Uzticams velosipēds un rūpīga maršruta plānošana: padomi ceļojuma plānošanai ar velosipēdu

Vasara ir piemērotākais laiks, kad plānot un doties atvaļinājumā ar velosipēdu. Tas noteikti paliks atmiņā kā īpašs ceļojums, kur galamērķa dabas skaistumu iespējams izbaudīt pavisam jaunā līmenī. Taču kā sagatavoties savam pirmajam ceļojumam ar velosipēdu, kas jāņem vērā un kurp labāk doties, ja ir vēlme apceļot arī tālākas zemes? Zemāk DFDS eksperti ir sagatavojuši pāris praktiskus padomus, kas noderēs plānojot ceļojumu ar velosipēdu uz skaisto Zviedriju.

Rupīgi izplāno maršrutu un dienā veicamos attālumus

Pirmā lieta ar ko sākt velomaršruta plānošanu ir maršruta un ceļu izpēte, lai izvēlētos jūsu un ceļabiedru sagatavotības līmenim piemērotus maršrutus. Labā ziņa ir tā, ka Zviedrijā ir patiesi daudzveidīgas maršrutu iespējas, kas ies pie sirds gan tiem, kam patīk mierīgi braucieni pa piekrastes takām, gan arī tiem, kas vēlas izaicināt sevi, izvēloties velomaršrutus kalnainos apvidos.

Plānojot maršrutu, noteikti izpētiet arī apskates objektus pa ceļam – pilsētas, dabas objektus un muzejus. Tas palīdzēs arī atpūsties pēc stundām, kas pavadītas minot velosipēda pedāļus. Tāpat, plānojot maršrutu nepieciešams katrai ceļojuma dienai izplānot arī veicamo attālumu, ko plānojat nobraukt. Tas palīdzēs īstajā laikā izbraukt visu plānoto maršrutu un arī pasargās no satraukuma gadījumos, ja sākotnējā plānā ir kādas izmaiņas. Tādēļ vienmēr plānojot ceļu, vēlams ierēķināt nelielu papildus laiku gan atpūtai, gan ēšanai, lai ceļojums ir arī atpūta pēc labi padarīta darba.

Starpcitu, plānojot velo-ceļojumu Zviedrijā, īpaši būs noderīgas vietnes VisitSweden.com un swedenbybike.com – tās kalpos kā labs atbalsts ceļojuma maršrutu plānošanā.

Izvēlies piemērotu transportu pārbraucieniem

Piemērotākais veids, ceļojot ar velosipēdu un dodoties uz Zviedriju būs prāmis. Prāmju operators DFDS piedāvā doties ceļā ar velosipēdu un līdzi ņemot visu nepieciešamo bagāžu bez papildu samaksas par to. Prāmju operators piedāvā doties ceļā no Igaunijas pilsētas Paldiski uz Kapelshāru Zviedrijā, kas atrodas vien stundas braucienā no Stokholmas.

Sākot ceļu no Kapelshāras, iespējams doties gan skaistā velo maršrutā līdz Zviedrijas galvaspilsētai Stokholmai, gan doties uz netālu esošo, vikingu leģendām apvīto Gotlandes salu.

Prāmis no Paldiski uz Kapelshāru un atpakaļ ceļā dodas 6 reizes nedēļā, ceļu no Igaunijas uzsākot vakarā un Zviedrijas krastus sasniedzot agri no rīta, tādā veidā ļaujot ceļotājiem uzsākt piedzīvojumus pēc kvalitatīva naktsmiera un gardām brokastīm.

Plāno nepieciešamo aprīkojumu un apģērbu

Pārliecinieties, ka jums ir nepieciešamais aprīkojums, lai ceļojums ar velosipēdu būtu ērts un drošs. Dažas svarīgākās lietas, kas jāiekravā, ir labi uzturēts velosipēds, ķivere, remonta komplekts ar rezerves caurulēm un instrumentiem, ūdens pudele, ērts veloapģērbs, lietus apģērbs, saules aizsargkrēms un karte vai GPS ierīce. Noderīgas ceļā būs arī īpaši ceļošanai paredzētas velosomas, ko var piestiprināt pie velosipēda, tādējādi atvieglojot slodzi, ko radītu mugursomas vešana ceļa garumā.

Izvēlieties velo-tūristiem draudzīgas naktsmītes

Tā kā velotūrisms Zviedrijā ir ļoti attīstīts un paši zviedri labprāt dodas ceļojumos pa savu zemi ar velosipēdu, tad arī naktsmītņu piedāvājums, kas būtu draudzīgs velobraucējiem ir gana plašs.

Zviedrijā velotūristiem draudzīgas naktsmītnes visbiežāk ir novietotas velomaršrutu tuvumā, tajās pieejamas gan velo apkopes stacijas, gan dažādas saimniecībā noderīgas lietas, kā veļas mašīna, virtuvīte ēdiena pagatavošanai un pat īpaši aprīkotas telpas, kur novietot velosipēdus, kamēr atpūšaties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19995189sec.