Latgales vēstniecība GORS aicina: Kultūras notikumi martā

Latgales vēstniecība GORS aicina pavasari sagaidīt ar latgaliešu kultūras gada balvu “Boņuks 2023”, kas norisināsies 2. martā plkst. 18.00 klātienē un 21.10 LTV1 tiešraidē. Marts turpināsies ar koncertuzvedumiem, mūziklu, jubilejas koncertiem, kā arī tiks piedzīvots pirmatskaņojums Riharda Dubras ciklam “Krustaceļa vīzijas. Gaisma.”, ko 17. martā atskaņos pianists Reinis Zariņš.

MĀLS. Līgas Skariņas izstāde

Līdz 8. aprīlim, Latgales vēstniecības GORS Mākslas galerija
Izstāde tapusi kā pētījums par Latvijas teritorijā sastopamajiem māliem, to ģeoloģiskajiem toņiem un pustoņiem. Nemanot pētījums pārvērties par stāstu – jaudīgu vēstījumu, kas uztverams, vienlīdz aktīvi izmantojot gan ķermeņa maņas, gan prātu, gan arī personisko un kolektīvo atmiņu pieslēgumus. Ekspozīcijā vienotā veselumā iekļaujas dažādas vizuālās izteiksmes formas: instalācijas, gleznas un fotogrāfijas. To visu centrā ir zeme, kas, kā zināms, pārstrādā neaptveramu un nekontrolējamu informācijas daudzumu, glabā sevī bezgalīgi daudz pagātnes nogulšņu, kas baro nākotni. Zemes sastāvdaļa ir arī māls, no kura top formas un tēli, trauki, tai skaitā – cilvēks, saskaņā ar Bībeli.

BOŅUKS 2023. Latgaliešu kultūras gada balva

Sestdiena, 2. marts 18.00, Lielā zāle 10,00 €
Ik gadu Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” pasniegšanas ceremonija ir ne tikai atskatīšanās uz pērnajā gadā padarīto, bet arī latgaliešu kultūrā aktīvo ļaužu, interesentu un atbalstītāju satikšanās un iedvesmošanās pasākums. Par “Boņuks 2023” ceremonijas vadītājiem kļūs brāļi Kozlovski - Oskars, Juris, Jānis un Mārtiņš aka Kozmens – plašāk pazīstami, kā humora šova “Četri brāļi” dalībnieki. Taču par muzikālo noskaņu rūpēsies vīru koris “Graidi”, “Laimas muzykanti”, apvienība “Sabia Music”, kapela “Bumburneicys”, “Latgalīšu reps”, “MARYSANA band”, MIKC “Latgales mūzikas un mākslas vidusskola” džeza apvienība “Sipisnīks ar madu”, JDK “Dziga”, JDK “Austra”, VPDK “Dzimta”.

NEZLOBIN. Stand – up Tour

Trešdiena, 6. marts 19.00, Lielā zāle 12,00 – 25,00 €
Stand-Up koncerts viena no žanra celmlaužiem! Nezlobins kļuva populārs Comedy Club, bet pēc kara sākuma Ukrainā aizbrauca uz dzīvi ASV. Krievijā Saša bija veiksmīgs režisors un stand-up komiķis, un tagad viņš iekaro pasaules skatuvi.

MEŽROZĪTE. Mūzikls

Piektdiena, 8. marts 19.00, Lielā zāle 15,00 – 30,00 €
Latvijā pirmais multimediālais džūkboks (jukebox) mūzikls "Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās ar Raimonda Paula mūziku. Krāšņs, dzīvespriecīgs, aizraujošs muzikāls stāsts par Evas un Raimonda mīlestības alkām un māku piedot, sievietes-mākslinieces dzīves un karjeras izaicinājumiem un izvēlēm. Lomās - Dināra Rudāne un Dainis Skutelis.

KARLSONS. Muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem

Svētdiena, 9. marts 12.00, Lielā zāle 12,00 – 20,00 €
Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta ir aizraujošs stāsts par pieaugušo un bērnības pasauli. Par daudzveidīgo, krāsaino fantāzijas pasauli, kurā mēs visi dzīvojam. Iestudējums - muzikāla piedzīvojumu spēle KARLSONS domāta tiem, kuri nav aizmirsuši savu bērnību, savus sapņus.

