TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Atklāta Valmieras pilsētas pārstāvniecība Rīgā [1]

8. septembrī īpašā pasākumā tika atklāta Valmieras pilsētas pārstāvniecība Rīgā. Klātesošos uzrunāja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, Latvijas Republikas (LR) kultūras ministre Dace Melbārde, LR izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, LR Saeimas deputāts Inesis Boķis, kā arī Valmieras pilsētas pārstāvniecības Rīgā vadītāja, domes priekšsēdētāja padomniece Ieva Alhasova. Pasākuma noslēgumu apmeklēja arī LR Ministru prezidents Māris Kučinskis.

“Valmieras pilsētas pārstāvniecība Rīgā primāri tika izveidota ar mērķi nodrošināt Valmieras pilsētas pašvaldības interešu pārstāvību Latvijas valsts pārvaldes un starptautiskās institūcijās. Tomēr mūsu uzstādījums ir, lai šīs telpas kalpotu arī kā satikšanās vieta uzņēmējiem un viņu sadarbības partneriem, potenciālajiem investoriem, kultūras, sporta, izglītības un citu Valmierai nozīmīgu jomu pārstāvjiem. Pārstāvniecības durvis vienmēr būs atvērtas ikvienam valmierietim neatkarīgi no tā, vai viņš strādā Valmierā vai Rīgā, pilsētas draugiem, kā arī visiem tiem, kuriem rūp Valmieras attīstība, kuri šeit vēlas uzsākt savu darbību vai kuri Valmieru izvēlējušies par savu turpmāko dzīvesvietu,” atklājot pārstāvniecību, norādīja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

LR kultūras ministre Dace Melbārde atzina: “Valmiera ir mana dzimtā pilsēta, un es ar to lepojos. Šī pilsēta nebeidz pārsteigt ar savām idejām, attīstības plāniem, izvirzītajiem un sasniegtajiem mērķiem, kā arī lieliski noorganizētiem pasākumiem, kurus man bijis tas gods apmeklēt. Novēlu, lai pārstāvniecība būtu bieži apmeklēta, lai tā tiešām kalpotu kā satikšanās vieta ikvienam, kam tas nepieciešams, savedot kopā īstos cilvēkus un esot mājvieta unikāliem un radošiem projektiem. Valmierai viss izdosies!”

Savukārt Valmieras pilsētas pārstāvniecības Rīgā vadītāja, domes priekšsēdētāja padomniece Ieva Alhasova uzsvēra, ka “būtiski būs arī pārstāvniecības tiešie pienākumi, proti, sniegt interesentiem informāciju par pilsētas attīstību, īstenotajiem un plānotajiem projektiem, uzņēmējdarbības uzsākšanas, investīciju un sadarbības iespējām. Tāpat ikviens varēs uzzināt aktuālo informāciju par lielākajiem tūrisma, izklaides un sporta pasākumiem Valmierā, kā arī gūt atbildes uz citiem interesējošiem jautājumiem saistībā ar Valmieras pilsētas pašvaldības darbību un tās sniegtajiem pakalpojumiem”. Tāpat I.Alhasova neslēpa saviļņojumu un lepnumu par to, ka viņa, būdama valmieriete, vadīs Valmierai tik nozīmīgu iestādi, kas palīdzēs attīstīt pilsētu un uzlabos dzīves kvalitāti tās iedzīvotājiem.

Apsveikuma vārdus izteica arī LR izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un LR Saeimas deputāts Inesis Boķis, paužot atzinību par tik nozīmīga soļa speršanu pārdomātas un ilgtspējīgas pilsētas attīstības virzienā.

Pēc atklāšanas klātesošie tika aicināti piedalīties īpašās domnīcās, ko vadīja Valmieras pilsētas pašvaldības deputāts, Vidzemes Augstskolas docents Dr.geogr. Andris Klepers. Tajās Valmieras uzņēmēji un nozares eksperti diskutēja par uzņēmējdarbības priekšrocībām Valmierā, par Valmieru kā tūrisma galamērķi un par dzīves kvalitāti pilsētā, kā arī sniedza ierosinājumus pilsētas attīstības veicināšanai. Apkopojot domnīcās izskanējušos viedokļus, A.Klepers atzīmēja: “Šādu domnīcu rīkošana ir produktīvs instruments, kā vienas stundas laikā gūt vērtīgus un radošus viedokļus par pilsētas dzīvojamā fonda attīstīšanu, uzņēmēju savstarpējo sadarbību pakalpojumu un produkcijas pilnveidošanā, viesmīlības sekmēšanu un tūrisma objektu attīstību. Aicinu šādas domnīcas rīkot biežāk, tādējādi kopīgiem spēkiem veidojot Valmieru par arvien pievilcīgāku vietu dzīvošanai un uzņēmējdarbības attīstīšanai.”

Pasākuma noslēgumu ar savu klātbūtni pagodināja arī LR Ministru prezidents Māris Kučinskis, atzīstot, ka Valmierai piemīt grandiozas ambīcijas, ko palīdz piepildīt mērķtiecība un vēlme dzīvi Valmierā padarīt arvien kvalitatīvāku un daudzpusīgāku.

Valmieras pilsētas pārstāvniecība Rīgā atrodas 11.novembra krastmalā 29. Tās darba laiks ir tāds pats kā Valmieras pilsētas pašvaldībai: pirmdien, otrdien, ceturtdien no plkst.8.00 līdz 17.00, trešdien no plkst.8.00 līdz 18.00, piektdien no plkst.8.00 līdz 16.00. Kontakttālrunis: 26620022.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Una 09/14/2016 09:59 Apsveicam!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.9907732sec.