Aicina uz Ķēniņa Tālivalža svētkiem Trikātā

15. jūlijā Trikātā aicinām uz Ķēniņa Tālivalža svētkiem, kas šogad aizritēs Trikātas 815. jubilejas zīmē. Ar dažādiem pasākumiem un aktivitātēm visai ģimenei svētki sestdienā sāksies jau no paša rīta.

Jau no plkst. 10.00 norisināsies sabiedrības “Rona” kausa izcīņa volejbolā un dažādi individuālie turnīri – šautriņu mešana, kornhols, lēkšana ar lecamauklu un novuss (nolikums ir pieejams šeit).

Savukārt no plkst. 11.00 darbosies mājražotāju un amatnieku tirdziņš un būs skatāmas vairākas izstādes. Trikātas Kultūras namā – vēsture fotogrāfijās “Trikāta laikmeta griežos”, Rūjienas Tautskolas mākslas kursa pieaugušajiem dalībnieku darbu izstāde un meistares Daigas Melnaces austie vilnas lakati. Savukārt Saieta namā “Depo” būs skatāmi Ingas Geduševas darbi un LMS “Trikāta” austie izstrādājumi.

Svētku atklāšana paredzēta plkst. 12.00, kurai tūlīt sekos Valmieras brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pūtēju orķestra, Trikātas jauno solistu un bērnu popgrupu koncerts, taču kopā ar folkloras kopu "Rudzupuķes" no Smiltenes varēs doties latvju dančos.

Paralēli tam turpināsies jau iesāktās aktivitātes, kur neizpaliekoša izprieca bērniem būs piepūšamās atrakcijas un vizināšanās zirga mugurā.

Dienas gaitā paredzētas ļoti aizraujošas un izzinošas darbnīcas, kurās varēs apgūt aušanas prasmes uz stellēm kopā ar LMS “Trikāta” pārstāvēm, iepazīt celošanas tehniku un ieaust pavedienus lielā celu jostā kopā ar meistari Ingu Geduševu, varēs pagatavot savas ziepes, kā arī iepazīt vilnas ieguvi un pārstrādi kopā ar Dikļu pagasta zemnieku saimniecību “Mežiņi”. Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja izkalt “Trikāta 815” jubilejas monētu, ko vadīs meistari no viduslaiku sētas “Niedru lija”. Visi, kuri vēlēsies, varēs izrotāties ar hennas zīmējumu.

Namdaru darbnīca aicinās izmēģināt etnogrāfiskās spēļu lietas un senos darbarīkus, bet viduslaiku sēta “Niedru lija” piedāvās gan šaušanu ar loku un arbaletu, gan cirvja un šķēpa mešanu.

Un kas gan būtu Ķēniņa svētki bez spēka un izturības skrējiena “Tālivalža taka”?! No plkst. 14.00 varēs piedalīties tradicionālajā spēka skrējienā “Tālivalža taka” un pārbaudīt savu gribasspēku un fizisko spēju robežu. Aktivitātē var piedalīties dažāda vecuma dalībnieki (no 12 gadiem). Nolikums ir pieejams šeit.

Vīri varēs pārliecināties par savu spēku un izturību jautrajā atrakcijā “Uznes kalnā ķēniņieni”.

Sportisko aktivitāšu dalībnieku apbalvošana sāksies plkst. 16.30.

Svētku noslēgumā plkst. 21.00 Trikātas pilskalna estrādē kino un teātru dziesmu koncerts "Teic, kur zeme skaistākā” ar Latvijas teātru dziedošajiem aktieriem – Elīnu Vāni, Imantu Stradu, Ievu Puķi, Edgaru Pujātu, Leldi Dreimani, Lauri Dzelzīti un Ēriku Egliju-Grāveli, kā arī grupu “Vintāža”. Ieejas maksa: 8 EUR/pers. Biļetes ir pieejamas www.bilesuparadize.lv kasēs un Trikātas Kultūras centrā (uzziņai: tālr. 20364953), koncerta dienā – 10 EUR (tikai estrādē).

Pēc koncerta – zaļumballe kopā ar grupu “Zeļļi”, ieeja ballē: 5 EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58620787sec.