00 viņi tiks laipni gaidīti Daugavpils centrālajā parkā, kur jau otro gadu visus jaunos un atraktīvos pulcēs jauniešu festivāls "Artišoks".

Noderīga informācija:

Pieteikties Latvijas čempionātam var mājaslapā www.okstiga.com līdz 3. septembra plkst. 22:00.
Būs pieejamas naktsmītnes 5 dažādās vietās Līksnā vai Daugavpilī (sk. 2. biļetenu).
Informācija par sacensībām ir pieejama www.okstiga.com.
Bildes no sacensību apvidus: www.ej.uz/lcos
Apskates objekti un naktsmītnes Daugavpils novadā: www.visitdaugavpils.lv.
Jauniešu festivāls "Artišoks": www.facebook.com/events/276415705801038.

Sacensības organizē Latvijas orientēšanās federācija, orientēšanās klubi "Stiga" un "Sēlijas mežs", Līksnas jauniešu kopiena un Daugavpils sporta pārvalde. Jau iepriekš paldies sakām mūsu atbalstītājiem: Everest, Gutta, Selga, Lieliskadavana.lv, Asics, Hesburger, Contex, Ozolkalns, Daugavpils tūrisma informācijas centram, Daugavpils novada domei un Daugavpils Māla mākslas centram.

Vairāk informācijas par pasākumiem Daugavpilī interneta vietnē www.visitdaugavpils.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46299195sec.