Dodies 19. maijā ar vilcienu uz velo ekskursiju «Madona-Cesvaine»

Visi aktīvās atpūtas cienītāji, kas ir draugos ar velosipēdu, tiek aicināti piedalīties velo-vilciena ekskursijā, kas vedīs 20 km garā maršrutā starp divām skaistākajām Vidzemes augstienes mazpilsētām Madonu un Cesvaini. Ekskursija tiek organizēta par godu vasaras tūrisma sezonas atklāšanai un regulārā vasaras sezonas sestdienas vilciena reisa „Rīga – Madona – Gulbene – Madona – Rīga” kustības atsākšanai. Velo ekskursijas sākuma un beigu laiki ir pielāgoti vilciena kustības grafikam, tā lai uz ekskursiju var nokļūt, izmantojot ērto dzelzceļa satiksmi. A/S „Pasažieru vilciens” ir parūpējies par ērtu velosipēdu transportēšanu, bet Madonas un Cesvaines tūrisma informācijas centri būs sarūpējuši interesantu velo ekskursijas programmu. Vilciens rītā no Rīgas izies 8.29, bet vakarā atgriezīsies 21.06, pa ceļam uzņemot pasažierus: Jāņavārtos, Ogrē, Lielvārdē, Kaibalā, Jumpravā, Skrīveros, Aizkrauklē, Koknesē, Alotenē, Pļaviņās, Jaunkalsnavā, Mārcienā un Madonā.

Velo ekskursijas programma, kas ap vienpadsmitiem sāksies pie Madonas dzelzceļa stacijas ir plānota tā, lai uz vienu galu būtu brauciens ar velosipēdu, bet atpakaļceļā - vizināšanās ar vilcienu. Dienas programma:

● 11.20 - ekskursija ar gidu pa Madonas pilsētu,

● 12.20 - ciemošanās Jāņa Seiksta keramikas darbnīcā,

● 14.20 - Biksēres muižas skulptūru parka apskate,

● 14.40 - viesošanās Andra Trečaka privātajā muzejā „Biksēres klēts”,

● 16.00 - ekskursija pa Cesvaines pili kopā pils dāmu,

● 17.00 - launags pie lielā zupas katla (Cesvaines pils pagalmā).

Velosipēda mugurā dienas laikā būs jānobrauc ap 20 kilometriem, kas sasummēsies maršrutā Madona – Biksēre - Cesvaine. Braucienam tiek plānots vidējs atpūtas brauciena ātrums, visā maršruta garumā ir asfaltēts ceļš, kurš lielākoties iet pa līdzenu reljefu. Atpakaļceļā no Cesvaines dzelzceļa stacijas varēs doties ar vilcienu, kurš Madonā ieradīsies 18.20, bet galastacijā Rīgā atgriezīsies 21.06 vakarā.

Organizatoriskās lietas:

● Ekskursantus visas dienas garumā pavadīs Madonas novada pašvaldības tūrisma darba organizatore Sanita Soma un velo gids Bruno Podiņš.

● Katram pašam jāsagādā velosipēds un laika apstākļiem atbilstošs apģērbs!

● Velosipēdu nomu Madonā piedāvā sporta biedrība "SavējieM", tel. 29470770 (piezvanot, varat sarunāt par nomas riteņu piegādi / nodošanu).

● Bērni līdz 12 gadu vecumam braucienā var piedalīties tikai ar ķiverēm un vecāku pavadībā.Tā kā braukšana notiks pa ielām un autoceļiem, dalībniekiem līdzi jāpaņem velosipēda vai transportlīdzekļa vadītāja apliecība.

● Katrs pats brauciena laikā atbild par savu drošību!

● Dalības maksa ir 2,5 Ls/skolēniem un 3 Ls/pieaugušajiem. Cenā ietilpst: ieejas biļetes programmas objektos, pēcpusdienas launags, velo gida pakalpojums.

● Papildus jārēķinās ar izdevumiem par vilciena biļeti, cenas var uzzināt: http://www.pv.lv/lv/bilesu_cenas_kalkulators/

Dalība 19. maija velo - vilciena ekskursijai jāpiesaka no 14.-18.maijam, piezvanot uz Madonas novada Tūrisma informācijas centru, pa tel. 29130437.

Organizēti velo braucieni, kuri pieskaņoti vilciena "Rīga - Madona - Gulbene - Rīga" reisam šovasar notiks arī citos datumos:

● 16. jūnijā velo ekskursija „Madona – Cevaine”.

● 14. jūlijā velo ekskursija „Paradoksālā Mārciena”.

● 18. augustā velo ekskursija „Paradoksālā Mārciena”.
Maršruts „Paradoksālā Mārciena” iepazīstinās ar gandrīz 800 gadus senās Mārcienas apkārti: Krustkalnu dabas rezervātu, bijušo un šobrīd pamesto PSRS armijasdaļu,lauku sētu "Celmiņi" u.c. apkārtnes objektiem.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.72095394sec.