Ērģeļmūzika, «Karalis Strazdubārda» un draugu koncerts – tiksimies Ziemas mūzikas festivāla trešajā nedēļā!

Ar brīnišķīgu ērģelmūzikas koncertu Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā 28. janvārī, brāļu Grimmu pasakas “Karalis Strazdubārda” muzikālu interpretāciju Latvijas Nacionālās Operas un baleta, kā arī Latvijas Radio kora solistu izpildījumā 23. janvārī un ar draudzības koncertu ar Panevēžas Mūzikas skolu 26. janvārī šajā nedēļā noslēgsies Starptautiskā ziemas mūzikas festivāla koncertu programma.

Dodot iespēju, nebraucot uz galvaspilsētu, Valmierā piedzīvot profesionālu mākslinieku veidotu koncertprogrammu un iedvesmojot izaugsmei, 23. janvārī Valmieras novada mūzikas skolu audzēkņiem un pedagogiem būs iespēja apmeklēt koncertprogrammu “Karalis Strazdubārda”. Brāļu Grimmu pasaku senās mūzikas skaņās bērniem un jauniešiem saistošā veidā izcili stāstīs gan Latvijas Nacionālās Operas un baleta solisti, gan Latvijas Radio kora solisti, kā arī Rīgas Baletskolas audzēkņi. Īpašu humora dzirksti piešķiļ komiskie tēli, kurus atveido operdziedātāja Ilona Bagele un grupas "Dzelzs vilks" līderis Juris Kaukulis.

Ziemas mūzikas festivāla draugu koncerts “Legato” (mūzikas valodā – saistoši, plūstoši) skanēs 26. janvārī plkst. 18.00 Valmieras 5. vidusskolā, uz skatuves tiekoties Panevēžas Mūzikas skolas (Lietuva) un Valmieras novada mūzikas skolu stīgu orķestriem, koklētāju ansambļiem un solistiem. Aicināts ikviens interesents!

Ziemas mūzikas festivāla koncertu programmu noslēgs gaišs ērģeļmūzikas koncerts 28. janvārī plkst. 14.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā. Lieliskās Frīdriha Ladegasta ērģeles atklāsies visā ērģeļmūzikas godībā Ingmara Zemzara izpildījumā un pavadīs Ineses Romancānes skaisto soprānu – vienu no dzidrākajām balsīm Latvijā, kuras jaukums vēl īpaši uzplaukst baznīcas velvju akustikā. Blakus vecklasiķu darbiem māksliniece dziedās Ingmara Zemzara garīgās dziesmas un ārijas. Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas Frīdriha Ladegasta ērģeles (iesvētītas 1886. gadā) ir viena no Latvijas ērģeļu pērlēm. Ap 1700 stabuļu instrumenta izmēri centimetros ir 600x850x352 (AxPlxDz). Vidēja izmēra ērģelēm te rets, ļoti zema skanējuma reģistrs – Untersatz 32’, kas liek vibrēt logu stikliem, tam ir ap četrus metrus garas stabules, skanējuma frekvence – ap 16 herciem, kas ir zemākā cilvēkam sadzirdamā robeža. Uz koncertu aicināts ikviens interesents!

Ziemas mūzikas festivāla izskaņā, 31. janvārī, ikviens aicināts Valmieras Kultūras centrā baudīt klaviermūziku – no plkst. 11.00 līdz 19.00 norisināsies pianistei Jautrītei Putniņai veltītais Starptautiskais jauno pianistu konkurss. Dalībnieki uzstāsies četrās vecumgrupās, katrs atskaņojot trīs skaņdarbus.

Starptautiskais Ziemas mūzikas festivāls Valmierā skan visu janvāri, aicinot gan apmeklēt profesionālu mūziķu koncertus, gan dzirdēt Valmieras novada mūzikas skolu audzēkņu, gan draugu sniegumu. Programma skatāma šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51263595sec.