Lūznavas muižā skanēs ansambļa «Amber Baroque» senās mūzikas koncerts «Mūzas pieskāriens»

2023. gada 10. decembrī plkst. 15.00 Lūznavas muižā skanēs ansambļa “Amber Baroque” senās mūzikas koncerts “Mūzas pieskāriens”, kurā baroka laika mūzika mijiedarbosies gan ar dejā radīto kustību plastiku, gan ar dzejā izteikto mīlas liriku.

Programmā piedalīsies baroka vijolniece Sanita Zariņa, baroka čelliste Danuta Ločmele un ērģelniece Beata Geka pie instrumenta pozitīva, kā arī viena no nedaudzām baroka dejas izpildītājām Latvijā – Stella Lazda, kas iejutīsies Mūzas tēlā. Mūzikas un dejas mijiedarbi papildinās aktiera Ivo Martinsona izvēlētā latviešu dzejnieka Pētera Jurciņa dzeja. “Amber Baroque Ensemble” programma skanēs uz vēsturisko instrumentu oriģināliem un kopijām.

Mūziķi atzīst, ka skaistums ir māksla, kuru vienmēr pavada skaista mūza. Dievišķās mūzas bija neatņemama sastāvdaļa antīkās pasaules kārtības un harmonijas sastāvdaļa, bet mūsdienās sengrieķu mūzas tiek uztvertas tikai kā sava veida mākslinieku radošās darbības iedvesmas avots.

Koncertā senie un mūsdienu elementi satiekas, savstarpēji savijas un uzsāk savu patstāvīgu dzīvi, aicinot klausītājus izbaudīt šo brīdi, gūt iedvesmu, mieru un harmoniju, klausoties izcilu 17. gs. un 18. gs. skaņražu muzikālos sacerējumus.

Programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha mūzika, kurai dejotāja Stella Lazda ir izveidojusi oriģinālu laikmetīgās dejas horeogrāfiju, itāļu baroka komponista Arkandželo Korelli mūzika, kurš savulaik tika uzskatīts par izcilāko sava laika vijoles virtuozu un komponistu. Skanēs arī 17. gs. itāļu komponistes un mūķenes Izabellas Leonardas mūzika, kura tika uzskatīta par vienu no ražīgākajām baroka laika skaņu meistarēm, un vēsturiski tas ir pirmais publiskais instrumentālo sonāšu krājums, ko radījusi sieviete. Tāpat izskanēs 17. gs itāļu baroka vijolnieka Nikola Matei mūzika, kurš guva ievērojamu popularitāti tieši kā komponists, itāļu komponista Giovanni Benedetto Platti, kā arī austriešu baroka komponista Ignaca Franca fon Bībera mūzika.

Pirms un pēc koncerta varēsiet baudīt kafiju, kūku un svētku sajūtas speciāli iekārtotā Ziemassvētku noskaņu kafejnīcā!

Ieejas maksa 10,00 €.

Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs, internetā un uz vietas Lūznavas muižā.

Koncertprogramma Lūznavas muižā skanēs ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Rēzeknes novada pašvaldības atbalstu.

Plašāk par muižu un tās aktivitātēm var uzzināt muižas mājaslapā luznavasmuiza.lv. Muižas darbalaiks no 1. oktobra līdz 30. aprīlim katru dienu 09.00–16.00 (izņemot pirmdienas).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4618001sec.