TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīga atbalsta jaunuzņēmumu nozares izaugsmi, atbalsta programmas ietvaros piešķirot 120 tūkstošus eiro

Lai veicinātu inovāciju attīstību pilsētā, Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra (RITA) jau trešo reizi izsludina pieteikšanos "Jaunuzņēmumu ekosistēmas atbalsta programmai". Tās mērķis ir ar līdzfinansējuma palīdzību veicināt jaunuzņēmumu ekosistēmas izaugsmi Rīgā, atbalstot tādu organizāciju aktivitātes, kuru ikdienas darbs ir saistīts ar nozares attīstību[RP1] , sekmējot jaunuzņēmumu rašanos. Tāpat svarīgi ir vairot Rīgas kā jaunuzņēmumiem draudzīgas pilsētas atpazīstamību. Vienas aktivitātes maksimālais līdzfinansējuma apjoms ir līdz 20 tūkstošiem eiro, un kopējais programmas budžets 2024. gadā ir 120 tūkstoši eiro. Pieteikumus var iesniegt līdz 10. martam.
 
Atbalsta programmai pieteikties var dažādas privātas vai publiskas organizācijas, kuru ikdienas darbs saistīts ar jaunuzņēmumiem paredzētu aktivitāšu organizēšanu. Projektu vērtēšanas gaitā īpašs uzsvars likts uz to, lai aktivitātes veidotu pienesumu ne tikai uzņēmējdarbībai, bet arī Rīgas pilsētai.
 
28. februārī plkst. 14:00 RITA telpās Rīgā, Torņa ielā 4B notiks informatīvs seminārs par dalību konkursā, kura laikā aģentūras darbinieki informēs interesentus par pieteikumu aizpildīšanu, biežāk pieļautajām kļūdām un svarīgāko pieteikumos iekļaujamo informāciju. Semināru būs iespējams arī apmeklēt tiešsaistē MS Teams platformā. Reģistrācija semināram šeit.
 
RITA direktors Fredis Bikovs uzsver: “Rīgas jaunuzņēmumu ekosistēma ir joprojām augoša un slēpj sevī milzīgu potenciālu. Redzam, ka Rīga ir piemērota vieta, lai tajā rastos pasaules līmeņa jaunuzņēmumi, tāpēc priecājamies, ka Rīgas dome jau trešo gadu pēc kārtas ir radusi iespēju atbalstīt šo nozari, realizējot jaunuzņēmumu ekosistēmas atbalsta programmu. Ceru, ka visi tās dalībnieki spēs sekmīgi sasniegt savus mērķus, tādā veidā ļaujot ne tikai kopīgiem spēkiem attīstīties šai nozarei mūsu pilsētā, bet arī izgaismojot Rīgu pasaules jaunuzņēmumu kartē.”
 
Jaunuzņēmumu ekosistēmas atbalsta programmā 2023. gadā tika atbalstīti 6 dalībnieki, kas bija pieteikušies realizēt 18 aktivitātes. To starpā notika konferences, hakatoni, regulāras ekosistēmas tikšanās, investoru vizītes Rīgā, piemēram,. “TechChill” konference, “Startup day 2023” un “Startup BBQ” pasākumi. Papildus tam šajā gadā ir palielināts programmā pieejamais budžets ar mērķi vairāk sekmēt jaunuzņēmumu aktivitātes un attīstīt inovāciju vidi  Rīgā.
 
 
Informācijas par pieteikumu iesniegšanu un atbalsta nosacījumiem ir pieejama konkursa nolikumā un mājas lapā: liveriga.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.36322093sec.