Jūrassvētki Mērsragā! Sports un atrakcijas!

Notiek: 8. jūlijs 06:00 - 9. jūlijs 03:00

Lai ar kādi vēji pūš, Jūras svētki Mērsragā būs! 🛥 Aicināti visi, kuri gatavi izjust vēja brāzmas un viļņu varenumu vizinoties ar velkoni "Malta". 🌊 Neptūns devis ziņu par savu ierašanos apciemot krasta ļaudis! 🏆 Jau no paša rīta būs iespēja sportot gan tradicionāli, gan arī pavisam netradicionālos sporta veidos! 🤩 Protams atrakcijas lieliem un maziem, koncerti un balle brīvdabas estrādē tieši Jums! Tiekamies Mērsragā! Kad? 8.jūlijā!

Valsts vides dienesta inspekcijas kuģis “Mare”, uz kura būs VVD zvejas kontroles inspektori un jebkurš interesents varēs uz tā paviesoties, apskatīt kuģi, iepazīt jaunāko zvejas kontroles aprīkojumu un uzzināt par zvejas kontroli.

Jūlijā Mērsraga Tūrisma informācijas centrā apskatāma Ineses Zeltzaķes gleznu izstāde “Viss ir iespējams”.
Inese ar savu izstādi vēlas nodot vēstījumu, ka viss ir iespējams jebkurā vecumā, tikai nevajag baidīties. Bērnību, jaunību, brieduma gadus aizvadījusi Tukumā, Engurē. Pēc tam, saistībā ar darbu, aizklīdusi līdz Rīgai. Ineses ikdiena paiet ciparu, papīru un likumu pasaulē. Zīmējusi jau bērnībā, tikai domājusi, ka tos kleksējumus nevienam nevar rādīt. Inese stāsta: “Mūsu ciemā – 7 km no Tukuma, Raudā, manā bērnībā dažas vasaras pavadīja gleznotājs Uldis Zemzaris – kā apburta pa gabalu skatījos, kā viņš rada savus darbus. Gleznošana, toreiz un reizēm arī tagad, liekas, ka padodas tikai izredzētajiem. Jau no bērnības bija sapnis pašai pamēģināt kaut ko uzgleznot. Kādus 5 gadus atpakaļ mācījos par ainavu arhitektu, bet blakus telpā bija gleznotāju kursi – protams pieteicos un tā arī tas sākās. Kā visi pasniedzēji saka – pirmais, ar ko ir jāsāk, jāpārvar bailes no baltā audekla un jānotic sev, ka to vari.”
Pirmais darbs ar eļļas krāsām ir glezna “Klusā daba ar zaļo tējkannu”, kas gleznota studijā, tapusi divos vakaros. Arī Ineses pirmā glezna ir apskatāma izstādē. Pamatā Inese visu ir apguvusi pašmācības ceļā – daudz lasot, skatoties meistarklases – ir mākslinieki, pasniedzēji kuri dalās ar zināšanām, metodēm, knifiņiem.

Inese saka, ka nav vajadzīga diža iedvesma lai kaut ko uzmālētu. “Ir brīži, kad vienkārši gribas paņemt rokās otas, viena zobos, vēl kāda aiz auss un sākt. Ko gleznot – idejas ir ļoti daudz.” Inesi apbur holandiešu un flāmu vecmeistaru darbi. Parīzē, Luvrā nav varējusi atiet no darbiem, kur bijušas klusās dabas ar augļiem un ziediem. Licies, kā kaut ko tādu vispār var uzgleznot?!

Jāpiebilst, ka izstādē apskatāma arī Ineses uzgleznotā Mērsraga bāka un Mērsraga Velnakmens, kā arī saulrieta skats Mērsraga akmeņainajā pludmalē. Mīļi gaidīti!

Vairāk informācijas - www.mersrags.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51535201sec.