Lūznavas muižā «SABIA Ensemble» koncerts «Māras dziesmas»

2023. gada 17. decembrī plkst. 15.00 Lūznavas muižā “SABIA Emsemble” koncertā “Māras dziesmas” savīsies tradicionālā mūzika un viduslaiku baznīcas dziesmas, savērpjot senās melodijas mūsdienīgā skanējumā.

Viduslaiku Marijas dziesmu un latviešu tradicionālās mūzikas apvienojums vienā koncertprogrammā ir vedis kopā mūziķus, kuriem abi šie mūzikas virzieni ir tuvi un neatņemama viņu radošās koncertdzīves sastāvdaļa.

“SABIA Ensemble” muzicē senās mūzikas pētnieks profesors Guntars Prānis (balss, ratalira), kur viņa ratalirai uzticēta nozīmīga loma gan viduslaiku mūzikas atskaņojumā, gan ieplūstot tradicionālajā repertuārā. Ievas Nīmanes (stabules, kokle) spēlētie pūšaminstrumenti un kokle ikdienā dzirdami gan uz senās mūzikas skatuves, gan tradicionālajā mūzikā. Ar klasisko izglītību, bet ar visu būtību un saknēm tradicionālajā kultūrā – tas ir sitaminstrumentālista Mārtiņa Miļevska (perkusijas) izvēlētais radošais ceļš mūzikā. Visbeidzot unikālais Lienes Skrebinskas (balss, kokle) vokāls atklāj koncertprogrammas būtību – viņas dziedājumā varam raudzīties ar Jaunavas Marijas acīm un izjust pasauli ar jaunas latviešu meitenes sirdi. Jāatzīmē, ka Liene Skrebinska ir rēzekniete, sākusi muzicēt folkloras draugu kopā “Vīteri”, pabeigusi Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolu, tagad atgriežas ar koncertu “SABIA Ensemble” sastāvā.

Koncertprogramā būtiska nozīme ir arī improvizācijai un katra ansambļa dalībnieka pienesums jaunas skaņu ainavas radīšanai šajā reperuārā ir neatsverams. Jaunava Marija un Māra – abas saplūst vienā tēlā viduslaiku Marijas slavadziesmās un mūsu tautas muzikālajā mantojumā, kas pateicoties tādām teicējām kā Domicella Ļīpeņa, kuras teiktās dziesmas iekļautas koncertprogrammā, nonācis līdz mūsu dienām.

Ieejas maksa 10,00 €.

Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs, internetā un uz vietas Lūznavas muižā.

Koncertprogramma Lūznavas muižā skanēs ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Rēzeknes novada pašvaldības atbalstu.

Pirms un pēc koncerta ikviens varēs baudīt kafiju, kūkas un svētku sajūtas speciāli iekārtotā Ziemassvētku noskaņu kafejnīcā!

Plašāk par muižu un tās aktivitātēm var uzzināt muižas mājaslapā luznavasmuiza.lv. Muižas darbalaiks no 1. oktobra līdz 30. aprīlim katru dienu 09.00–16.00 (izņemot pirmdienas).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17270708sec.