Spīdi, plūsti, lido, audz Rēzeknē! #Rēzeknei 738

Augusta pirmās nedēļas nogalē, no 4. līdz 6. augustam, Rēzekne ielūdz uz savu 738. dzimšanas dienu, piedāvājot plašu un daudzveidīgu pilsētas svētku programmu trīs dienu garumā.

Šogad pilsētas svētkos caur dažādiem pasākumiem un aktivitātēm būs iespēja izdzīvot četras dabas stihijas: gaisu, ūdeni, uguni un zemi. Gaisa stihiju pārstāvēs Gaisa balonu festivāls, piedāvājot rēzekniešiem un pilsētas viesiem izbaudīt gaisa balonu rīta un vakara lidojumus (pie labvēlīgiem laikapstākļiem), kā arī gaisa balonu spīdēšanas un degļu šovu. Ūdens stihiju prezentēs Latgales Ūdens festivāls – koncerts “Ūdens lāse Latgales dvēselei” un vides instalācijas “Krāsojamie viļņi” izveide pie Rēzeknes upes, kā arī Muzikālo strūklaku šovs vakaros promenādē. Uguni iepazīsim daudzveidīgā koncertprogrammā un karstasinīgā ielu deju festivālā. Visām stihijām krāšņi apvienoties un “sazemēties” palīdzēs tradicionālais Rēzeknes iestāžu un organizāciju gājiens ar moto “Caur uguni un ūdeni, starp debesīm un zemi!” (pieteikšanās līdz 25. jūlijam). Jāpiebilst, ka šogad svētku programmā atgriezusies arī rēzekniešu iecienītā ģimeņu parāde “Spīdi, plūsti, lido, audz Rēzeknē!” ar spožiem tērpiem, izrotātiem bērnu ratiņiem, rotaļu automašīnām, divriteņiem un citām radošām izpausmēm un aksesuāriem (pieteikšanās līdz 29. jūlijam).

Piektdien, 4. augustā, pilsētas svētki sāksies ar bagātīgu koncertprogrammu Festivāla parkā. Vakara vadītājs būs improvizators un komiķis Mārtiņš Kozlovskis jeb Kozmens. No plkst. 18.00 pilsētas svētku pasākumus atklās un iesildīs Mūsdienu deju lielkoncerts “Iedvesma” ar deju kolektīvu, deju studiju un klubu dalībnieku piedalīšanos. Turpinājumā sekos koncerts “Jaunie mūziķi pilsētai” ar Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas skolas audzēkņu līdzdalību. Vakara kulminācija – leģendārās grupas “Jumprava” koncerts ar “Ziemeļmeitu” un citām visiem zināmām dziesmām, kam sekos 90-to gadu pašmāju deju mūzikas populārākās grupas “100Debija” 30. jubilejas koncerts. Noslēgumā disko ar DJ Nonserios. Labvēlīgos laika apstākļos svētku apmeklētāji varēs vērot Gaisa balonu spīdēšanas un degļu šovu pie Latgales vēstniecības GORS un doties romantiskā pastaigā pa promenādi, lai izbaudītu Muzikālo strūklaku šovu un vides instalāciju “Riet saulīte, lec saulīte”.

Sestdien, 5. augustā, gaidāma ļoti piesātināta svētku programma. Rīts sāksies ar Svētku tirgu un radošām aktivitātēm ģimenēm Festivāla parkā un promenādē. No plkst. 11.00 Krasta ielas promenādes/Mediķu ielas krustojumā – mākslas festivāls “Neskarts”, savukārt Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā skatāma izgudrojumu un inovāciju izstāde “MINOX Latgale 2023”. Dažādu braucamrīku cienītājiem būs iespēja apskatīt Latgales Retro auto/moto izstādi, kā arī kvadriciklu izstādi un piedalīties loterijā, dažādās aktivitātēs un sacensībās. ARPC “Zeimuļs” teritorijā un promenādē notiks divi Ielu deju pasākumi ar ārvalstu hip-hop un breika dejotāju piedalīšanos. Plkst. 19.00 pilsētas ielās būs vērojams iespaidīgs Rēzeknes iestāžu un organizāciju gājiens, noslēdzoties ar gājiena dalībnieku apbalvošanu un svinīgām svētku uzrunām Festivāla parkā. Vakara vadītāji – Jānis Pampe un Oskars Lustiks. Turpinājumā būs baudāms Latgales Ūdens festivāls ar koncertu “Ūdens lāse Latgales dvēselei”, kurā uzstāsies vesela plejāde pazīstamu dziedātāju un mūziķu: dziedātājs un koncerta vadītājs Lauris Reiniks, Dināra Rudāne, Normunds Rutulis, Ieva Sutugova, Dainis Skutelis, Jānis Stībelis, ukraiņu bandūriste un dziedātāja Darja Leleko un citi. Tam sekos lieliskās grupas “Dagamba” koncerts, piedāvājot klasisko mūziku oriģinālās interpretācijās un rokmūziku ar klasikas elementiem. Ap pusnakti klausītājus priecēs vietējā grupa “Vremja Tepla” un ballēties līdz rīta gaismai aicinās grupa “Kingi”.

Svētdienu, 6. augustu, uzsāksim ģimeniskā noskaņā ar pasākumu “Ģimeņu radošā svētdiena muzejā” Latgales Kultūrvēstures muzejā. Pabrokastot un baudīt vasarīgu atmosfēru pūtēju orķestra “Rēzekne” uzburtajās skaņās svētku dalībnieki varēs kafejnīcas “Zīds” dārzā Rēzeknes upes krastā (iepriekš jāveic galdiņa rezervācija). No plkst. 11.00 pa Dārzu ielu uz Kultūras un atpūtas parku virzīsies ģimeņu parāde “Spīdi, plūsti, lido, audz Rēzeknē!”. Parkā gājiena dalībniekus un pārējos apmeklētājus sagaidīs tirdziņš, radošās darbnīcas piepūšamās atrakcijas, kā arī muzikāla izrāde “Svētku diena” un krāsaino putu šovs. Savukārt Rēzeknes dievnami svētdienu piepildīs ar lieliskiem koncertiem visas dienas garumā. Rēzeknes Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē notiks svētku dievkalpojums, kam sekos festivāla “Latgales ērģeļu dienas 2023” noslēguma koncertmeditācija “Svētku ārija”. Rēzeknes Dieva Žēlsirdības Romas katoļu baznīcā uzstāsies vokālais ansamblis “Skonai” ar koncertprogrammu “Tovs mīrs” (mākslinieciskā vadītāja Guntra Kuzmina-Jukna). Rēzeknes Svētās Trīsvienības ev. Luteriskajā baznīcā koncertprogramma “Vasaras mūzika klavesīnam un akordeonam” Ievas Salietes un Artūra Novika izpildījumā. Rēzeknes Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīcā koncertprogramma “Pārlaicīgi laicīgais” ar psalmu tekstiem un fragmentiem no Evaņģēlija. Zaļajā sinagogā izskanēs dažādu tautu mūzika koncertprogrammā “Veltījums 7 pakalnu pilsētai” – ne Romai, ne Rīgai, ne Riodežaneiro, bet Rēzeknei!

Svētku dalībnieki aicināti sveikt Rēzekni 738. jubilejā, nofilmējot kopā ar radiem vai draugiem sveicienu Rēzeknei un ievietojot to sociālajā tīklā “Facebook” ar tēmturi #Rēzeknei738, vai sūtot video sveicienu uz e-pasta adresi [email protected]

Lai svētki sniedz neaizmirstamas sajūtas un pozitīvas emocijas! Svinēsim kopā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43114805sec.