TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Šogad tūrisma akcijā «Ceļo līdz 100!» galveno balvu ieguvis Aivars Jansons no Rūjienas

Sestdien, 5.novembrī, Valmieras Tūrisma informācijas centrā norisinājās tūrisma akcijas "Ceļo līdz 100!" noslēguma pasākums.

Galveno balvu – tūrisma klases velosipēdu – pēc nejaušības principa saņēma Aivars Jansons no Rūjienas.

"Piedalījāmies pirmo gadu un ar ģimeni apceļojām 14 vai 15 objektus. Viss šķita interesanti. Vislabāk mums patika "Mazā brīnumzeme", bet arī citur bija aizraujoši un izzinoši. Piemēram, Mucu muzejā bija jautājums, vai mucā ir vajadzīgas ķimenes. Izrādās, ka ir, bet tās nav ēdamās ķimenes, bet gan rieva, kur stiprina vāku," pastāstīja akcijas galvenās balvas saņēmējs Aivars Jansons. Kungs ir velobraukšanas entuziasts, tāpēc balva ļoti noderēšot.

Noslēguma pasākumā piedalījās un vērtīgas balvas saņēma 34 akcijas dalībnieki, kuri bija ne tikai apmeklējuši dažādus tūrisma objektus Valmierā, Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Cēsu novados, kā arī Vīlandē (Igaunijā), bet arī pareizi aizpildījuši anketas un atbildējuši uz jautājumiem.

Brauciens pāri Gaujai, gardo šokolādes trifeļu baudījums, ekskursijas zirgu stallī, pastaigas ar lamām, stikla pūšana, picu cepšana, filcēšana, viduslaiku paražu iepazīšana, maizes cepšana ir tikai daļa no tā, ko ceļotājiem šogad piedāvāja akcija "Ceļo līdz 100!". Tas bija aicinājums doties aizraujošā piedzīvojumā dažāda vecuma cilvēkiem ar iespēju apmeklēt pat simts objektu. Izaicinājumu pieņēma ceļotāji no Valmieras, Alūksnes, Smiltenes, Valkas, Burtnieku novada, Ikšķiles novada, Rīgas, Līgatnes un pat Ventspils un Saldus. Aktīvākais akcijas dalībnieks, kurš objektus apmeklēja, ceļojot ar sabiedrisko transportu, bija kungs no Saldus Juris Kroičs.

Apmeklētākie objekti bija atpūtas komplekss "Mazais Ansis", Vīlandes vecais ūdenstornis, Brenguļu alus darītava, "Valmiermuižas alus" darītava, ZOO "Rakši", savukārt Valmierā - Valmieras muzejs un Taka kokos.

Akcijas dalībnieki Valmieras Tūrisma informācijas centrā (TIC), Cēsu TIC, Vīlandes TIC, kā arī apkārtējo novadu – Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas – tūrisma informācijas punktos vai akcijā iesaistītajos apskates objektos saņēma brošūras, kurās bija jāatzīmē vismaz 10 no 30 objektiem un jāizmanto piedāvātie tūrisma pakalpojumi, kā arī jāatbild uz jautājumiem. Katrā novadā vai pilsētā bija jāpaciemojas vismaz vienā no tūrisma objektiem.

Noslēguma pasākumā ceļotāji saņēma balvas no tūrisma akcijā iesaistītajiem uzņēmumiem, savukārt galveno balvu – tūrisma klases velosipēdu – sagādāja Valmieras pilsētas un Vīlandes pilsētas pašvaldības, pašvaldības aģentūra "Cēsu Kultūras un tūrisma centrs" un aktīvās atpūtas preču veikals "Gandrs".

Tāpat akcijas balvu fondu veidoja dāvanas, gardumu grozi, dāvanu kartes un ielūgumi. Tos nodrošināja: Valmieras muzejs, Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks, kinoteātris "Gaisma", piemājas saimniecība "Vīnkalni", Inga Logina, zemnieku saimniecība (ZS) "Abullāči", ZS "Adzelvieši", atpūtas kompleksi "Avoti" un "Mazais Ansis", šķirnes trušu audzētava "Mežiņi", SIA "Valmiermuižas alus", Cēsu Vīna bārs, aktīvās atpūtas centrs "Supervāvere", "Mazā Brīnumzeme", ZOO "Rakši", Cēsu Viduslaiku pils, "Aktīvā tūrisma centra EŽI", Trikātas šokolādes ražotne "R CHOCOLATE", Brenguļu alus darītava, Burtnieku muižas parks, Vaidavas keramikas ražotne, "Zirgaudzētava Kocēni", Mucu muzejs, Kondase Mākslas centrs, Bonifatiuse ģilde, Vīlandes vecais ūdenstornis, Vīlandes muzejs un Olustveres muiža.
Valmieras Tūrisma informācijas centrs šādu akciju organizē jau ceturto gadu, un šogad tās piedāvājumu papildināja arī Vīlandes tūrisma objekti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73623681sec.