TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgā apbalvoti skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursa «Ziemassvētki 2016» uzvarētāji

23. februārī, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde” tika apbalvoti skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursa „Ziemassvētki 2016” uzvarētāji. Konkursa dalībniekus sveica Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs un rajonu izpilddirektori.

Rīgas domes Atzinības rakstus saņēma četras lielās kompānijas - tirdzniecības centrs „Domina” (Ieriķu ielā 3) par Ziemassvētku noskaņas radīšanu gan dienā, gan krēslas stundās, A/S „Citadele banka” banka „CITADELE” (Republikas laukumā 2A) par iespaidīgo, interesanto un Ziemassvētku laikam atbilstošo noformējumu, A/S „LIDO” atpūtas centrs (Krasta ielā 76) par ikgadēju, profesionālu un māksliniecisku Ziemassvētku noformējumu, veiksmīgi sabalansējot uzņēmuma komerciālo un radošo darbību, un Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs (Meža prospektā 3) par skaistu un pamanāmu Ziemassvētku noformējumu.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs pasniedza speciālbalvas divām uzņēmuma „Laurensy” skatlogu dizainerēm Laurai Blumbergai un Inesei Zvirgzdai par izcilu darbu skatlogu noformējuma veidošanā apģērbu veikalam „Vaide” (Kr. Barona ielā 37), tirdzniecības centram „Galerija Centrs” (Audēju ielā 16) un Ziemassvētku tirdziņam t/c „Domina” (Ieriķu ielā 3).

Temata „Ziemassvētki” kategorijā „Skatlogu noformējums” netika piešķirta pirmā vieta. Otro vietu ieguva vairāki uzņēmumi: SIA „JS Heis” konditoreja (Mazā Kalna ielā 14/16), interjera salons „ImageHouse” (Brīvības ielā 40) un SIA „Neoklasika” interjera dizaina salons (Brīvības ielā 139).

Arī kategorijā „Ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējums” pirmā vieta netika piešķirta, otro vietu ieguva restorāns „“Ferma” (Valkas ielā 7) un Dmitrijs Bogačovs par izrotāto pagalmu daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā Ieriķu ielā 54. Par trešās vietas laureātiem kļuva restorāns „ Portofino” (Ausekļa ielā 7-1) un Aivars Mūrnieks, kurš bija izrotājis privātmāju Dārziņu 11. līnijā nr. 41.

Tematam „Citāda egle” bija pieteikts mazāk objektu, tāpēc bija mazāk godalgu. Kategorijā „Skatlogu noformējums” tika piešķirtas divas otrās vietas. Tās saņēma ziedu saloni „Orkide” (Strēlnieku ielā 1) un „Brīnumziediņš” (A.Kronvalda bulvārī 10). Kategorijā „Ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējums” otro vietu ieguva Rīgas Psihiatrijas un Narkoloģijas centra Ambulatorais centrs „Pārdaugava” (Ļermontova ielā 1), trešo vietu - Bolderājas Mūzikas un mākslas skola (Stūrmaņu ielā 31).

Konkursa uzvarētāji saņēma Rīgas domes Atzinības rakstus un naudas balvas. Savukārt visi pārējie otrajā kārtā iekļuvušiem konkursa dalībnieki saņēma Rīgas domes Pateicības rakstus un piemiņas veltes.

Konkurss „Ziemassvētki 2016” tika rīkots, lai atbalstītu radošas un oriģinālas izpausmes pilsētvidē un veicinātu Ziemassvētku laikam atbilstoša noformējuma radīšanu Rīgā, ieinteresētu un motivētu ēku un citu objektu īpašniekus, valdītājus un apsaimniekotājus radīt svētku noskaņu pilsētā. Vienlaicīgi konkursu organizēja arī, lai turpinātu atbalstīt leģendu – Rīga kā pirmās izrotātās Ziemassvētku egles galvaspilsēta. Konkursa darbus varēja pieteikt divos tematos. Viens no tiem bija „Ziemassvētki”, kura ietvaros tika vērtēts tradicionālo gadskārtu svētku noformējums, bet otrs - „Citāda egle”, kurā uzmanība tika pievērsta oriģināliem, radošiem, jauniem un neparastiem vizuālajiem risinājumiem, kas papildināja vides objektu festivālu „Ziemassvētku egļu ceļš”.

Konkurss notika divās kārtas. Vispirms pieteiktos objektus katrā rajonā izvērtēja izpilddirekciju apakškomisijas. Pēc tam labākie darbi tika izvirzīti vērtēšanai Rīgas domes konkursa vērtēšanas komisijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43770099sec.