KRAUZE PRET KRAUZI. Sarunu vakars ar muzikāliem elementiem

Svētdiena, 10. marts 16.00, Lielā zāle 25,00 – 30,00 €
Iemīļotas TV ētera personības, brāļi Valters un Arnis Krauzes ielūdz uz sarunu vakaru vieglā, neformālā gaisotnē ar mūzikas un spēles elementiem. Sarunas, video stāsti par dzīvi, tās priekiem, kurioziem un likstām, pastāvošo iekārtu u.tml. Lai saruna jeb dialogs būtu kvalitatīvs ir nepieciešams uzdot pareizos jautājumus un to vislabāk paveiks neviens cits kā Ojārs Rubenis, pēc izglītības filologs, pēc profesijas žurnālists. Vakara gaitā 5 sarunu raundi un muzikālais pavadījums kopā mūziķu grupa maestro Kristapa Krievkalna vadībā.

KĀ MAN LAIKU APVALDĪT? Ingus Ulmanis. 60 gadu jubilejas koncerts

Sestdiena, 16. marts 18.00, Lielā zāle 12,00 – 25,00 €
Koncerta nosaukumam Ingus izvēlējies rindiņu no dziesmas "Kā man laiku apvaldīt" (viņš ir arī dziesmas teksta un mūzikas autors): "Koncertos piedalīšos es un grupa "Lādezers", taču tajos skanēs arī dziesmas no citiem muzikālajiem projektiem."

KRUSTACEĻA VĪZIJAS. GAISMA. Riharda DUBRAS cikla pirmatskaņojums.

Pianists Reinis Zariņš
Svētdiena, 17. marts 17.00, Lielā zāle 12,00 – 14,00 €
Riharda Dubras klavierdarbu cikls “Krustaceļa vīzijas. Gaisma” ir monumentāls un reizē dziļi personisks vēstījums par Kristus Krusta ceļu, vienlaikus gan iespaidīgs koncertskaņdarbs, gan neaizmirstams garīgs svētceļojums. Komponists atklāj – “vēlos nevis burtiski atainot Bībeles tekstā sacīto, bet izteikt savas acumirkļa sajūtas par to, kas rodas iztēlē, lasot vienu vai citu Rakstu vietu. Tās ir kā četrpadsmit vīzijas, kuras radušās lasīšanas ietekmēto sajūtu rezultātā.”

SFINKSA. Rokopera

Sestdiena, 23. marts 15.00 un 19.00, Lielā zāle 20,00 – 35,00 €
Jauniestudējumā atdzimst Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokopera SFINKSA – muzikāls stāsts par slavenā pareģa Eižena Finka suģestējošo likteni. Finks bija viena no neparastākajām un noslēpumainākajām personībām 20.gadsimta Latvijā. Librets veidots, balstoties uz patiesiem notikumiem, arī darbojošās personas ir reāli eksistējuši cilvēki – Finka sieva Anna, viņa īslaicīgā aizraušanās Alise, laupītāja un slepkavas Anša Kaupēna līgava Vallija, Latvijas preses karaliene Emīlija Benjamiņa un daudzi citi.

FLIRTS AR CITĀDO. Mārcis Auziņš un Mārcis Auziņš

Svētdiena, 24. marts 17.00, Lielā zāle 12,00 – 16,00 €

MŪZIKA UN VĀRDS. Koncertu sērija

Aizraujošs audiovizuāls priekšnesums, kurā uz vienas skatuves tiekās zinātnieks un mūziķis, lai, savstarpēji reflektējot, vienkārši runātu par sarežģītām lietām. Varētu to saukt par audivizuālu portālu uz citādu pasaules redzējumu un izpratni, kurā zinātnieka stāstītais pārtop muzikālās ainavās, meklējot atbildes uz lielajiem jautājumiem un mūsdienu izaicinājumiem. Viens Mārcis Auziņš - latviešu fiziķis, zinātnieks, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis, bijis Latvijas Universitātes rektors. Otrs Mārcis Auziņš – viens no Latvijā zināmākajiem ģitāristiem, komponists, aranžētājs un grupas vadītājs. Līdz šim izdevis piecus solo albumus, no kuriem divi nominēti Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons”.

Biļetes iespējams iegādāties Latgales vēstniecības GORS un “Biļešu Paradīze” biļešu sistēmā internetā un kasē Pils ielā 4, Rēzeknē. Vairāk informācijas par aktualitātēm un iespējamajām notikumu izmaiņām www.latgalesgors.lv vai GORS sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77879786sec.