Latgales vēstniecība GORS piedāvā: Kultūras notikumi aprīlī

Latgales vēstniecība GORS piedāvā: Kultūras notikumi aprīlī

Aprīlī Latgales vēstniecība GORS aicina uz daudzveidīgu programmu. Ar koncertiem tiks suminātas košas mūzikas personības - pūšamo instrumentu orķestra "Rēzekne" izveidotājs un galvenais diriģents Sergejs Sergejevs, kā arī kordiriģente Anda Lipska. Sev tīkamo atradīs gan teātra, gan populārās mūzikas, gan arī džeza mūzikas cienītāji.

MĀLS. Līgas Skariņas izstāde

Līdz 8. aprīlim, Latgales vēstniecības GORS Mākslas galerija
Izstāde tapusi kā pētījums par Latvijas teritorijā sastopamajiem māliem, to ģeoloģiskajiem toņiem un pustoņiem. Nemanot pētījums pārvērties par stāstu – jaudīgu vēstījumu, kas uztverams, vienlīdz aktīvi izmantojot gan ķermeņa maņas, gan prātu, gan arī personisko un kolektīvo atmiņu pieslēgumus. Ekspozīcijā vienotā veselumā iekļaujas dažādas vizuālās izteiksmes formas: instalācijas, gleznas un fotogrāfijas. To visu centrā ir zeme, kas, kā zināms, pārstrādā neaptveramu un nekontrolējamu informācijas daudzumu, glabā sevī bezgalīgi daudz pagātnes nogulšņu, kas baro nākotni. Zemes sastāvdaļa ir arī māls, no kura top formas un tēli, trauki, tai skaitā – cilvēks, saskaņā ar Bībeli.

RE, KUR MUZIKANTI SPĒLĒ. Pūtēju orķestris Rēzekne un Rēzeknes bigbends.

Pirmdiena, 1. aprīlis 16.00, Lielā zāle 1,00 €
Pūšamo instrumentu orķestris "Rēzekne" aicina uz Lieldienu koncertu "Re, kur muzikanti spēlē". Programma solās būt uzmundrinoša, pavasarīgu vēsmu piepildīta un joku dienas noskaņām atbilstoša. Svētki būs, jo koncerta dienā godināsim arī orķestra izveidotāju un galveno diriģentu Sergeju Sergejevu viņa 75.gadu jubilejā.

SPĒLĒ SAVĀ BURVJU FLAUTĀ. Intars Busulis. Solo koncerts

Piektdiena un sestdiena, 5., 6. aprīls 19.00, Lielā zāle IZPĀRDOTS
Intars Busulis un Abonementa orķestris pēc piecu gadu pārtraukuma izdod jaunu albumu “Spēlē savā burvju flautā”. Līdz ar albuma iznākšanu “deBusul MUSIC” komanda izziņo lielkoncertu Arēnā Rīga 8. martā, kā arī koncertus visā Latvijā.

OLGA UN LĀČI. Muzikāla pasaka pieaugušajiem

Svētdiena, 7. aprīlis 14.00, Lielā zāle 20,00 – 28,00 €
Kad muzikālā zoodārza iemītniekiem klājas pavisam “izklaidīgi”, tiek pieaicināta talantīga dresētāja, kas sevi pierādījusi darbā ar dažādiem zvēriem un nezvēriem. Vai izdosies Lāčiem iemācīt dziedāt un spēlēt, vai viss ritēs patiesi gludi?... Viss beigsies labi, jo tā taču ir pati dzīve!

KRIETNĀ PUIŠA KAUŠANAS RITUĀLS. Dailes teātra izrāde

Piektdiena, 12. aprīlis 18.00, Lielā zāle 18,00 – 26,00 €
Dzīve viņam nemitīgi piespēlē liktenīgas izvēles – un viņš ikreiz izdara pareizo. Vai viņš tā rīkojas labestības vai gļēvulības vadīts? Vai viņš patiesi ir krietns puisis vai vienkārši gļēvulis, kurš grib izskatīties krietns? Kā Georgs rīkosies savas dzīves svarīgākās izvēles priekšā?

