Ļaujies rudens garšu ceļojumam Valmieras Restorānu nedēļā

Krāšņas, smaržīgas un vitamīniem bagātas rudens ražas veltes jau piepilda pagrabu un noliktavu plauktus. Vēss mijkrēslis aiz loga mijas ar siltas gaismas un sveču liesmu piepildītu noskaņu telpās, savukārt prātu un sirdi pārņem svētsvinīgi patriotiskas izjūtas par Latvijas Republikas proklamēšanas svētku gadadienu. Laikā no 10. līdz 20. novembrim aicinām valmieriešus un pilsētas viesus uz Valmieras Restorānu nedēļu, kad ar izmeklētu rudens garšu piedāvājumu priecēs vairāki pilsētas restorāni sadarbībā ar Valmieras novada saimniecībām.            

Valmieras novads ir bagāts ar dažādiem uzņēmējiem un saimniecībām, kur tiek saražots daudzveidīgs produktu un izejvielu klāsts. Cieņā un godā vietējos ražotājus tur arī Valmieras restorānu šefpavāri. Veicinot viņu plašāku atpazīstamību un ilgtspējību, katrs restorāns savā piedāvājumā izcels vienu savu sadarbības partneri - vietējo Valmieras novada saimniecību, tās produkcijai piešķirot īpašu lomu izmeklētajā ēdienkartē. Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs lieliska iespēja baudīt trīs kārtu maltīti 30 EUR vērtībā ar pieskaņotu dzērienu izlasi par papildu samaksu. Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju rezervāciju.

Iepazīsti ēdienkartes!

Restorāns “Akustika” ir vieta ar patīkamu atmosfēru vienā no skaistākajām Valmieras senajām ēkām. Elegantais restorāns apvienots ar kultūrtelpu dažādām muzikālām norisēm, vienuviet      savijot kopā vairāku     s mākslas veidus – kulināro, vizuālo un muzikālo. Akustikas komanda savā Restorānu nedēļas piedāvājumā  akcentēs ekoloģiski audzēta gaļas zīmola “Bauņu bullītis” produkciju. Restorāna vadītājs Uģis Bormanis uzsver: “Ar Jāni Šļaukstiņu sadarbojamies kopš restorāna pirmās dienas, iekļaujot ēdienkartē kvalitatīvu, uzticamas izcelsmes un ekoloģiski tīru gaļu, kas audzēta tepat Matīšos. Viesiem pasniegsim medījuma un liellopa gaļu, papildinot to ar sezonāliem gardumiem, maltītei pieskaņojot garšas izceļošu vīnu izvēli.” Jāpiebilst, ka izvēles variantā būs arī veģetārais piedāvājums. Viss piedāvājums ŠEIT.

“Rātes vārti” ir ģimenes restorāns pašā Valmieras sirdī, iepretim Sv. Sīmaņa baznīcai, ar ilggadēju un bagātīgu pieredzi. Meistarīgā pavāru un viesmīļu komanda parūpēsies par patīkamu atmosfēru un maltīti, viesu garšu kārpiņām liekot aizceļot rudens garšu ceļojumā. Dažādos izpildījumos un kombinācijās varēs baudīt karalisko rudens ogu – ķirbi – no zemnieku saimniecības “Jaunstokas”. “Šī saimniecība jau iepriekš ir mūs iepriecinājuši ar savu rudens ražu, tādēļ ilgi nedomājot turpinām sadarboties” – tā “Rātes vārtu” komanda. Viss piedāvājums ŠEIT.

Valmieras romantiskā Vecpuišu parka ielokā un vēsturiski nozīmīgā Valmieras Paviljona ēkā mājo ģimenes restorāns “Vecpuisis”, kurā saimnieko entuziasma pilnā Sanitas un Jāņa Siliņa vadītā pavāru un viesmīļu komanda. Restorānu nedēļas piedāvājumā viesiem tiks piedāvāta izvēle starp diviem ēdienkartes variantiem, kas labākos Burtnieka ezera lomus ievīs kārdinošā garšu paletē uz šķīvja. “Makšķerēšana ir šefpavāra Jāņa Siliņa aizraušanās un atpūta, kuras laikā nereti tapušas arī idejas jaunām garšām ēdienkartē, tāpēc, izvēloties vietējo saimniecību, likumsakarīgi izvēle krita par labu Normunda Eglīša zvejnieku saimniecībai “Mezgli” – piezīmē Sanita Siliņa. Viss piedāvājums ŠEIT.

Viesnīcas “Wolmar” restorāns ir kā logs uz dabas pasauli, kur flora un fauna savā starpā mijiedarbojas, interjerā caurvijoties pļavas motīviem. Arī šajā restorānu nedēļas piedāvājumā galdā tiks celtas rudens ražas veltes no Latvijas laukiem un dabas, īpaši izceļot zemnieku saimniecību “Kaņepītes”, kura šogad ieguvusi preču zīmes “Radīts Valmieras novadā” lietošanas tiesības. Viesnīcas “Wolmar” saimniece Liāna Dance vēsta: “Tikšanās laikā ar saimniekiem sajutām milzīgu degsmi un lepnumu par savu veikumu.  Mūsu restorāna komanda ar tikpat lielu aizrautību šos bio produktus iekļaus ēdienkartē, izceļot to izmantošanas dažādību. Gatavotie ēdieni būs veltījums Latvijas svētkiem un jums.”  Viss piedāvājums ŠEIT.

Kafejnīca “Ahh-meat” ir omulīga vieta Valmierā, kur sev tīkamā kompānijā ikviens valmierietis un pilsētas viesis var nobaudīt izteiksmīgām garšām piesātinātus turku virtuves ēdienus un dzērienus.  Restorānu nedēļas piedāvājumā ēdienkartē īpašs uzsvars tiks likts uz vietējās Rencēnu pagasta saimniecības SIA “Lizagro” gaļas produkcijas pagatavošanu. Kafejnīcas saimnieks Ahmets Buluts ar sievu Lailu Vaskāni-Bulutu stāsta: “Ēdienkartē īpaši vēlamies izcelt SIA “Lizagro” saimniecību, kuru vada tās īpašnieks Aldis Trēziņš kopā ar sievu un mazo dēlēnu priekšgalā. Aldis ir cilvēks ar labām vērtībām un cieņu pret dabu. Lopkopības saimniecībā viss nepieciešamais tiek pašu audzēts, piekopjot dabai draudzīgas saimniekošanas metodes, kas saskan arī ar mūsu vērtībām.” Viss piedāvājums ŠEIT.

Novembra sākumā Visit Valmiera Facebook lapā norisināsies konkurss, lai noskaidrotu piecus laimīgos, kuri iegūs iespēju baudīt Valmieras Restorānu nedēļas piedāvājumu divām personām kādā no restorāniem.

Pēc Valmieras Restorānu nedēļas piedāvājuma baudīšanas aicinām aizpildīt īsu aptauju par savu pieredzējumu interneta vietnē: ej.uz/VRN_2023.  

Uz tikšanos Valmieras rudens garšu ceļojumā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.75904703sec.