Ārvalstu ceļotāji Prāgā uzdod visneiedomājamākos jautājumus [1]

Čehijas tūrisma informācijas centru darbiniekiem bieži ir jāsniedz atbildes uz visneiedomājamākajiem jautājumiem, kuru pamatā ir sliktas ģeogrāfijas zināšanas, politika, mīlestība vai paģiras.

 

“Ar kuru pazemes metro līniju es varu aizbraukt uz Vīni” amerikāņu tūrists jautāja Prāgas centrā.

 

Kā atzīst Prāgas informācijas centra vadītāja, tad šādi jautājumi nav retums. Tūrists uzzinājis, ka, lai nokļūtu Drēzdenē (Vācijā), ir nepieciešamas 4 līdz 5 stundas, bija pārsteigts, ka Drēzdene nav Prāgas daļa.

 

Kāds spāņu tūrists vēlējās uzzināt, cik ilgi būtu jābrauc ar laivu no Prāgas uz Budapeštu?

 

Iespējams, ka romantisku jūtu vadīts, kāds jauns korejietis Čehijas informācijas birojam jautājis vīrieša dzimuma kontroliera, kas bijis Vīnes – Prāgas nakts vilcienā, telefona numuru. “Konduktors guļamvagonā bija tiks skaists. Vai jūs varētu dabūt viņa telefona numuru?” lūdzās tūrists. TIC lūgumu izpildīja, bet iespējamām attiecībām nebija laimīgas beigas. “Vai jūs varētu uzzināt, kādēļ viņš nekad neatbild?” tūrists pēc kāda laika jautāja.

 

TIC risina arī ārvalstu tūristu jautājumus, kuru ceļojumu bija izbeigusi Prāgas policija, un kuri vēlējās par to kādam paziņot.

 

“Tā kā jūsu prezidents ir paziņojis, ka cilvēki nav atbildīgi par globālo sasilšanu, mēs esam nolēmuši doties uz Maltu nevis Čehiju” rakstīja kāds īru pāris.

 

2006. gadā aptuveni 3.7 miljoni tūristu apmeklēja Prāgu. Aptuveni 20% Prāgas iedzīvotāju pelna savu iztiku ar tūrisma nozari.

 

Lai gan TIC dara visu iespējamo, lai atbildētu uz visiem jautājumiem, ir cilvēki, kuriem vienkārši nav iespējams palīdzēt. To skaitā ir jaunieši, kuri visu nakti pavadījuši bārā un vairs nevar atcerēties kurā viesnīcā ir apmetušies, vai arī tie, kuri savu mugursomu ir atstājuši taksometrā un pēc tam apraksta transporta līdzekli kā automašīnu ar gaismiņu uz jumta.

 

TIC parasti nepatīk tipiskie jautājumi: “Ko lai es daru Prāgā? Kur es varu aiziet? Kur ir vēsturiska viesnīca? Vai ir droši braukt ar vilcienu? Kāds laiks būs nākošajā augustā?”

 

Darbinieks uz jautājumi, cikos tiek slēgts 24 stundu pasta ofiss, atbild: “Tā kā tas ir 24 stundu pasta ofiss, tas netiek slēgts.” Atbildei sekoja jautājums: “Labi, bet cikos tad tas tiek atvērts?”

 

Bet lielākā daļa ceļotāju uzdod parastos jautājumus. Tūristus interesē kultūras pasākumi, apskates vietas, restorāni un citi objekti.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Kārlis 09/10/2007 09:30 Labais :), gan jau ka ari mūsējiem TICiem būtu ko teikt


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41936994sec.