TOPI STIPRA, SIRDS. Broņislavai Martuževai 100. Koncerts

Sestdiena, 13. aprīlis 18.00, Lielā zāle 10,00 – 14,00 €
Koncertuzvedums, kas veltīts izcilās latviešu dzejnieces un dziesminieces Broņislavas Martuževas 100. jubilejai. Koncertuzveduma māksliniecisko koncepciju veido diriģente Aira Birziņa un aktrise Baiba Broka. Koncertuzvedumā piedalīsies aktrise Baiba Broka, soliste Ieva Parša, VEF Kultūras pils sieviešu koris DZINTARS un diriģente Aira Birziņa, instrumentālā grupa – Mārtiņš Zilberts (klavieres), Indulis Cintiņš (vijole), Ainārs Paukšēns (čells), Laima Jansone (kokle) un Valdis Zilveris (akordeons). Skanēs īpaši šim uzvedumam radīti jaundarbi – komponistu Jēkaba Jančevska, Valda Zilvera un Artura Maskata mūzika ar Broņislavas Martuževas dzeju.

GANGSTEROMĪTE. Leļļu teātra viesizrāde

Ceturtdiena, 18. aprīlis 13.00, Lielā zāle 8,00 – 9,00 €
Koncerta nosaukumam Ingus izvēlējies rindiņu no dziesmas "Kā man laiku apvaldīt" (viņš ir arī dziesmas teksta un mūzikas autors): "Koncertos piedalīšos es un grupa "Lādezers", taču tajos skanēs arī dziesmas no citiem muzikālajiem projektiem."

KRISTAPS KRIEVKALNS. 50 gadu jubilejas koncerts

Sestdiena, 20. aprīlis 18.00, Lielā zāle 15,00 – 25,00 €
Koncerta pirmajā daļā skanēs audio vizuāls darbs – kormūzikas cikls “Krastā saviļņots”, kas 2021 gadā tika nominēts Lielajai Mūzikas Balvai - Gada Uzvedums. Darbā satikušies komponists Kristaps Krievkalns, dzejas autors Kārlis Kazāks un Saulkrastu koris ANIMA diriģentes Lauras Leontjevas vadībā, lai kopīgi radītu stāstu par iekšējo brīvību un patiesā “es” apzināšanu.

METALLICA & SYMPHONY. Scream Inc.

Ceturtdiena, 25. aprīlis 19.00, Lielā zāle 12,73 – 42,42 €
Tā ir unikāla iespēja vēlreiz dzirdēt Metallica pārsteidzošos hitus, grupas SCREAM INC. un simfoniskā orķestra izpildījumā. Grupa SCREAM INC. ir īsts grupas sekotājs, kas ir guvis panākumus un cieņu gan Metallica fanu, gan roka fanu vidū kopumā. Grupa izpildīs simfoniskas versijas no dziesmām, kas iemūžinātas 1999. gada S&M albumā..

DZIED(in)ĀŠANA. Diriģentes Andas Lipskas jubilejas koncertuzvedums

Sestdiena, 27. aprīlis 17.00, Lielā zāle 10,00 – 12,00 €
Jau teju 40 gadus kordiriģente Anda Lipska strādā savā profesijā. Dzied. Un iedrošina dziedāt citiem. Ja kāds ierosina, uzsāk un mēs dziedam līdzi, sanāk dziedāšana vai varbūt dziedināšana? No raudāšanas aicinājuma sanāk raudināšana, no dejošanas aicinājuma - dancināšana. Un pat smīdināšana sanāk.

AUX ANGES. Sylvain Rifflet džeza kvartets (FR)

Svētdiena, 28. aprīlis 17.00, Mazā zāle 12,00 – 14,00 €
Franču saksofonists, klarnetists un komponists Sylvain Rifflet ir viens no spožākajiem un populārākajiem savas paaudzes džeza mūziķiem. Koncertprogrammā arī uzstāsies somu trompetists Verneri Pohjola, franču perkusionists Benjamin Flament un Parīzē dzīvojošais ungārs Csaba Palotaï.
Biļetes iespējams iegādāties Latgales vēstniecības GORS un “Biļešu Paradīze” biļešu sistēmā internetā un kasē Pils ielā 4, Rēzeknē. Vairāk informācijas par aktualitātēm un iespējamajām notikumu izmaiņām www.latgalesgors.lv vai GORS sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44622111sec.