TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Zaķumuižas Dabas takas papildinātas ar Baskāju posmu

Zaķumuižas pamatskolas vecāku padome kopā ar Zaķumuižas pamatskolas atbalsta biedrību un ciešā sadarbībā ar Zaķumuižas pamatskolu pagājušajā mācību gadā aktīvi piedalījās Ropažu novada pašvaldības projektu konkursos “Iedzīvotāju iniciatīvas 2016” un “Darām paši”. Rezultātā šogad tiek īstenoti divi projekti, lai dažādotu Zaķumuižas pamatskolas audzēkņu ikdienu un sniegtu jauna zināšanas.

Augustā notiek darbs pie Zaķumuižas Dabas takas Baskāju posma izveides. Gan skolēniem, gan vecākiem, gan skolotājiem ir daudzas idejas, kā Zaķumuižas Dabas taku papildināt. Tie ir gan dažādi šķēršļi, gan interaktīvi uzdevumi, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, gan vienkārši atpūtas zonas ar meditatīviem elementiem. Viena no idejām bija izveidot arī Baskāju posmu, kas nodrošinātu tik svarīgo pēdu masāžu, tādēļ labi, ka tā būs pieejama arī Zaķumuižas pirmskolas bērniem. Plānots, ka baskāju posmā būs no 10 līdz 12 koka karkasiem, kuros pēc tam ievietot čiekurus, mālu, mizu mulču, aso paklāju, krāsotu šķeldu mulču, dažāda veida oļus, šķembas, keramzītu, smiltis, salmus/niedres, čiekurus, skaidas. Visi interesenti ir laipni aicināti pievienoties 2016.gada 18.augustā plkst.19:00, kad ir plānots šos darbus pabeigt un kopīgi piepildīt pēdējos koka karkasus.

Projekta “Aizraujošie eksperimenti Zaķumuižā” ietvaros pie skolēniem septembrī atbrauks Laboratorium.lv komanda, lai demonstrētu spilgtus ķīmijas un arī fizikas eksperimentus - dūmu lielgabalus, putu kalnus, krāsainus šķīdumus un uguni. Šie priekšnesumi ne tikai aizraus ar savu krāšņumu, bet arī izglītos nepiespiestā gaisotnē.

Oktobrī jau mazākās grupās skolēniem būs iespēja kopā ar zinātkāres centru “ZINOO Rīga” piedalīties nodarbībās “Robotika – legoMindstormsNXT” un “Gaisa raķetes”. Skolēni varēs būvēt robotus, raķetes un izmēģināt tos darbībā.

Novembrī projekta īstenošanā aktīvi iesaistīsies visi – skolēni,  viņu vecāki un skolotāji. Vienā no vakariem Zaķumuižas pamatskola pārvērtīsies par zinātnes eksperimentu darbnīcu. Zinātnes paraugdemonstrējumos un meistardarbnīcās iesaistīsies gan paši skolēni, gan vecāki, gan skolotāji.

Zaķumuižas pamatskolas vecāku padome pirmskolas un pamatskolas vecākus aicina arī nākošajā mācību gadā dalīties ar savām idejām, kā kopīgi varam palīdzēt Zaķumuižas skolai, organizējot dažādas aktivitātes skolēnu izaugsmei un atpūtai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 06.05.2024 Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Ir pienācis atkal lieliskais datums, 12.maijs, kad visā Latvijā notiek "Latvijas karogu brauciens". Pasākums norisināsies - 12.maijā, 12:00 Tukumā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 05.05.2024 Mārča Auziņa solo programma Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā plkst. 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71118617sec.