Sniedz ieteikumus, fotogrāfējot tirgos

Vienas no vietām, kur bildēs iemūžināt konkrēto vietu raksturojošos skatus, ir tirgus. Ja dodies ārpus Latvijas, vērts apmeklēt un fotogrāfēt skatus Stambulas  "Grand Bazaar", Sietlas "Pike's Place Market" un Vankūveras "Granville Island Public Market" tirgos, arī Ekvadoras "Otavalo Indian Market" un Bogotas "Paloquemo" tirgos.

Turpinājumā daži padomi, lai bildes būtu iespējami izteiksmīgas:

1. Neglīts ir arī interesants

Skaistās puķes un krāsainie augļi vienmēr ir objekti, uz kuriem patīkami skatīties. Tomēr neglīti objekti bildes padara vēl pievilcīgākas. Miesnieks asiņainā halātā vai zivju ķidātājs, kurš uzšķērž lielu plaudi, ir skati, no kuriem parasti novēršas, bet bildēs tie izskatās lieliski.

2. Fokusējies uz cilvēku sejām

Visi svaigie augļi un puķes ir lieliski foto objekti. Bet neaizmirsti par cilvēkiem, kuri pārdod šos produktus. Pieklājība vienmēr palīdz fotografēšanai. Ja nepaprasīsi atļauju fotografēt, daži mēģinās noslēpties no kameras, citi pat dzīs prom. Un nekad neaizmirsti fokusēt kameru uz acīm.

3. Fotografē objektu tuvumā

Koncentrējies uz objekta pamatelementiem. Fotografējot plašus kadrus, uzņemsi vajadzīgo ainu, bet nāksies upurēt sīkās detaļas. Vari padarīt savas bildes interesantākas, fotografējot objektu tuvumā. Gan kukurūza spilgtas krāsas spainītī, gan lērums ar koka karotēm izskatīsies interesantāk, uzņemts tuvplānā. Uzmaniet fokusu bildes uzņemšanas laikā un pārāk nepiesātini kadru. Reizēm melnbaltas bildes var izskatīties labāk.


4. Izpēti un plāno

Iepriekšēja izpēte ļaus atrast interesantākos stendus lielajā tirgū. Ceļa izveidošana kartē ļaus vairāk laika pavadīt interesējošajās vietās.

5. Nopērc kaut ko

Pat mazs pirkums ļaus nodibināt draudzīgu kontaktu ar pārdevēju. Nopērc kaut ko, izveido kontaktu un tad lūdz atļauju fotografēt. Sapratīsi, ka cilvēks būs laipnāks pret tevi un gribēs  izpalīdzēt (pozēt), kad būsi kaut ko labu izdarījis viņam.






KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.840976sec.