Kā ietaupīt uz nakšņošanu, kad dodies ceļojumā

Apmešanās vieta sastāda lielu daļu no izmaksām, ar ko jārēķinās, kad ceļo. Ja šīs izmaksas samazinātu, tas sniegtu lielus ietaupījumus, par kuriem varētu atļauties daudzas citas papildus ekstras savā ceļojumā. Neatkarīgi no apmešanās vietas gaumes, jebkurš cilvēks novērtu iespēju par to samaksāt pēc iespējas mazāku summu. Atrast lētu lidojumu mūsdienās jau ir ierasta lieta, taču, papildu tam, piemeklējot klāt lētas vai pat bezmaksas naktsmītnes, var aiztaupīt vēl krietnu summu naudas.

1. CouchSurfing

CouchSurfing kopiena piedāvā iespēju ceļotājiem apmesties savā miteklī bez maksas. CouchSurfing ir interneta portāls, kurā reģistrējas miljoniem cilvēku no visas pasaules un piedāvā ceļotājus uzņemt savos apartamentos. Izmantojot CouchSurfing piedāvātās iespējas, pirmkārt, var ietaupīt krietnu summu naudas, otrkārt, tas var būt ļoti noderīgi, jo visbiežāk cilvēki, kas piedāvā apmesties savā mājā, ir ļoti komunikabli un draudzīgi, un noteikti tev neatteiks izrādīt pilsētu un sniegt padomus, ko labāk apskatīt. Cilvēki mēdz uztraukties par dzīvošanu pie pilnīgi sveša cilvēka - ja nu tam ir nelāgi nolūki, nozags visas mantas un tamlīdzīgi. Taču, katrs, kurš piedāvā savas mājas, ir CouchSurfing reģistrēts lietotājs, un iepriekšējie viesi novērtē un uzraksta atsauksmi par namatēvu. Pirms piesaki naktsmītni, vari droši izpētīt informāciju par mājas īpašnieku un saprast, vai vēlēsies uzturēties viņa apartamentos.

2. Hosteļi

Hosteļi ir vēl viens variants budžeta ceļotājiem. Hosteļos istabas ir kopmītņu stila, un visas iekārtas ir kopējas. Daudzi domā, ka hosteļi ir tikai jauniešiem, tāpēc nav ieinteresēti pārlaist nakti kopmītnēs. Tomēr, cilvēki bieži vien neapzinās, ka daudzi hosteļi piedāvā arī privātās vienvietīgās un divvietīgās istabas pāriem. Apmešanās hostelī ir viens no lētākajiem variantiem, taču jāņem vērā, ka cena ir atkarīga no istabas – jo vairāk cilvēku istabā, jo lētāk. Tas nozīmē, ka, ja tomēr neesi gatavs dzīvot vienā istabiņā ar svešiem cilvēkiem un apsver iespēju ņemt privāto numuru, tad jārēķinās, ka nakšņošana hostelī tik lēti vairs neizmaksās.

3. Īstermiņa dzīvokļu īre

Šis ir lielisks variants, ja vēlies doties nedaudz garākā ceļojumā, bet cena par viesnīcu uz ilgāku laiku jau sasniedz pārāk lielu summu. Visbiežāk piedāvātie dzīvokļi ir pilnībā aprīkoti ar visām nepieciešamajām iekārtām. Vairums gadījumu tajos arī kāds reāli dzīvo, taču ir devies atvaļinājumā un tāpēc izīrē savu dzīvokli uz konkrēto laiku. Ir iespējams izīrēt visu dzīvokli un dzīvot tajā pilnīgi netraucēti vai arī izīrēt tikai istabu dzīvoklī, kurā kāds dzīvo pastāvīgi. Dzīvokļu cenas atkarīgas no valsts un pašiem apartamentiem (lieluma, atrašanās vietas, izskata). Vairums valstīs par tādu cenu, kādu var paņemt vidējas klases viesnīcu uz nedēļu, var izīrēt glītu dzīvokli uz trīs reižu ilgāku laika posmu.

Dzīvokļu īrēšanas opcijas iespējams apskatīties interneta vietnē www.airbnb.com


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Māmiņu dienas šokolādes meistarklase Tukuma TIC
Par godu Māmiņdienai Šokolādes muzejs Pūrē piedāvā ekskursiju ar meistarklasi - 12.maijā pulksten 12:00 | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 12.05.2024 Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03571796sec.