Valmieras muzejā atvērs izstādi «Mākslinieka vārds paliks vēsturē»

Valmieras muzeja Izstāžu namā piektdien, 2023. gada 13. oktobrī, plkst. 16.00 atvērs mākslinieku Karīnas Vītiņas un Mārtiņa Skujas darbu izstādi “Mākslinieka vārds paliks vēsturē”. Jāpiemin, ka šī Valmieras muzejā būs pirmā izstāde, kur redzēsim mākslīgo intelektu.

“Kad Staņislavs Roze saprata, ka ar klasisku mākslas izstādes pieminēšanu avīzes lappusēs ir par maz, viņš drosmīgi pasludināja: “Lāzeri, mašīnas un AI, esmu gatavs!” Svinot 200 gadu jubileju, Staņislavs Roze turpina radīt mākslas darbus, pakļaujot sev cita laikmeta tehnoloģijas. Ceļotājs laikā, pionieris pirms sevis vai tikai mākslīgi radīts tēls? Ienāc izstādē un uzzini, kā viens mākslinieks un divi dizaineri sasaista pagātni ar tagadni, tagadni ar nākotni un lāzera staru gaismas kūli ar mašīnu matemātisko soļa gājumu. Pindzeles var pagaidīt, lai runā AI,” tā izstādi piesaka dizaineri un mākslinieki Karīna Vītiņa un Mārtiņš Skuja.

Mārtiņš Skuja un Karīna Vītiņa, sekojot līdzi aktuālajām tendencēm pasaulē, tehnoloģiju attīstībai, sociālās vides evolūcijai un ģeopolitiskajiem notikumiem, sapratuši, ka arvien vairāk cilvēka ikdienā ienāk mūsdienu tehnoloģijas, datorizētas iekārtas un mākslīgais intelekts. Arī mākslas un dizaina jomā. Tas raisa daudz jautājumu un, kā jau viss jaunais, tiek uzņemts nelabprāt, ar zināmu baiļu sajūtu. Radošajā jomā diskusijas raisa jautājumi par ētiku un autortiesībām – cik ētiski ir izmantot šādus rīkus un kurš vai kas tad īsti ir autors? Cilvēks vai viņa radītais Mākslīgais intelekts?

Dizainere un māksliniece Karīna Vītiņa absolvējusī Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, specializējoties materiālu dizainā, absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Funkcionālā dizaina nodaļu, iegūstot bakalaura un maģistra grādu.

Dizainers un mākslinieks Mārtiņš Skuja mācījies Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā, specializējoties materiālu dizainā, absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina nodaļu, iegūstot bakalaura un maģistra grādu.

Izstāde būs skatāma līdz 17. novembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.85830212sec.